Mühim bir posta!

“Karşı taraf yani Türkiye düşmanları, Merkez Bankamızın rezervlerine göz dikmiş hâlde, elimizde tuttuğumuz hazır parayı en risksiz şekilde piyasadan toplamaya yönelik bir arsız hamleyle döviz kurlarını yükseltiyor ve karşısında Merkez Bankası’ndan müdahale etmesini bekliyorlar. Ve tabiî ki karşılığında bu hamleyi elde ediyorlar. Sonunda istedikleri, şunu söyleyerek dalgalarını geçmek: ‘Merkez Bankası’nın elinde rezerv kalmasın ki biz de ‘Hani rezervlerin, hani 128 milyar doların vardı, şimdi nerede?’ diyelim…’”

HABER Ajanda dergimizin 182’nci sayısını hazırladığımız süreçte, hani şu “128 milyar dolar nerede?” iftirası vardı ya, ona dair bir e-posta aldık.

Söz konusu postada, enteresan bir plânın kurgusu deşifre edilmiş.

Böyle olunca sizlerle dergi yayınımızdan da evvel paylaşmak istedim…

***

“128 milyar dolar nerede?

Başa yazdığım iğreti ifadeyi mazur görünüz, ancak size, düşündüğüm bir aksiyon filmi hikâyesini aktarmak için, en başta, fragman niteliğindeki o ifadeyi hatırlatmam lazımdı.

Türkiye’nin ana değil, arsız muhalefeti, bir süre önce Merkez Bankası’nın rezervlerinin boşaltıldığı iftirasıyla ‘128 milyar dolar nerede?’ şeklinde bir kara propaganda tutturdu. Vatanperverler bu iftiraya itimat etmeseler de birileri için bu ifade, çamurun atılan izinden kalan ve o lânet olası sözü uydurup da kimin atası-dedesi olduğu belli olmayanların sözde kazanç hanelerine yazıldı.

Hâlbuki ‘128 milyar dolar nerede?’ ifadesi, bir hesap sorma beyanı değil, bir dalga geçme hikâyesinin finalidir. Evet, yanlış okumadınız! Bu ifade, minareyi çalacak olanların yaptıkları plânın son kertesine iliştirecekleri noktadır.

Şöyle ki… Bilindiği gibi Türkiye, faize ve dolayısıyla faiz lobilerine karşı muhteşem bir gazâ başlattı. Bu gazânın gazileri olarak vatanperverler her gün, hatta her an yara alabiliyorlar. Biz de o vatanperverler olarak ciddî şekilde etkileniyoruz döviz kurunun ve altın fiyatlarının yükselişinden. Hele bir de enflasyonu o dereceye getirdi ki stokçular (Allah’ın lâneti üzerlerine olsun), bakkalda, mağazada, akaryakıt istasyonunda elimizi bir şeye uzatmaya korkar olduk.

Faize karşı açılan savaşın ilk enstrümanı, Merkez Bankası’nın faizleri indirmesi üzerine kurulu. Her faiz indiriminde, karşı taraf döviz kurunu yükselterek cevap veriyor. Kimi bilmiş diyor ki, ‘Faiz düşünce döviz artıyor’. Yahu, faiz düşmeden evvel, ‘Merkez Bankası faiz indirecek’ dedikodusu yüzünden de döviz kuru yükseliyor, buna ne diyeceksiniz? Demek ki karşı taraf bütün arsızlığıyla saldırıyor, bu kadar ortada!

Yükselen döviz kuru karşısında Merkez Bankası, arada sırada müdahale etmek zorunda kalıyor. Bu müdahale sırasında ne yapacak Merkez Bankası? Piyasaya döviz çıkaracak… İşte şimdi geliyoruz ‘128 milyar dolar nerede?’ söyleminin bam telini koparmaya!

Karşı taraf yani Türkiye düşmanları, Merkez Bankamızın rezervlerine göz dikmiş hâlde, elimizde tuttuğumuz hazır parayı en risksiz şekilde piyasadan toplamaya yönelik bir arsız hamleyle döviz kurlarını yükseltiyor ve karşısında Merkez Bankası’ndan müdahale etmesini bekliyorlar. Ve tabiî ki karşılığında bu hamleyi elde ediyorlar. Sonunda istedikleri, şunu söyleyerek dalgalarını geçmek: ‘Merkez Bankası’nın elinde rezerv kalmasın ki biz de ‘Hani rezervlerin, hani 128 milyar doların vardı, şimdi nerede?’ diyelim…’

Evet, onlar olmuş bir şeyin hesabını sormak için uydurmadılar bu ifadeyi. Bu ifade sadece bir iftira değil, bir planın son aşaması!

Ancak Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün planları görüyor ve Hakk’ın yardımını yanına alarak bütün silahlarıyla savaşıyor.

Bize ancak bu devletin yanında çarpışmak düşer. Var olsun Devletimiz! (Muhsin Kaya, Ankara)

***

Ardına ekleyeceğim tek çift sözüm yok.

Zira AK Parti’nin devraldığı iktidar yıllarındaki Merkez Bankası dolar rezervi 27 milyar dolarken, AK Parti bu seviyeyi 120 küsur milyar dolara çıkarmış. Olmayan bir para hakkında iftira atılıyor gibi geliyor mu size de?

Kıymetli okurumuza bu konuda dikkat çektiği için teşekkür ediyorum.

Allah’a emanet olunuz…