Uğurlar ola 2020!

Yalnız Sözcü gazetesi, 2020 yılının felâketlerini sıralarken, kadın cinayetlerine CHP’de yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını da eklemeyi unutmuş. O kadar unutkanlık kadı kızında da olur.

EPEYCE hareketli, aksiyonlu, enteresan bir yılı hayırlısıyla geride bıraktık. 2021 yılının bu ilk yazısında niyetim, geride bıraktığımız yılı şöyle kendimce değerlendirebilmekti.

Ancak Sözcü gazetesi benden hızlı çıktı. Mezkûr “gastemiz”, bu senenin ilk sayısında geçen sene başımıza gelen felâketleri özetlemiş ve işimi kolaylaştırmış. Sağ olsunlar…


“Uğursuz” geçen 2020 yılı, gördüğünüz gibi deprem, çığ, sel, kadın cinayetleri, pandemi gibi felâketlerle başımıza tebelleş olmuştu. Çok şükür sonunda kurtulduk.

Bu “felâketlere” Ayasofya’nın yeniden ibâdete açılmasını da eklersek, gerçekten çok “uğursuz” bir sene idi geride bıraktığımız.

Sözcü gazetesi, 2020 yılında başımıza gelen başkaca felâketleri sanırım yer darlığından olsa gerektir, ilk sayfasına sığdıramamış. Belki iç sayfalarına yazmışlardır, günahlarını almayalım.

Meselâ Dağlık Karabağ’daki 30 yıllık Ermeni işgali 2020 yılında sona erdi. Düşünsenize, ne büyük felâket!

Bitti mi? Elbette hayır! Karadeniz’de 500 milyar metreküp kapasiteli doğal gaz rezervi bulduk. Felâketin büyüklüğüne bakar mısınız?

Bu büyük felâket yetmezmiş gibi, Doğu Akdeniz’de navteks üstüne navteks yayınlayıp durduk 2020’de. Ha bire yeni doğal gaz rezervleri arıyoruz.

2020 yılında Libya’da “seküler” Hafter’e çok büyük darbeler indirildi “lejyoner” Türk askerleri sayesinde. “Radikal İslâmcı” Hükûmet ciddî kazanımlar elde ederek pozisyonunu güçlendirdi. Küçük bir felâket mi sizce bu?

Yurtiçinde ve sınırımızın ötesindeki terörist gruplar için önemli kayıpların yaşandığı ve çanlarına ot tıkandığı bir sene oldu 2020. Aman, gitsin de geri gelmesin böyle “uğursuz” bir sene!

40 yıldır kapalı tutulan ve 400 yıl daha kapalı kalması gereken “Kapalı Maraş” da yine 2020 yılında açıldı. Eyvah ki ne eyvah! Felâketin daniskası!

KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerini de Rumlara toprak verecek olan Akıncı yerine, sürpriz şekilde Erdoğan’ın desteklediği Ersin Tatar kazandı. Yasımız büyük!

Velhasıl, çok “uğursuz” bir sene idi 2020, bitti de kurtulduk.

Yine de hepten “tu kaka” etmemek lâzım 2020’yi bence. Güzel şeyler de olmadı değil geçen senenin içerisinde.

Meselâ, CHP musluk açılışı yaptı.

Ekrem Başkan da paraya kıyıp Bellini’nin atölyesinden çıkma (oraya da nereden girdiği belli olmayan) Fatih portresini İstanbul’umuza kazandırdı.

Bunlar da olmasaydı neyle avunacaktık, düşünsenize. Tümden yanmıştık.

Yalnız Sözcü gazetesi, 2020 yılının felâketlerini sıralarken, kadın cinayetlerine CHP’de yaşanan taciz ve tecavüz olaylarını da eklemeyi unutmuş. O kadar unutkanlık kadı kızında da olur.

Onu da seneye yazarlar artık. Tabiî “ÖL-RECEP”, “YER-DOĞAN” gibi daha “yaratıcı” bir sayfa hazırlayamazlarsa elbette.


Herkese hayırlı seneler dilerim. Kalınız sağlıcakla efendim.