Sayın Aile Bakanımıza bir açık mektup

Neden en kutsal görev olan eşliği ve anneliği tercih eden hanımlarımızı görmezden ve duymazdan geliyorsunuz? Batı’nın kurduğu bu zulüm düzenini neden siz de sürdürüyorsunuz? Bu annelerin sizin üzerinizde hiç mi bir emeği yok? Yoksa bu annelerimiz hiç mi düşünülmeyi, desteklenmeyi ve hatırlanmayı hak etmiyorlar? Ne yapmaları lâzım sizin tarafınızdan hatırlanabilmek için? İllâ çalışma hayatına dâhil mi olmaları gerekiyor?

ÇALIŞAN annelerle ilgilenirken çalışma hayatında olmayan anneleri gündemine almayan ve kendisi de bir hanım olan Sayın Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Hanımefendi, yine sadece çalışan annelerle ilgili bir düzenlemeye imza attı.

Şu çok rahatlıkla söylenebilir ki, çalışan ve çalışmayan anne ayrımı, bir AB projesidir. Evet, AB, çalışan ve çalışmayan anne bağlamında bir ayrıma gidebilir. Ancak Aile Bakanı olarak Sayın Selçuk’un neden bu ayrımı ortadan kaldıracak bir çalışmayı gündeme getirmediği tartışılmalıdır. Çalışmayan anne ve çalışan anne ayrımı, Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı değil midir?

Bir de çok merak ediyorum Sayın Bakanım, sizin anneniz, çalışan bir anne midir? Veya sadece çalışan anneleri önceleyen bu ve benzeri projeleri annenizle veya çalışma hayatına girmeyen, her biri anne olan aile büyükleri ve hanımlarla hiç konuştunuz mu? Onlar bu konuda ne düşünüyorlar?

Oturduğunuz koltuğu size emanet eden AK Parti tabanının annelerinin çoğu, yıllarca okullardan ve iş hayatından dışlandıkları ve uzaklaştırıldıkları için çalışan anne olamadılar. Veya bilerek ve isteyerek sadece anneliği yani “en kutsal mesleği” tercih eden anneler var. Bu annelerin yüreklerini neden bu kadar hırpalıyorsunuz? Neden en kutsal görev olan eşliği ve anneliği tercih eden hanımlarımızı görmezden ve duymazdan geliyorsunuz? Batı’nın kurduğu bu zulüm düzenini neden siz de sürdürüyorsunuz? Bu annelerin sizin üzerinizde hiç mi bir emeği yok? Yoksa bu annelerimiz hiç mi düşünülmeyi, desteklenmeyi ve hatırlanmayı hak etmiyorlar? Ne yapmaları lâzım sizin tarafınızdan hatırlanabilmek için? İllâ çalışma hayatına dâhil mi olmaları gerekiyor?

Neden çalışmayan annelerimiz sizin nezdinizde Aile Bakanlığı gündemine giremiyorlar? Neden bu annelerimizin tercihlerine saygı duyulmuyor? Yoksa zımnen şöyle mi söyleniyor: “Sen evde olmayı tercih ettin, o zaman sana hiçbir hak ve seninle ilgili hiçbir çalışma yok! Bütün haklar ve çalışmalar sadece çalışma hayatındaki annelere…”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sitesini, çalışan anne ve çalışmayan anne bazında bugünden geçmişe doğru son dokuz aylık çalışma geçmişiyle taradım. Buradan elde ettiğim sonuçlarla düşünmenizi istediğim birkaç husus şöyle:

Empati yapalım, siz çalışmayan veya çalışma hayatına girmek istemeyen bir annesiniz. Aile Bakanlığı’nın resmî internet sitesine giriyorsunuz ve “Aile Bakanımız hangi faaliyetlerde bulunmuş?” diye bakıyorsunuz. Hâlet-i rûhiyenizi düşünün, sizinle ilgili tek bir haber ve yorum yok!

Bakanlık sitesinde, hep çalışan anneler için faaliyet ve projeler var. Fakat çalışma hayatında olmayan anneler için hiçbir faaliyet olmadığı gibi, onlar hakkında tek bir söz dahi edilmemiş.

İşte bugünden geriye doğru 2019 yılı faaliyet tablosunda yer alan başlıklar:

Bakan Selçuk: “Millî İstihdam Seferberliği ile Ocak-Eylül döneminde 1 Milyon 129 Bin 729 kişiyi işe yerleştirdik.”

Bakan Selçuk: “2007-2018 yılları arasında genç istihdam artışında AB ülkelerini geride bıraktık.”

Bakan Selçuk: “Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 8 ve 9 Ağustos’ta ödeyeceğiz.”

Bakan Selçuk: “20 bin gencimizi Sosyal Çalışma Programı’na yerleştirdik.”

Bakan Selçuk: “Kamuda sendikalaşma oranı yüzde 67,65’e ulaştı.”

Bakan Selçuk: “İş yeri sayımız 1,9 milyona ulaştı.”

Bakan Selçuk: “4 bin 321 personel istihdamı gerçekleştireceğiz.”

Bakan Selçuk: “Çalışma koşullarını iyileştirmeye çalışıyoruz.”

Bakan Selçuk: “2019 yılının Ocak-Mayıs döneminde 571 bin 266 kişiyi işe yerleştirdik.”

Bakan Selçuk ve Bakan Varank, işçilerle sahur yaptı.

Bakan Selçuk: “İşsizlik Ödeneği ile Kısa Çalışma Ödeneği ödemeleri 31 Mayıs’ta yapılacak.”

Bakan Selçuk : “Haziran ayında Sosyal Çalışma Programımızı başlatıyoruz.”

Bakan Selçuk: “Emeklilerimize bayram ikramiyelerini 31 Mayıs’ta ödeyeceğiz.”

Bakan Selçuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1 Mayıs’ta işçiler için verdiği yemeğe katıldı.

Bakan Selçuk: “İş ve meslek danışmanlarımızın mülakat sonuçlarını bugün açıklıyoruz.”

Bakan Selçuk “İstihdam Seferberliği 2019 Denizli Buluşması”na katıldı, Acıpayam’da deprem bölgesini ziyaret etti.

Bakan Selçuk, İşverenlere Seslendi: “2,5 milyon ilâve istihdam sözünüzü tutacağınıza inanıyoruz.”

Bakan Selçuk: “İşverenlerimize ilâve istihdam kapsamında 3 ay süreyle prim, vergi ve ücret desteği sağlayacağız.”

Bakan Selçuk; “Bursa, 120 bin istihdam ile Cumhurbaşkanımıza en çok istihdam sözü veren şehir oldu.”

Bakan Selçuk: “Yarım milyondan fazla çalışanımız meslekî yeterliliğini belgelendirdi.”

Bakan Selçuk: “Emeklilerimizin farkları Ocak ayı içerisinde ödenecek.”

2019 yılını taradık; ben aramaktan yoruldum, sanırım siz de okumaktan yoruldunuz. Çalışma hayatında olmayan annelerle ilgili ne bir çalışma, ne de tek bir kelime var.

Saygıdeğer makâmınıza ve yetkililere saygı ile duyurulur…