“Soykırım” ve İngiltere’nin Karadeniz plânı

Suriye’de Türkiye’nin karşısında ABD ve Rusya bulunuyor. Irak’ta Türkiye’nin karşısında ABD ve Yunanistan’da da yine Türkiye’nin karşısında Fransa, Almanya ve ABD yer alıyor. Karabağ’da Türkiye’nin karşısında Fransa, Rusya ve ABD konuşlanmıştır. Karadeniz’de İngiltere, Almanya, Fransa, ABD ve Rusya yer aldı. ABD gerçekten Türkiye’nin müttefiki olabilir mi? Karadeniz üzerinden Demir İpekyolu için İngiltere’nin gizli emelleri devredeyken ABD’nin sözde soykırım söylemi ile terör devleti kurma hedefleri oldukça aktiftir.

TÜRKİYE’de gündem her zaman hareketli ve dinamiktir. Onun için yirmi dört saat bile uzun bir süre olarak görülmüştür. Bazen yanlış yoldan vazgeçmek için sayısız öğüt, fikir ve görüş işe yaramazken yolda başa gelenler aklın başa gelmesi için kâfi olur.

Eylem, fikrin uygulama ayağıdır. Bu dünyayı defalarca cehenneme çevirmiş bir güruh yine aynı cehennemin peşinde gidiyor. Nefsine yenik düşen bazı Batılı liderler ayakta kalmayı oy kaygısı, fikir endişesi ve dinî geleneklerine bağlılıklarından dolayı yapıyorlar. Batılı bu tür devlet adamları müşkülpesentlerin efsaneleştirdiklerine hem kendileri inanır, hem de insanlığı buna inandırmak için sömürgeci ve köleleştirme politikası güderler(1).

Joe Biden 15 Temmuz işgal girişimini biliyordu. Çünkü işleri takip ediyor, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki varlığından rahatsızlığını dile getiriyordu. Başkan olduğunda Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de izole (hapis) edeceğini açıkça belirtmişti(2).

15 Temmuz’u başaramamanın, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde bir terör devleti kuramamanın acısını iliklerine kadar hisseden Biden, karşısında duran tek güç ve engel olarak Türkiye’yi görüyor.

Karadeniz’de bulunan doğalgaz, Türkiye’nin Akdeniz’de önünü açmıştır(3). Bundan ciddî rahatsızlık gören ABD, Yunanistan’ı adalarda silahla donatarak binlerce savaş makinesini de hibe etti. Türkiye’nin Mısır ile iletişimi darbe nedeniyle uzun süre sekteye uğramıştı. Türkiye’nin Mısır’daki darbeye karşı haklı çıkışı bu yönden anlamlıdır(4).

Bir İngiliz projesi olan DEAŞ’ı kuran Joe Biden’dir. Türkiye; Amerika, İngiltere, Fransa, Almanya ve İsrail’in Doğu Akdeniz, Suriye, Irak ve Ege üzerindeki emellerinin hepsini boşa çıkarmayı başardı(5). ABD Başkanı değişti ama emelleri hiç değişmedi. Batı’nın “içerideki adamları” da Gladstone, Curzon ve Churchill’in hedeflediklerini gerçekleştirme derdine düştü(5). Türkiye’nin her türlü stratejik projesine karşı çıkanların tek dertleri işte bu amaca hizmet etmektedir. 

ABD ve Rusya, güçlü bir Türkiye istememektedirler. Demir İpekyolu’nun Asya ile Avrupa yük taşımacılığının Türkiye üzerinden omurga olmasına asla taraftar değiller(6).

Karadeniz’e sınırı en büyük olan ülke Türkiye’dir. Ukrayna üzerinden Türkiye’yi sıcak sahneye çekmek ve İran karşısında Türkiye’yi elimine etmek derdindeler(7). ABD, Rusya ve Batı’nın hedefinde Türkiye’nin Demir İpekyolu omurgasını kırma hedefleri bulunuyor(8).

ABD’nin Afganistan’dan çekilme söylemlerinin farklı bir eylem ayağına evirildiğine dünya şahit olacaktır. Türkiye’ye yakınlığı ile bilinen Afganistan eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mareşal Raşid Dostum’un Türkiye’ye gelme zamanı manidardır. Aynı zamanda,

Türkiye’nin terör yuvası olan Kandil bölgesini hava harekâtıyla etki altına almış olması da isabetli olmuştur.

Tam bu aşamada ABD Başkanı Joe Biden’ın (sözde) “soykırım” kelimesini kullanması, açıkça terör devletini kurmak hedefini deklare içindir. Soykırım söylemi Biden’in iç siyâset malzemesi olarak görülse de nihayette ABD’nin terör devleti kurma hedefinin bir parçasıdır.

Sözde soykırım için diğer Batı ülkelerin ne diyecekleri malûmun ilâmı olur. Ancak içeride bazılarının sözde soykırım kavramını desteklemesi özel bir inceleme konusudur. İçeri hareketli, Karabağ’da hezimete uğramış bir Ermenistan, Ege’de kafa karıştıran aparat bir Yunanistan mevcut.

