Sizi Rand’cılar Sizi!

15 Temmuz’da gördük yaşlıları, bir haltı beceremediler. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Biz de saf saf onların geçişini alkışlamıştık Cadde’de, iyi mi? Sabaha kalmadı, hepsinin ağzını burnunu kırdılar, bir de o hâlde toplu fotoğraflarını yayınladılar. Ne rezalet! Tatlı bir telâşla ATM, benzin istasyonu ve market kuyruklarında çektiğimiz eziyet de yanımıza kalmıştı.

BAĞDAT Caddesi’ndeki Starbucks’ta orta boy Macchiatomu içerken kankam Orçun’dan geldi müjdeli haber. Iphone’umdan Aleyna Tilki dinlemekte ve bir taraftan da ülkedeki açlık sınırında yaşayan yurttaşlarımızı düşünmekte idim.

WhatsApp’ıma düşen mesajda Clubber Orçun, Rand Corporation’ın Türkiye raporunun linkini göndermişti ve “olm bu sefer olucak, genç subaylar rahatsızmış, darbe geliyooo Berke” yazmıştı. Mesajın sonuna kahkaha ve dans eden insan emojilerini eklemeyi unutmamıştı elbette.

Tüm kasvetim dağıldı ve içim birden kıpır kıpır oluverdi. Heyecanla linke tıklayıp Rand Corporation’un raporunu açtım. Önemsiz, eften püften birçok başlığı geçerek genç subayların rahatsız olduğu bölümü buldum, Robert Collage İngilizcemle bu bölümü birkaç kez okudum. Wonderful!

Gerçekten de genç subaylar rahatsızmış, Türkiye’de yeni bir darbe ihtimâli varmış. Ben zaten Türk subayının yobaz hükûmetlere darbe yapabilme ihtimâlini sevmiştim. Bu arada farkında olmadan gözlerimden sevinç yaşları süzülmüş...

Hemen yan masada Sözcü okuyan ve tam bir Cumhuriyet kadını olan teyzeye bu müjdeyi verdim, paraya kıyıp Cafe Latte de ısmarladım. Teyzemizin gözleri parladı, aşırıya kaçmadan ve tam da lâik bir Türk kadınına yakışacak şekilde “Tanrı’ya şükür!” dedi. Sonuçta biz de Tanrı’ya inanıyoruz.

Tekrar masama geçip üyesi olduğum “Türkiye Lâiktir Lâik Kalacak”, “Gezi Parkı”, “TC” ve “Cadde” WhatsApp gruplarında bu güzel haberi paylaştım. Birçok emoji ve giflerle bu müjdeli haberi kutladık.

Aslan genç subaylar be! Ne varsa gençlerde var zaten...

15 Temmuz’da gördük yaşlıları, bir haltı beceremediler. Ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Biz de saf saf onların geçişini alkışlamıştık Cadde’de, iyi mi?

Sabaha kalmadı, hepsinin ağzını burnunu kırdılar, bir de o hâlde toplu fotoğraflarını yayınladılar. Ne rezalet!

Tatlı bir telâşla ATM, benzin istasyonu ve market kuyruklarında çektiğimiz eziyet de yanımıza kalmıştı. Bu sefer tedarikli olmak lâzım. Yarından tezi yok, bir miktar dolar yapıp evde sağlam bir yere zulalamam, şimdiden yiyecek-içecek stoklamam ve Mustang’ın deposunu da yarıdan aşağı düşürmemem mantıklı olacak. Neme lâzım!

Bu haberi duyunca Aktroller hemen atarlanmaya başlarlar şimdi. “15 Temmuz’da vay şöyle yaptık, vay böyle yaptık. Tankların altına yattık, çıplak ellerimizle darbeyi engelledik. Yine engelleriz, sıkıysa deneyin, bla bla bla…”

Geçen seferki, Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi tiyatroydu. Bu sefer görürsünüz siz! Papaz her zaman risotto yemez.

Risotto dedim de acıktığımı fark ettim. Orçun’u Il Padrino’ya davet edeyim de Salmone Affumicato ile Borgo Sanleo yuvarlayarak şu haberi kutlayalım.

Sahi, ne olcek ülkemizdeki açlık sınırında yaşayan asgarî ücretli vatandaşımızın hâli?

C U gençler, ben kaçar!