Tam bağımsız Türkiye!

RAND Corporation’ın bugünkü muhalefet ve işbirlikçiler üzerinden biçtiği kaftan, Türkiye’nin üzerine uymaz. Türkiye, İkinci Dünya Savaşı sonrası dayatılan ABD ve diğer hiçbir hegemonyanın bir parçası olmayacak!

RAND Corporation gibi kuruluşların emzirdiği ABD derin devleti, bugün Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletin muvaffak olduğu hür duruşu ve tam bağımsız Türkiye’yi tanımak istemiyor.

Ve bu yönde, Türkiye’de muhalefet ve algı ajanları eliyle ciddî yatırımlar yapıyor…

Türkiye’de kurulan yeni siyâsî partilerin liderlerinin ve muhalefet partilerinin son çıkışlarına bakalım, ne diyorlar?

“Türkiye’de demokrasi yok, dikta rejimi var, özgürlükler kısıtlanıyor”... Peki, aynı muhalifler Türkiye’nin Suriye meselesindeki millî duruşunu, Doğu Akdeniz’de ortaya koyduğu aklı ve stratejiyi, Libya’da verdiği mücadeleyi, PKK terör örgütünü sınır ötesine süpürme ve yok etmedeki kararlılığı, Mavi Vatan’da verdiği mücadeleyi neden tek kelime ile dahi değerlendiremiyorlar?

Neden Türkiye’nin 21’inci yüzyıl devlet politikasını, kurmay aklını görmüyorlar?

Göremezler, çünkü ellerine verilen ödevde bu konular yok! Daha da ötesi, bu konulara karşı toplumu uyutmak ve dikkatleri dağıtmak adına ABD menşeli yapay kavramlarla tatlı sularda yüzüyorlar. 

RAND Corporation’ın bugünkü muhalefet ve işbirlikçiler üzerinden biçtiği kaftan, Türkiye’nin üzerine uymaz. Türkiye, İkinci Dünya Savaşı sonrası dayatılan ABD ve diğer hiçbir hegemonyanın bir parçası olmayacak!

ABD, kendi olan Türkiye’ye alışık değil elbette. İstiyor ki, Türkiye Orta Doğu’da, Afrika’da, Doğu Akdeniz’de, Ege’de kendi başına askerî operasyonlar, siyâsî hamleler yapamasın, kendi millî savunma hamlelerine girişmesin...

Ancak ne isterlerse istesinler, Türkiye, Suriye’de sınırlarını nasıl muhafaza ettiyse, Doğu Akdeniz’de ve Libya’da da insanlığın selâmeti ve millî çıkarları için mücadele vermeye devam edecektir. 

RAND’ın Türkiye raporlarında referans noktası olarak seçtiği Avrasyacı politika, sadece bir retoriktir. Onlar, Türkiye’nin Rusya ile iş yapmasına değil, ABD’nin kontrolünden çıkmasına tepkililer. Şunu açıkça ifade edelim: Türkiye, hiçbir gücün egemenliği altında siyaset yapmayacak!