ABD Karadeniz’e çıkmaktan vazgeçti. Rusya ise Ukrayna sınırından askerini çekiyor. Peki, ne oldu da bunca olandan sonra ABD ve Rusya aksi yönde bir eylem yaptılar? ABD ve Rusya, Karadeniz’de hedefledikleri amaçlarından vazgeçmediler. Sadece bunu başka birisine havale ettiler.

Mısır’ın Osmanlı idaresinde olduğu dönemde Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan Süveyş Kanalı projesinde İngiltere yer almamıştı(9). İngiltere iki yıl içinde Mısır’ı işgal etti. Sudan, bu aşamada Mısır üzerinden idare ediliyordu. Yedi yıl sonra da Sudan’ı işgal eden İngiltere’nin en önemli hedeflerinden biri, bölgenin önemli ticaret merkezlerinden biri olan Sevakin adasına konuşlanmaktı.

Günümüzde Sudan ile Türkiye’nin yakın ilişkilerde bulunmasının ardından ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır, Suudi Arabistan rahatsız oldu. Sudan’daki askerî girişimleri Rusya darbe olarak nitelendirdi.

İngiltere boğazlarımıza bastığında “geldiği gibi” gönderdik. Bunu tarih kitapları yazar. Ancak İngiltere’nin iki yıl sonra yeniden boğazlara geldiğini yazmaz.

Şimdilerde İngiltere, boğazlarımızdan Karadeniz’e geçmek için izin istedi. ABD ve Rusya’nın Karadeniz’den çekilmesi aşamasında İngiltere’nin Karadeniz’e geçme talebi hiç masum değil.

Görüşmeler istendik düzeyde olmasa da Yunanistan ile Türkiye sorunlarını birlikte görüşme aşamasında ve Türkiye bütün varlığıyla Kandil’deyken, ABD’nin soykırım söylemi ile İngiltere’nin Karadeniz’e geçme hedefi aynı amaca hizmet etmektedir. Bu amacı Rusya da desteklemektedir.

Ukrayna meselesi vesilesiyle ABD ve Rusya’nın Karadeniz’den “çekilmeleri”, projeyi İngiltere’ye bırakmalarından kaynaklanmaktadır. İngiltere, Londra’dan çıkan hızlı treni 2 gün sonra Pekin’e ulaştıran Demir İpekyolu’nun Türkiye ayağını Türkiye’ye bırakmak istemiyor. İngiltere, bütün plânlarını işte bu Demir İpekyolu’nun Türkiye omurgasını ele geçirmek için yapıyor. İşte bunun için Karadeniz’den çekilen ABD ve Rusya, işi İngiltere’ye bıraktı.

Unutulmamalıdır ki, Türkiye ilk defa Karadeniz’de doğalgaz buldu. Rezerv küçük olsa da tamamen kendi imkânlarıyla bunun başarılmış olması İngiltere’nin asla kabul etmeyeceği bir iştir. İngiltere, Almanya ve Fransa, demir ulaşımını ele geçirme derdine düştüler.

Türkiye’nin alternatifi olarak karşımıza dikilen İran, bizzat Rusya tarafından desteklenmektedir.

ABD, terör devletini kurmaktan asla vazgeçmedi. Türkiye dinamik ve kuantum politikalar ile bu haince girişimlerin hepsinin üstesinden gelecek irfana sahiptir. 

Suriye’de Türkiye’nin karşısında ABD ve Rusya bulunuyor. Irak’ta Türkiye’nin karşısında ABD ve Yunanistan’da da yine Türkiye’nin karşısında Fransa, Almanya ve ABD yer alıyor. Karabağ’da Türkiye’nin karşısında Fransa, Rusya ve ABD konuşlanmıştır. Karadeniz’de İngiltere, Almanya, Fransa, ABD ve Rusya yer aldı. ABD gerçekten Türkiye’nin müttefiki olabilir mi? Karadeniz üzerinden Demir İpekyolu için İngiltere’nin gizli emelleri devredeyken ABD’nin sözde soykırım söylemi ile terör devleti kurma hedefleri oldukça aktiftir.

 

Kaynaklar

(1) https://haberajandanet.com/Article/inkrcilarin-buyuk-oyunu-/wM67aGs14AsZ5XfvnoOX  

(2) https://haberajandanet.com/Article/joe-biden-baskan-olunca/aOyVFPtyNJrS1G3Ur49A

(3) https://haberajandanet.com/Article/karadenizde-bulunan-dogalgazin-uc-getirisi/V8mwwa63vr0JdkBRZ8G9

(4) https://haberajandanet.com/Article/akdenizde-taht-kavgalari/yoqMq84QRnXq0gOeUmBX

(5) https://haberajandanet.com/Article/joe-biden-neden-dusmanca-davraniyor/LKo8PHJFSJCMZvX8mCmc

(6) https://haberajandanet.com/Article/asya-avrupa-yuk-tasimaciliginin-koprusu-turkiye/Xn9gxeA01jg2Jozl5Bj4  

(7) https://haberajandanet.com/Article/iran-ve-ukrayna-uzerinden-oynanan-oyunlar/70hhhWc1m9h7q1SzQXMy

(8) https://haberajandanet.com/Article/buyuk-oyuncularin-hedefi-turkiye/YZMYk7CQwsS72aTb25Q8

(9) https://islamansiklopedisi.org.tr/said-pasa