Rabbin kanunlarına gayr-i meşru hamleler (4)

Her varlık bu yüzden devlettir. Zira savaşta kazanılan her şey ganimettir. En özel ganimet ise sağlıktır, var olmaktır. Bizim “devlet” olarak bilmediğimiz ancak bütün anlam derinliği ile “devlet” olarak kavranması gereken asıl kavramsa “mülk” kelimesidir. Meselâ, “Adâlet mülkün temelidir” ne demektir? Veya neden “Adâlet devletin temelidir” denilmemiş de “Mülkün temelidir” denilmiştir?

BAŞLARKEN ele aldığımız örneklem, “Kurtlar Vadisi” adlı dizi ve onunla topluma mâl olan “derin devlet” bilgisi idi. Buradan devam edelim…

Aksaçlılar Heyeti diziyle birlikte ortaya konulup da bu heyetin nasıl bir organizasyon olduğuna dair bilgi verildikçe, gerçek ile sanal arasında bilindik bir kıyas başladı: Bu Aksaçlılar gerçekte kimler?

Sosyal medyada, gazetelerde, kitaplarda, romanlarda türlü teorilerle birlikte devlet adamı olduğuna inanılan her bir isim bir yerlere konuldu.

Hattâ dizinin senaristleri ve yayın ekibi de istedi ki, tam da böyle bir algı olsun! Çünkü bu, derin devleti en iyi onların bildiği düşüncesini oluşturacaktı, istediklerini aldılar.

Polat Alemdar’dan başlayarak iyi pozisyondaki karakterlerin de, kötü pozaisyondaki karakterlerin de ülkemizde ve dünyada birilerine benzetilmesi artık çok olağan bir hâle gelmişti.

Peki, derin devlet bir tanrı mıydı ki her yaptığı doğru, her yapmadığı doğru olacaktı?

Hâşâ, ne Tanrı, ne de bir tanrıcıktı ama birileri bu düşüncenin böyle olmasını istediler. Buna teşne gönüller ve zihinler de edindiler.

Hâlbuki ne İskender Büyük bir Veli Küçük’tü, ne Süleyman Çakır bir Alaattin Çakıcı’ydı, ne de Hoca bir Ahmet Davutoğlu’ydu…

Evet, dün “Hoca” ismiyle İhtiyarların Başkanı olarak konumlandırılan Ahmet Davutoğlu, bugün kuvvetle muhtemel dizi ekibi tarafından da “Biz ne halt ettik?” diye düşündüğü bir konumdadır.

Dizide “Muhterem Bey” karakteri, FETÖ elebaşı olarak İhtiyarlar arasında bir konuma yerleştirilmişti. Hani Ak Budun, Kara Budun?

Dizideki Polat Alemdar bir Abdullah Çatlı oldu, bir Sedat Peker… Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Kurtlar Vadisi Irak” adlı filmi hassaten “izlemediğini” ve filme neden gitmediği sorulduğunda “Mafya olmak hâriç, Polat Alemdar’ın yaptıklarından fazlasını yaptım” dediğini biliyor muydunuz?

Peki, Polat neler yapmadı ki?

Derin devlet, bir tanrı değildir, Tanrı hiç değildir!

Kaldı ki, derin devleti Tek Tanrı’nın, Allah’ın var ettiği yekpâre bir varlık olduğunu ise söylemek mümkün.

Nedir derin devlet?

Devlet, ganimettir.

Her varlık bu yüzden devlettir. Zira savaşta kazanılan her şey ganimettir. En özel ganimet ise sağlıktır, var olmaktır.

Bizim “devlet” olarak bilmediğimiz ancak bütün anlam derinliği ile “devlet” olarak kavranması gereken asıl kavramsa “mülk” kelimesidir.

Meselâ, “Adâlet mülkün temelidir” ne demektir?

Veya neden “Adâlet devletin temelidir” denilmemiş de “Mülkün temelidir” denilmiştir?

Daha soracağım öyle çok soru var ki, şimdilik burada kalalım ki sonrasına heyecan olsun…