TIR haberi yapanlardan Lafarge sesi çıkmıyor

Nerede FETÖ’cü sözde savcılar, nerede FETÖ’cü sözde jandarmalar, nerede Enis Berberoğlu, nerede Can Dündar, nerede Berberoğlu’nu cezaevindeyken ziyaret edenler ve onu milletvekili olması için listelere koyup halkı dolandıranlar? Türkiye’nin alnı terörle mücadelede son derece temiz. Hatta Türkiye’den başka temiz yok!

GEÇTİĞİMİZ yılın Eylül ayında, Fransa menşeli Lafarge adlı çimento şirketinin terör örgütü DAEŞ’e finansal destek verdiğini ortaya çıkaran haberler Anadolu Ajansı tarafından bütün dünyaya servis edilmişti.

Tabiî Anadolu Ajansı bir Reuters, bir AFP olmadığı için, yalan haber üreterek dünyanın algısıyla oynamadı. Bu yüzden de dünyada sükseli bir etki görmedi haber.

Bu haberi çok önemsemiş ve Haber Ajanda’da fazlasıyla yer vererek Anadolu Ajansı’na tebrik ve takdirlerimi arz etmiştim. 

Lütuf bu ki, takdirler karşılıklı oldu ve biz de hassasiyetimiz için teşekkür aldık.

Aslında konu birkaç günde çözülebilirdi haberi yayınlandığı günlerde. Ancak Fransız yargısı konuyu sürüncemeye bırakırken, ABD de hiçbir şey olmamış gibi davrandı. Eğer ABD’nin başında eski Başkan Donald Trump olmuş olsaydı durum bambaşka bir çerçevede ilerleyecekti.

Bir yıl boyunca durumu oyaladılar da oyaladılar. Fakat Lafarge bu durumdan kurtulamadı. Fransız yargısı da pes etmek zorunda kaldı. Ve konu, Suriye’deki DAEŞ’e karşı mücadele koalisyonunun lideri olarak ABD’ye taşındı. Lafarge, suçunu kabul ederek ABD yargısına 780 milyon dolar ödeme yapmaya mecbur bırakıldı.

ABD’ye ceza ödemek ne alâkadır peki? DAEŞ teröristlerinin ABD’nin otobüslerine bindirilerek bölgeden çıkarıldığını Türk İHA’ları yakalamıştı. Fransa niçin ABD’ye özür cezası ödeyecekmiş? ABD de en az Fransa kadar suçlu DAEŞ konusunda.

Ve bir mağdur varsa bu sadece ve sadece Türkiye!

Adana’da MİT TIR’larını durdurarak FETÖ işi organizasyon yapanların, Cumhuriyet gazetesine sözde o TIR’larda taşınan şeylerin fotoğraflarını verenlerin, henüz yargılanırken ilk tahliyede soluğu Almanya’da alanların gıkları çıkmıyor. Onlara inananlar da hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar.

Nerede FETÖ’cü sözde savcılar, nerede FETÖ’cü sözde jandarmalar, nerede Enis Berberoğlu, nerede Can Dündar, nerede Berberoğlu’nu cezaevindeyken ziyaret edenler ve onu milletvekili olması için listelere koyup halkı dolandıranlar?

Türkiye’nin alnı terörle mücadelede son derece temiz. Hatta Türkiye’den başka temiz yok! 

Bu ülkeyi asla alt edemeyecekler! Bu ülkeyi yenemeyecekler!

Tutturamadılar.

Tutturamayacaklar!

Tekrar milletim adına Anadolu Ajansı’na teşekkür ediyor, Millî İstihbarat Teşkilatı’mıza şükranlarımı sunuyor, bu iki kurumu bugünler için yapılandıran Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a hürmetlerimi arz ediyorum.