“Başbakan olacağım”

Aziz Müslüman Türk milletinin kıymetli değerleri hiçbir yerde ileri çıkarılmazken, birileri her türlü oluşumda ne hikmetse yer alabiliyor, söz söyleyebiliyor ve itibar görüyor. Yanlışın acısını hep birlikte çekiyoruz. “Başbakan olacağım” söylemi ile “fahiş fiyat” oluşumlarının eş zamanlı olması asla tesadüf değildir. Denetleme sonrasında bir zincir market çalışanının soluk soluğa raflardaki ürünlere yeni fiyat etiketlerini yapıştırmaktan imtina etmemesi bunun delilidir.

GÖZ, beden kafesindeki ruhun bu dünyayı seyrettiği organdır. Bilim/ilim de aklın sosyal ve mânâ âlemini seyrettiği gözüdür. Kalp ise istek ve arzuların peyda olduğu yer olup, akıl ile bu arzulara ulaşma yoluna rücû edilir. Kalp âyine-i Samed olmadığında ortalığı puslu hava sarar.

Türkiye nedense sürekli olarak olaylar olduğunda gerçekle yüzleşiyor ve çözüm üretiyor. Olaylar olmadan öncesine dair veriler ve çözüm önerileri olsa bile, bu yapılamıyor. Bu alan, özel çalışma gerektiren kapalı bir kutu gibi duruyor. 

Madde, enerji ve sosyal olaylar açısından aklın gözü olan fizik bilimi, klasik ve kuantum gibi iki ana omurga üzerinde yürür. Sosyal olaylarda bireyin davranışları mikro ölçekte kuantumlu, toplumun davranışları ise makro düzeyde klasik olarak yorumlanır. Ancak STK veya bir grubun lideri kendi özel hayatında mikro ölçekte hareket ederken, aidiyeti olduğu liderlik özelliğinde ise klasik olarak analiz edilir. Bu durum genelde yorum açısından karıştırılır.

Son günlerde Türk siyaset ve politika alanında böyle söylem ve davranışlar görülmektedir. Rahmetli Oğuzhan Asiltürk ilk rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldığında, Turgut Özal ve Muhsin Yazıcıoğlu hatırıma geldi. Yazıcıoğlu’nun helikoptere binmesiyle birlikte yanımdaki eşrafa “Keşke binmese!” dediğimi dün gibi hatırlıyorum.

Asiltürk’ün de son zamanlardaki bazı görüşmelerinin 2023 öncesinde bazılarını rahatsız ettiği ve sonucu etkileyecek potansiyelde olduğu açıktı.

Son günlerde “Başbakan olacağım” söylemi de bu minvâlde klasik ölçekte aklın gözü olan bilim/ilim ile açıklamanın doğru olacağı bir ifadedir. Bazı gazeteci ve siyasilerin açıklamaları tamamen taraf olunan görüş ile açıklanmakta ve toplum yanlış yönlendirilmektedir. “Başbakan olacağım” söylemi, klasik ölçekte analiz edilebilen bir ifadedir. Bu söylem, söylem sahibinin son dönemlerdeki bütün tutum, davranış ve söylemleriyle tutarlıdır.

“Şimdilerde başbakanlık mâkâmı yok” diyerek ciddî analiz yapmamaksa körlüktür. Böyle bir mâkâmın olmadığını söylem sahibi bilmiyor mu dersiniz? Buradan hareketle siyâsî yorumlar yapmak çok basit ve sıradan bir yorumdan öteye gitmez.

“Başbakan olacağım” söylemi uzun soluklu ve Türk siyasetini dizayn etmek isteyenlerin operasyonlarına destek verme ifadesidir. Siyasetin rengini kendilerine benzetmek isteyenlere açık destektir. Bu destek yeni değildir. Hatırlayınız, 15 Temmuz öncesinde de böyle bir söylem vardı.

