Netanyahu’nun akrabaları

Milletimizin çok sevdiği, çok sevindiği bir durumun ardından, neden bazıları yine bir sebep uydurarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saldırır veya hakaret ederler? Bu durum yıllarca, düzenli şekilde neden ve nasıl yapılabilir? Buna sadece muhalefet yapmak şeklinde bakabilir misiniz?

CUMHURBAŞKANIMIZ Sayın Recep Tayyip Erdoğan, ne zaman birilerinin canını eylem ve söylemleri ile fena bir şekilde yaksa, yurt içinden başka birileri, hiç vakit kaybetmeden ve mutlaka bir konunun arkasına saklanarak Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırır veya hakaret eder.

Bu saldırılar, meselâ bir teröristi ortadan kaldırdığımızda, “O benim soyumdan/akrabam” demek isteyip de diyemedikleri için olabilir mi?

“Sen ona saldırdığın için ben de sana saldırıyorum” diyecek hâlleri yok ya…

Bir bahanenin arkasına sığınıp Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırarak, Cumhurbaşkanımızın canını acıttığı kim ise, onun intikamını almak için mi Cumhurbaşkanımıza yapılıyor bu saldırılar? Yoksa muhalefet yapmak için mi?

Bu durumun bir diğer sebebi de, yine birileri Cumhurbaşkanımıza saldırdığında, başka birileri de yurt içindeki işbirlikçilerine mealen, “Haydi koçum, biz sizi bugüne kadar bunun için besledik ve büyüttük” gibi bir talimat veriyorlar mıdır?

Bu tipleri siz bulacaksınız, ben isim filan vermeyeceğim…

Mesela kimi SİHA’larımıza çok kızıyor veya savunma sanayii ürünlerimizden rahatsız oluyorsa, herhâlde şöyle demesini beklemiyorsunuzdur: “Dün SİHA’larınızla benim dayıoğlunu havaya uçurmuş, on gün önce dindaşımı buharlaştırmış, bir ay önce de kuzenimi vurmuştunuz. Bunun intikamını almak için, tüm Müslümanların lider olarak gördüğü Erdoğan’a saldırıyor ve en azından içimi soğutuyorum…”

Daha büyük bir örnek verelim… Ülke olarak Azerbaycan’la beraber Dağlık Karabağ bölgesinde Ermenistan askerlerini buharlaştırmamızın akabinde, meselâ birkaç gün ne söyleyeceğini bilemediği ya da içindeki kininden çatladığı için ancak uzun bir süre öfkesini yatıştırdıktan sonra “Ben de Karabağ konusunda Hükûmetimizin yanındayım” gibi açıklamalar yapan birilerini duyduğunuz zaman, kendisine, “Üç gündür neden hiçbir şey söylemedin, akrabalarının cenazesinde miydin?” diyebilir misiniz? Yahut mikrofon karşısında içi kan ağlaya ağlaya ve ağababalarından yalvar yakar izin aldıktan sonra bir açıklama yaptığını nereden bileceksiniz?

Meselâ millet olarak çok sevindiğimiz bir haber duyduğumuzda bazılarının hiçbir şekilde sevinemediğini görünce, bunu neye yorarsınız? Ya da üzülmelerini?

Yine milletimizin çok sevdiği, çok sevindiği bir durumun ardından, neden bazıları yine bir sebep uydurarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a saldırır veya hakaret ederler? Bu durum yıllarca, düzenli şekilde neden ve nasıl yapılabilir? Buna sadece muhalefet yapmak şeklinde bakabilir misiniz?

Yahut milletçe çok üzüldüğümüz, tabiri caizse karalar bağladığımız zamanlarda, yine o birilerinin ya hiç üzülmediklerini ya da yine uzun bir süre hiç ortalıkta görünmediklerini, daha sonra da zoraki üzülüyormuş gibi yaparak zorunlu bazı açıklamalar yapıp zevahiri kurtarmaya çalıştıklarını görürsünüz.

Meselâ işi gücü gazete ve televizyonlara reklâm vermek olan bazı büyük firmaların, nedense bu milletin çok sevdiği, beğenerek izlediği bazı dizilere yıllarca reklâm vermediklerini müşahede ettik. Hâlbuki reyting rekorları kıran hiçbir dizi veya programı hiç kaçırmazlardı. Bir saatlik yayına defaatle reklâm verirlerdi. Acaba ne oldu da bu dizi veya programlara reklâm vermemekte inatla ısrar ederler?

Diğer bir örnek olarak, “Biz de Ermeni’yiz” diye sokaklarda ortalığı velveleye veren “ünlü” unvanlı bazıları, neden “Biz de Karabağlıyız/Filistinliyiz/Doğu Türkistanlıyız” diye sokaklara çıkmazlar, bilir misiniz? Zira Rabbimiz, bir ayet-i kerimede, “Allah’a çağıran ve salih amel işleyip ‘Kuşkusuz ben Müslümanlardanım’ diyenden daha güzel sözlü kimdir?” (Fussilet, 33) diyor.

Konu popüler olduğunda her mecrada ortaya çıkıp destek verenler, neden Suriyeli, Filistinli veya herhangi bir Müslüman ülkeden birileri olduğunda ortadan kaybolurlar?

Bir muhterem hoca efendi, camide Allah’ın (cc) ayetini okuyunca, bir Müslüman bundan rahatsız olabilir mi? Rahatsız oluyorsa, bu insan Müslüman olabilir mi? Bu, can yakıcı bir sorudur! Allah’ın (cc) ayetleri okunduğunda rahatsız olup tepki verenleri duyduğumda bu soru her zaman aklıma gelir.

Meselâ Cumhurbaşkanımızın “Filistin’e koruma gücü göndereceğiz” beyanı ile PKK/KCK Merkez Komitesi ve HPG Askerî Konsey üyesi “Sofi Nurettin” kod adlı Halef El-Muhammed’in MİT ve TSK operasyonuyla etkisiz hâle getirildiği müjdesinden hangisi canını yaktı ise garibimin(!), hemen feryat figân Cumhurbaşkanımıza saldırıyor. Peki, bu saldırganların verdikleri tepkilerin ardında ne var? Acaba verilen müjdede ismi geçen o terör elebaşının akrabaları mı oluyorlar, yoksa Netanyahu’nun akrabaları mı, bilemedim…

Allah’a emanet...