Yeni fincancı katırlarına ilk ihtardır!

Gara’da alçakça şehit edilen evlatlarımız ve tüm şehitlerimiz başta olmak üzere terörden en büyük zararı gören ve bu uğurda güçlü bir mücadele veren Türkiye’ye karşı, ABD seçimleri sonrası Obama dönemi yönetim aklının kirli oyunları Biden döneminde de güçlendirilerek devam ettirilmek istenmektedir. Türkiye ise artık terörle mücadelesinde pasif savunma değil, aktif mücadele anlayışındadır.

TÜRKİYE ile Suriye arasında neredeyse sınırların kalktığı ve ilişkilerin normalleşme yönünde hızla derinleştiği bir dönemde en çok kimlerin rahatsız olduğunu hatırlıyor musunuz?

Barack Obama ile Hillary Clinton’un yönetiminde olan ABD, Türkiye ile Suriye’yi ve Türkiye ile Rusya’yı, hatta Türkiye ile İran’ı kafa kafaya çarpıştırmak isteyenlerin emrindeydi.

Türkiye’nin, sözde Arap Baharı’ndan etkilenen Suriye’de iç savaş öncesi Şam Rejimi ile sokak arasındaki arabulucuk girişimlerini etkisiz kılarak sabote eden Obama Amerika’sı aklının oyunu ile Suriye’de şiddeti körükleyerek diyalog yollarını kapatanların Türkiye’de ve Suriye’de farklı tezgâhlarının olduğunu biliyoruz.

15 günde Emevi Câmii’ne gidip sabah namazı kılacağını söyleyenlerin Türkiye’yi ismi Suriye olan değil ama daha büyük bir bataklığa saplamak isterkenki amaçları neydi?

Rus uçağı krizi, MİT tırları ihaneti, Dışişleri Bakanlığındaki toplantının sızması, Suruç saldırısı ve hendek olayları gibi bir dizi kumpas, Türkiye’nin Suriye konusunda elini zayıflatmak için kurgulanmıştı. Bunların yanında FETÖ ihanet şebekesi ile PKK ve DEAŞ maşalarıyla da oynanmıştı.

Obama dönemi Amerika’sının yönetim aklı, Türkiye’nin Araplarla diyaloğunu engellemek için Orta Doğu’yla fizikî ilişkisini koparmak üzere Suriye dâhil, tüm güney hatlarıyla ilişkileri imkânsızlaştırmak adına içimizden devşirdikleri hainlerin de desteğiyle bir plân kurmuşlardı. Hamdolsun, bu tezgâh bozulmuştur.

Önce Suriye’yi kaosa sürükleyenler, 6-8 Ekim Olayları ve nihayet 15 Temmuz işgalci darbe girişimiyle Türkiye’yi de kaosa sürüklemek ve haritaları değiştirmek istediler.

Suriye’deki iç savaşa engel olamayan Türkiye, önce kendisine kurulan tuzakları bozdu, sonra da Suriye’de kurulmak istenen oyunu.

Suriye İç Savaşı’nın Suriye’den sonra en çok zararı Türkiye’ye dokunmuştur.

İç savaş öncesi Suriye ile yakalanan normalleşmenin devam etmesi ihtimâlinin Suriye’ye, bölgemize ve de Türkiye’mize kazandırabileceklerini düşünebiliyor musunuz?

Suriye’de yaşanan tüm ölümler, yıkım ve terör örgütlerinin yerleştirilmesi gibi ABD ve İsrail aklının bölgenin dizaynına yönelik hayâllerinin maliyetini en çok kadınlar, çocuklar ve masum siviller ödedi.

Diğer yandan Türkiye ise, komşuluk ve kardeşliğini yapmaktan geri durmamış, insanî duruşuyla kendisini dünyaya örnek olarak ispatlamıştır.

Bugün Türkiye, yarınlar için model sunan, umut veren ve insan hayatını önemseyen tek ülke konumundadır. Terör örgütlerine peşkeş çekilmek istenen Suriye’nin toprak bütünlüğünün en önemli güvencesi, sivillerin en önemli koruyucusu yine ve yegâne Türkiye’dir.

Gara’da alçakça şehit edilen evlatlarımız ve tüm şehitlerimiz başta olmak üzere terörden en büyük zararı gören ve bu uğurda güçlü bir mücadele veren Türkiye’ye karşı, ABD seçimleri sonrası Obama dönemi yönetim aklının kirli oyunları Biden döneminde de güçlendirilerek devam ettirilmek istenmektedir.

Türkiye ise artık terörle mücadelesinde pasif savunma değil, aktif mücadele anlayışındadır. Kuzey Irak ve Suriye başta olmak üzere sınır dışındaki tüm tehditlere karşı gereken mücadele kararlılıkla verilmektedir.