Mütebessim bir kare paylaşmak mı zor?

Erdoğan öyle mutlu ve öyle bir ümit taşıyor ki bu mutluluk ve ümit, kamuoyuna sağlam bir güven olarak aşılanmalı. Ancak bunu yapacak yetkililer ilginç bir suskunluk içindeler. Yorgunlar galiba, Allah şifa versin!

BİRKAÇ ay evvel Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde misafirlerini kabul ettiği bir resepsiyon görüntüsü, kamuoyunda ciddi eleştiriler almıştı.

O görüntülere göre Sayın Erdoğan, yaklaşık iki buçuk saat aynı noktada ayakta durduğu için, karşılama bitip de ilk hareket ettiği plânda yorgunluktan yürümekte zorlanmıştı.

Söz konusu görüntülerin yayınlandığı günün gecesinde, alçak bir manipülatif yalan ile Sayın Erdoğan’ın (Allah uzun ve sıhhatli ömür versin) öldüğü asparagası sosyal medya üzerinden pompalanmıştı.

İş sadece burada bitmemiş, her konuda kamera karşısına geçen yetkililer bu manipülatif çıkışı saatlerce yalanlamayarak işi sosyal medya hesaplarının çarpışmasına bırakmışlardı.

Doğrusu söz konusu manipülasyon ile yalanlama ilânı arasındaki saat farkı için bir saat de, 10 saat de fazla. Ancak dünyada Türkiye düşmanlarına kaçacak delik aratması ile artık dünyaya gözdağı veren İstihbaratımız muazzam bir hızla çalışırken, diğer yerde yetki sahiplerinin bir yalanı pazara çıkarmak için saatlerce bilgi sahibi olmamaları yahut hele beklemeleri, sorgulanması gereken bir durumdur.

Söz konusu manipülasyon yalanlandıktan birkaç gün sonra Sayın Erdoğan’ın basketbol oynarken yer aldığı bir görüntü servis edilmiş, daha sonra da sık aralıklarla canlı yayınlar tertiplenmişti. Ancak kamuoyu da görüyordu ki, Erdoğan yorgundu. Başındaki, omuzlarındaki yük yüzünden anlaşılıyordu.

O günden bugüne aylar geçti. Türkiye, Erdoğan’ın plânladığı birkaç programda hem yurtiçinde, hem de uluslararası zeminde yüksek seviyede faydalar elde etti. En son Ukrayna-Rusya Savaşı bakımından en kilit noktaya yerleşti. Ve Sayın Erdoğan, yıllardır ektiğini biçmenin rahatlığıyla öyle rahat konuşup öyle rahat pozlar verdi ki...

Evet, Sayın Erdoğan’ın yüzü gülüyor. Allah eksiltmesin, daim etsin, çoğaltsın mutluluğunu. Bu durum, vallahi pek âlâ bir durum. Peki, o resepsiyonun görüntülerini hassaten servis edip öldüğü asparagasını yayanlara karşı saatlerce yetkilerini bekletenler, Sayın Erdoğan’ın bu süreçteki mütebessim ifadelerini nasıl görmezden gelir, kamuoyu ile bu güzel durumu neden paylaşmazlar?

Sayın Erdoğan’ın örneğin ekonomik durumla ilgili sarf ettiği sözleri, gözlerindeki ışıltı ve kendinden emin tavrı sunmak çok mu zor? Erdoğan öyle mutlu ve öyle bir ümit taşıyor ki bu mutluluk ve ümit, kamuoyuna sağlam bir güven olarak aşılanmalı. Ancak bunu yapacak yetkililer ilginç bir suskunluk içindeler. Yorgunlar galiba, Allah şifa versin!