Joe Biden’in başkan olmadan önce seçileceğini1 ve düşmanca davranışının2 nedenlerini detaylıca yazmıştık. Ayrıca 27 ABD’li senatörün Blinken’e yazdığı mektup3 da aynı oluşumun bir emaresiydi. 15 Temmuz için gayret4 edenlerin canhıraş bir şekilde amaçlarından vazgeçmediğini ifade etmiştik. Her şeyi baştan sona patolojik olarak eleştirenlerin5 hedeflerine ulaşmak için casusluk ve suikast6 gibi her türlü yola başvuracaklarını da ifade ettik.

Bunlar arasında en ilginci ve iddialı olanı ise Biden’in içerideki adamı7 konulu yazımızdı. Bu yazının 14 ay önce yazıldığı dikkate alındığında, klasik olarak dinamik analizlerin isabetli olduğu görülür. Zira “Başbakan olacağım” söylemi nihaî bir durumdur. Bu söylem Biden’in içerideki adamına doğrudan destek verme özelliğindedir. Hatırlayınız, aynı söylemin sahibi kısa bir süre önce birilerini niçin Fatih Sultan Mehmed Han’a benzetti dersiniz? Bunların hepsi Biden odaklı, içeride Türk siyasetini her türlü yoldan dizayn etme bâbında atılmış adımlardan sadece birkaç tanesidir.

Aziz Müslüman Türk milletinin kıymetli değerleri hiçbir yerde ileri çıkarılmazken, birileri her türlü oluşumda ne hikmetse yer alabiliyor, söz söyleyebiliyor ve itibar görüyor. Yanlışın acısını hep birlikte çekiyoruz. “Başbakan olacağım” söylemi ile “fahiş fiyat” oluşumlarının eş zamanlı olması asla tesadüf değildir. Denetleme sonrasında bir zincir market çalışanının soluk soluğa raflardaki ürünlere yeni fiyat etiketlerini yapıştırmaktan imtina etmemesi bunun delilidir.

Sonuç olarak, Türk siyasetini dizayn etme hevesinde olanlar, önce ne hâldelerse şimdi de aynı şekilde çalışıyorlar. İçeriden destek buluyorlar. Ancak olaylar olmadan önce sorunları çözememe durumu da aynen devam ediyor. Fahiş fiyat, aziz milletin boğazına geçirilmiş idam ipi gibi duruyor. Fahiş fiyat ve “Başbakan olacağım” söylemi, canhıraş bir şekilde dizayn plânının yapıtaşları olarak devam etmektedir. Demokrasiye olan güven, millet iradesine olan saygı ve sonucun milletin istediği yönde olmasına tahammül edememenin çırpınışlarıdır.

Bunca olay olmasına rağmen başkasının kağnısına binerek kendi menziline ulaşamamanın imkânsızlığının hâlâ anlaşılamamış olması, niteliğin niceliğin egemenliğe feda edildiğinin bir göstergesidir. Yaprakların, dalların ve meyvelerin kökleri unutmuş olması, hazin bir sonuçtur.

Bu aziz millet her nerede olursa olsun ve her daim bedenini siper etmişken, omuzlarında yükseldiği topluma sırt çevirmek, olsa olsa kin, nefret ve hırsın bir sonucu olabilir. Kadere dokunan her acı, ihanet ve zulüm, İlâhî nizamda karşılık bulur ve milletin gönlünü sulayan bir yağmura dönüşür.

 

Kaynaklar

https://haberajandanet.com/Article/joe-biden-baskan-olunca/aOyVFPtyNJrS1G3Ur49A

https://haberajandanet.com/Article/joe-biden-neden-dusmanca-davraniyor/LKo8PHJFSJCMZvX8mCmc

https://haberajandanet.com/Article/abd-li-27-senatorun-blinken-a-yazdigi-mektubun-gercek-yuzu/fSYsWphPyef2S8xNO3xi

https://haberajandanet.com/Article/askida-15-temmuz/rF5iayB5Rwn1d8Llz7bq

https://haberajandanet.com/Article/patolojik-elestirinin-nedeni/S6r5MvchzGrpn2Hiye7u

https://haberajandanet.com/Article/casusluk-ve-suikastlar-bitmez/WLpwqQxMprYHsUiP98qO

https://haberajandanet.com/Article/savas-cikar-mi-joe-bidenin-icerideki-adami-kim/BtIYUBOWscIn4Napa9U7