Yapbozun parçaları

Böyle bir kronolojiyi yorum yapmadan, sade bir şekilde vereyim istedim. Yapbozun parçalarına bakarak yorumu okuyucu kendisi yapsın. Ben yaparsam, komplo teorisi yaptığım söylenebilir.

26 Ağustos 1071:

Yaklaşık bin yıl önce (bu bin yıl cebinizde dursun) Sultan Muhammed Alparslan komutasındaki Selçuklu ordusu, Romen Diyojen komutasındaki Bizans ordusunu yenerek Anadolu’nun kapısını Türklere açtı.

***

29 Mayıs 1453:

53 günlük muhasaranın sonunda Fatih Sultan Muhammed Han komutasındaki Osmanlı ordusu İstanbul’u fethetmeyi başardı.

***

1900:

Sırp kökenli ABD vatandaşı Nikola Tesla’nın 40 kilometre mesafeden kablo kullanmadan 200 ampulü yaktığı deneyi bilim dünyasında şaşkınlıkla karşılandı.

Tesla, atmosfere manyetik dalgalar gönderilerek güçlü bir enerji oluşturulabileceğini de keşfetmişti.

***

30 Haziran 1908:

7:45 sularında Sibirya’nın orta kesimlerindeki Podkamennaya Tunguska ırmağı yakınlarında büyük bir gök patlamasının yaşandığı kayıtlara girdi. Patlama 10-15 megatonluk bir dinamit kütlesinin patlamasına eşdeğerdi. Kesin olmayan verilere göre patlamanın nedeninin, bir kuyruklu yıldız parçasının ya da asteroidin havada patlaması olduğu sanılmaktadır. Ancak bölgede yapılan araştırmada bu gök cismine dair herhangi bir parça bulunamamıştır.

***

24 Temmuz 1923: (24 Temmuz da cebinizde dursun.)

İsviçre’nin Lozan şehrinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi temsilcileriyle Britanya İmparatorluğu, Fransız Cumhuriyeti, İtalya Krallığı, Japon İmparatorluğu, Yunanistan Krallığı, Romanya Krallığı ve Sırp, Hırvat ve Sloven Krallığı (Yugoslavya) temsilcileri tarafından Leman gölü kıyısındaki Beau-Rivage Palace’ta barış antlaşması imzalandı.

***

1980:

Vücut dışından verilen ultrasonik şok dalgaları ile böbrek taşlarını kırma ya da diğer adı ile “ekstrakorporeal şok dalga litotripsi” (ESWL) insanlar üzerinde uygulanmaya başladı. Bu tarihten günümüze kadar çok sayıda firma tarafından farklı modellerde ESWL cihazları piyasaya sürülmüştür. ESWL’de kullanılan şok dalgaları elektrohidrolik, elektromanyetik ve piezoelektrik yöntemlerle üretilmektedir.

***

1993:

ABD Silahlı Kuvvetleri, Deniz Kuvvetleri ve Alaska Üniversitesi tarafından ortak yürütülen çalışmalar sonunda, Alaska eyaletinde yüzlerce yatay antenden oluşan HAARP istasyonunun kurulumunu tamamladı.

“Yüksek Frekanslı Etkin Kutup Işıkları Araştırma Programı” (İngilizce: High Frequency Active Auroral Research Program) isimli bu projenin füzeleri havada imha etmek, toprağın altındaki petrol ve maden yataklarını incelemek, denizaltılarla haberleşmeyi kolaylaştırmak ve büyük bir alandaki tüm haberleşmeyi kesmek gibi çok çeşitli amaçları olduğu açıklandı.

Bununla birlikte HAARP teknolojisinin silah olarak kullanılması durumunda, iyonosfere yollanacağı çok yüksek güçlü ELF dalgaları ile iklimleri değiştirebileceği, ozon tabakası ile oynayabileceği, okyanus dalgalarını kontrol edebileceği, radyasyon yaymadan termonükleer patlamalar oluşturabileceği, insan biyolojisini ve beynini etkileyebileceği, zihin kontrolü yapabileceği, depremlere sebep olabileceği ya da tetikleyebileceği gibi etkileri uzunca bir süredir geniş çevrelerce tartışılmaktadır.

HAARP, hâlen Pentagon’un kontrolünde ve ABD ordusunun hizmetinde olan önemli bir projedir.

***

17 Ağustos 1999:

Gece 03:02’de, merkez üssü Gölcük olan 7,4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Depremde resmî kayıtlara göre 17 binin üzerinde can kaybı yaşandı. Depremin olduğu gece Gölcük Üssü’nde demirli ABD savaş gemisi ile bu depremin tetiklendiği yönünde birçok teori üretildi.

***

24 Temmuz 2002:

Lozan Barış Antlaşması’nın yıldönümünde ABD’nin Nevada eyaletinde Millennium Challenge (Binyılın Meydan Okuması) adı altında bir NATO tatbikatı başlatıldı. Bu tatbikata NATO’nun en büyük ikinci ordusuna sahip Türkiye davet edilmedi.

Bu tatbikatta “Kırmızı Takım” olarak bir düşman devlet tarif edildi. Tarif aynen şöyledir: Hedef ülke, bazı denizyollarını kontrol etmektedir. Bir ada ülkesiyle şiddetli sorunları vardır. Hedef ülkede birçok azınlık ve etnik unsur vardır. Hedef ülke, stratejik açıdan iki kıtayı birbirinden ayıran bir su yolunun üzerindedir ve iki kıtada birden toprağı bulunmaktadır. (Aklınıza böyle bir ülke geldi mi?)

