Mihrak çuvaldan çıktı!

Kifayetsiz muhterisin, tıpkı CHP ve İyi Parti gibi 7 aylıklar korosuna katılmasına pek şaşırmadık; her konuda olduğu gibi, bu konuda da ihtirası, gözlerini kör etmiş! Ekonomik tetikçilere “babacan” tavrını eksik etmeyen ve 15 Temmuz gecesi Joe’nun ülkesinde bulunan Küreselcilerin Deva’cısı da tıpkı “muhteris” gibi 7 aylıklar arasında yerini aldı.

ABDULLAH Gül’ün dış politika başdanışmanı Gürcan Balık tarafından kulağından tutulup Fetulah Gülen’e götürülen kifayetsiz muhteris, “Nerede bu dış mihraklar?” demiş.

Türkiye’de uzun yıllar dış politika danışmanlığı yapmış, Dışişleri Bakanlığı yapmış, Başbakanlık yapmış ve daha önemlisi, “Stratejik Derinlik” kitabı da yazmış bu muhterisin, onca tecrübeye rağmen dış mihraklardan hiç haberi olmamış.

Kifayetsiz muhterisin, “Kim bu dış mihraklar, söyleyin, bilelim. Onlara karşı omuz omuza mücadele edelim. Dış mihrak diye bir hayâlet var, adı sanı yok! Haydi, çıkın açıklayın” diye efelendiği dakikalarda, pat diye Joe Biden bombası gündeme düştü.

Mihrak göremeyen gözlerin sahiplerinin bu kez dilleri tutuldu!

Ne diyor Joe? “Erdoğan’a bedel ödeteceğiz?”

Niye bedel ödetecekler peki?

Çünkü Doğu Akdeniz’de Türkiye petrol ve doğalgaz hakları konusunda geri adım atmıyor.

Ne diyor kifayetsiz muhteris? “Libya politikanızın arkasında hiç tereddüt etmeden durduk. Haklıyız, Doğu Akdeniz politikanızın arkasında duruyoruz.”

E hani, görelim duruşunuzu!

“Efendim, Biden bu açıklamayı 7 ay önce yapmış da şimdi niye gündeme getirilmiş” imiş? Ne önemi var? Diyelim ki gözden kaçtı ya da 7 ay önce duyulduğu hâlde bilerek hiç tepki verilmedi. Bu neyi değiştirir?

Joe, Türk iç siyasetine burnunu soktu mu? Soktu.

“Muhalefeti destekleyip Erdoğan’ı devireceğim” dedi mi? Dedi. Geçmişte benzer bir şey yaptığını söyledi mi? Söyledi.

Erdoğan’a kızmasının ve bedel ödetme isteğinin nedenlerini madde madde açıkladı mı? Açıkladı.

Nedir Joe’yu kızdıran bu sebepler?

Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki petrol ve doğalgaz konusunda Türkiye’nin haklarının gasp edilmesine izin vermiyor, direniyor.

Suriye’de kurulmak istenen terör koridorunu darmadağınık ve de Obama’nın yardımcısı olduğu dönemde bölgede besledikleri teröristleri duman etti.

Savunma konusunda alternatif arayışlara girişti. ABD’nin F-15 uçurduğu bölgeyi de kapsayacak şekilde S-400 hava savunma sistemi aldı.

İşte bütün bunlar için Erdoğan’a çok kızıyor Biden; bundan dolayı muhalefeti çok daha açık şekilde destekleyip Erdoğan’dan kurtulacak ve üstelik bedel ödetecek!

Bizim muhalefet ne diyor bunlara karşı? “Biden bunları 7 ay önce söyledi, siz şimdi niye gündeme getiriyorsunuz?”

CHP’yi anladık; CHP zaten 17-25 Aralık’tan beri bu cephe ile çalışıyor. İyi Parti’yi de anladık; onlar da zaten 15 Temmuz öncesi Fetö’ye güvenerek yola çıktılar. Ne diyordu Meral Hanım omuzunu silkeleyerek? “Ben başbakan olacağım!”

Kifayetsiz muhterisin, tıpkı CHP ve İyi Parti gibi 7 aylıklar korosuna katılmasına pek şaşırmadık; her konuda olduğu gibi, bu konuda da ihtirası, gözlerini kör etmiş!

Ekonomik tetikçilere “babacan” tavrını eksik etmeyen ve 15 Temmuz gecesi Joe’nun ülkesinde bulunan Küreselcilerin Deva’cısı da tıpkı “muhteris” gibi 7 aylıklar arasında yerini aldı.

Hâsılı, içeride muhalefet mızrağa kılıf ararken, Joe Biden, bir çuval inciri berbat edip mihrakı çuvaldan çıkardı!