Yetişin kumpas var! (3)

Anketler İP’in yükselişe geçtiğini söylüyormuş, bunlar hangi anketlerdir, bilemiyoruz tabiî. “Yükseliyormuş” derken, yüzde 25-30 filan gelmesin aklınıza, oran yüzde 12-13 bandındaymış. Ancak Metropol Araştırma Şirketi’nin yaptığı anketler de CHP’nin oyunun yüzde 17’lere kadar gerilediğini söylüyor. Demek ki İP’e giden oyların menşei CHP…

BÖYLE olacağı belliydi; Meral Apla üstün öngörüsü ve önsezisi ile uyarmıştı. İP’in oyları dolardan beter yükselmekteymiş. Eee, oylar böyle yükselince elbet bir komplo kapıdadır demektir.

Netîcede Meral Apla tecrübeli bir siyâsetçi. Oyları yükseldikçe AK Parti’nin neredeyse yirmi yıldır ne komplolarla yüz yüze geldiğini, darbelerin her türlüsüne kadar başına örülmemiş çorap kalmadığını bilen bir siyâsi o.

Men dakka dukka…

Kaç gündür (sanırım altı ya da yedi olmalı) televizyonlardaki tüm tartışma programlarında istisnasız bir İP’li yönetici yer alıyor ve hemen yanında oturan CHP’li bir yönetici ile cansiperane İP’e serilen unu silkelemeye çalışıyorlar.

Mezkûr tartışma programlarından aldığım feyzle söyleyebilirim ki, İP’teki bu yükselişten Saray son derece rahatsız ve dahi huzursuz. Dolayısıyla olağan şüpheli.

Saray ne yaptı etti, bu komployu İP’in başına sardı! Ne kaa enteresan!

Ama bir dakika yahu! İP’in İstanbul İl Başkanı hakkındaki o zehir zemberek açıklamaları AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik yapmadı ki! Açıklamaların sahibi, İP’in kurucu kadrosunda bulunan, hattâ “partinin ikinci adamı” diyebileceğimiz, yılların tecrübeli siyâsetçisi Ümit Özdağ!

Bu durumda iki ihtimâl mevzubahis diyebiliriz: Ya Meral Aplamız yaklaşmakta olan komplo konusunda partililerini uyarırken Ümit Özdağ sıkılmış ve uyuyakalmıştır ya da Ömer Çelik, kendisine kusursuz bir Ümit Özdağ maskesi yaptırarak Ahmet Hakan’ın programına katılmış olmalıdır.

İP’in İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ’cü müdür, değil midir, bilemem. İP’i o kadar yakından takip ettiğim de söylenemez. Hattâ itiraf etmeliyim ki, bu tartışmalardan önce İP’in İstanbul İl Başkanının ismini bile bilmiyordum, o kadar yani…

Kavuncu’nun fotoğrafını birkaç kez Canan Kaftancıoğlu ile beraber görmüşlüğüm var, hepsi bu. Lâkin Kavuncu’nun canlı canlı ilk video görüntüsünü bu olaylardan sonra izleme şansım oldu.

Bedduâlarla, lânetlemelerle dolu bu video bana bir yerlerden çok tanıdık geldi nedense! Ama bu lânetlemeleri nereden hatırladığımı henüz çıkarabilmiş değilim. Yakında hatırlarım umarım.

Bu tartışmalarla birlikte Enver Altaylı’nın, Buğra Kavuncu’nun dayısı olduğunu öğrendik. Bunu öğrenmiş olduğum anda bir Kızılderili atasözünü hatırlayıverdim efendim: “Kız halaya, oğlan dayıya çeker.”

Bu arada Ahmet Hakan’ın programında Ümit Özdağ (ya da Ömer Çelik) bir önemli açıklama daha yapmıştı, Buğra Kavuncu meselesi konuşulurken arada bu konu maalesef gümbürtüye gitmiş oldu: Özdağ, yerel seçimlerde Meral Aplayı üç kez arayarak, “Kars’ta MHP’yi destekleyelim, yoksa HDP kazanacak” şeklinde uyardığından bahsediyor. Ancak Meral Apla oralı olmuyor ve MHP’nin kazanabileceği bir belediye, kıl payı sayılabilecek bir şekilde HDP’ye geçiyor.

“Milliyetçi” Meral Apla, bir yerde Iğdır’da MHP yerine HDP’nin kazanmasını istiyor, ne garip! Sorarlarsa Meral Apla’nın HDP ile ittifak yapmayacağını söylersiniz.

Anketler İP’in yükselişe geçtiğini söylüyormuş, bunlar hangi anketlerdir, bilemiyoruz tabiî. “Yükseliyormuş” derken, yüzde 25-30 filan gelmesin aklınıza, oran yüzde 12-13 bandındaymış. Ancak Metropol Araştırma Şirketi’nin yaptığı anketler de CHP’nin oyunun yüzde 17’lere kadar gerilediğini söylüyor.

Demek ki İP’e giden oyların menşei CHP. Bu veriler doğruysa, İP’e komplo kuran partinin CHP olma ihtimâli daha yüksek görünüyor.

Sizce de öyle değil mi?

Meral Apla bu ihtimâli göz ardı etmemeli bence. Bu da benden aplamıza bir dost tavsiyesi olsun. İnsanlık ölmedi ya!

Kalınız sağlıcakla efendim…