Tatbikatın senaryosu da şudur: Bu ülkede çok büyük bir deprem olur. Sivil hükümet depremle mücadele edemez ve kaos durumunda ordu duruma el koyar. Uluslararası yardım çağrısı yapılır. ABD, yardımlarının kendi askerleri tarafından yapılmasını şart koyar. Böylece ülkeye girmekte olan ABD askerlerinin miktar ve faaliyetlerinden kuşkulanan hedef ülke ordusuyla ABD ordusu arasında savaş çıkar ve ülke 96 saat içinde işgal edilir.

***

1 Mart 2003:

ABD askerinin ve askerî teçhizatının İskenderun Limanı’ndan hareket ederek kuzeyden Irak’a saldırabilmesinin önünü açacak 1 Mart Tezkeresi, TBMM’de yapılan oylamada kabul edilmedi. İskenderun Limanı’na kadar gelen ABD askerî yığınağı Türkiye topraklarına giremeden geri döndü. O dönemde ABD Başkanı George W. Bush (bunu da cebimize koyalım) idi.

***

15 Ağustos 2020:

ABD Başkanlık Seçimleri yaklaşırken, başkan adaylarından Joe Biden, Türkiye’ye aleni bir şekilde müdahale etmeleri gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın devrilmesi için muhaliflerle açıkça iş birliği yapılması gerektiğini dile getirdi.

***

3 Ocak 2021:

Muhalif gazetecilerden Can Ataklı, bir video yayınladı. Bu videoda, “Tayyip Erdoğan’ın gitmesi için çok büyük bir halk öfkesinin olması lâzım. (...) Büyük bir doğal afet, büyük bir deprem, büyük bir başka bir doğal felâket... Çok büyük sel, çok büyük yangınlar... Hani yani Avustralya’yı yakan yangın vardı ya, ülkenin her tarafı neredeyse... O kadar büyük yangınlar, deprem, çok büyük can kaybına yol açacak bir sel felâketi gibi...” açıklamasında bulundu.

***

22 Ocak 2023:

Başkan Erdoğan, seçimlerin 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacağını açıkladı.

***

26 Ocak 2023:

Altılı Masa on birinci kez toplandı. İP Genel Merkezi’nde gerçekleşen toplantıda yine bir başkan adayı çıkmadı.

***

3 Şubat 2023:

ABD donanmasına ait USS Nitze, Dolmabahçe açıklarında demirledi. Savaş gemisinin toplarının tehditkâr şekilde şehre doğru çevrildiği, normal boyutlardan çok daha büyük ebatta bir ABD bayrağı taşıdığı, üzerinde çok sayıda anten bulunduğu görüldü.

***

4 Şubat 2023:

ABD donanmasına ait dev uçak gemisi “USS George H.W. Bush”, Yunanistan’ın Pire Limanı açıklarında demir attı.

***

5 Şubat 2023:

Gece 03:15’te merkez üssü Kağıthane olarak açıklanan 3,1 büyüklüğünde bir “deprem” gerçekleşti. Uzmanlar bu bölgede (Kağıthane) diri bir fay hattı bulunmadığını belirtti.

***

6 Şubat 2023:

04:17’de, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7,7 büyüklüğünde büyük bir deprem yaşandı. Bu depremden sadece dokuz saat sonra da Elbistan merkezli 7,6 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

Yerbilimciler şiddeti, süresi, derinliği, yerleşim yerlerine yakınlığı, atım hareketi, yırtılma miktarı ve peş peşe gerçekleşmeleri göz önünde bulundurulursa bu depremlerin insanlık tarihinin kayıtlara geçen en şiddetli ve hasar verici yer hareketi olduğu konusunda hemfikir oldular. Ortaya çıkan enerjinin 11,0 şiddetindeki bir depreme ve beş yüz adet atom bombasına eşdeğer olduğunu belirttiler. Bu yazı yazılana kadar bölgedeki can kaybı 40 bin civarında gerçekleşti.

Bu büyük depremlerin ardından özellikle sosyal medyadaki yüzlerce yalan haber ve deprem bölgesindeki yağma girişimleri ile birlikte bir kaos plânı devreye konuldu.

***

10 Şubat 2023:

Pire açıklarında demirli “USS George H.W. Bush” uçak gemisi Türkiye’ye doğru yola çıktı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD’nin arama, kurtarma ve insanî yardım çalışmalarına destek için USS George HW Bush uçak gemisini Türkiye’ye gönderdiğini açıkladı.

***

12 Şubat 2023:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin kara sularına kimin gelip gelmeyeceği yönündeki kararı biz veririz. Amerika’dan da böyle bir talep gelmedi, böyle bir talep gelse de buna da gerek yok, izin de vermeyiz” açıklamalarında bulundu.

***

Böyle bir kronolojiyi yorum yapmadan, sade bir şekilde vereyim istedim. Yapbozun parçalarına bakarak yorumu okuyucu kendisi yapsın. Ben yaparsam, komplo teorisi yaptığım söylenebilir.

Kalınız sağlıcakla efendim…