Lütfücüğüm ile Meral Aplası

Keşke aplamız bu cevval hâlini iki hafta önce kendisine “Burası Kürdistan” diyen HDP’liye de gösterebilseydi. Yahut İP sıralarına parmak sallayarak, “O koltukta PKK’ya gönül verenlerin sayesinde oturuyorsunuz. Hâddinizi bileceksiniz!” diyen HDP’li vekile karşı da böyle celallendiğini görebilseydik. Ya da ne bileyim, Sırrı Süreyya Önder İP’i kastederek, “Seçim zamanı adaylar konusunda bizden yardım isteyenler bize istikamet çizemez” dediğinde Asena olduğunu hatırlayabilseydi Meral apla…

GEÇEN hafta bu saatlerde bu köşe için yazımı yazarken ortalık Lütfü Türkkan’ın şehit abisine ve bacısına ettiği galiz küfürle yıkılıyordu.

Bir çapsız, ahlâksız, hâdsiz vekilin küfrü ile bu köşeyi kirletmek istememiştim. Ne de olsa yarım ağız da olsa bir özür dilenir, partisi bir açıklama yapar, konu kapanır diye düşünmüştüm.

Yanılmışım. Hiçbiri olmadı bunların.

Evet, önce küfrettiğini inkâr eden Türkkan, görüntülerin yayılmasından sonra köşeye sıkıştı ve özür dilemek zorunda kaldı.

Arkasına aldığı Nutuk’u gözümüze sokarak paylaştığı özür videosunda şehit abisinden, bacısından, tüm şehit yakınlarından ve Türk milletinden değil, aplası Meral Akşener’den özür diledi. Öfkesine yenilmiş ve ağzından kendisine yakışmayan sözler çıkmış.

Canım ya, kıyamam!

Sonrasında Türkkan’ın partisinden ve CHP’den gelen açıklamalar ise tam bir fecaatti. Kimse Lütfücüğüme toz kondurmuyor, şehit abisini provokatörlükle suçluyordu.

İki üç senedir Bingöl’de yaşayan şehit abisinin, bu kışkırtmayı yapmak için İzmir’den getirildiğini bile söylediler. Hem de AKP yapmış bunu. Vay anasını sayın seyirciler!

Kişi kendinden bilirmiş işi. Yollara soğan döktürmek, kürsüde kebapçı gibi konuşma yaptırmak, esnafmış gibi tezgâh arkasından Hükûmet’e çemkirtmek için adamlar bulup getirmek bunlar için gündelik işlerden.

Kendileri böyle olunca, şehit abisini provokasyon için AK Parti’nin getirdiğini düşünmeleri gayet tabiî.

Bir de, “Adamın alnında şehit abisi mi yazıyor? Nereden bilecektik şehit yakını olduğunu?” demiyorlar mı? Ağızlarına fırın küreği ile vurasım geliyor. Bahaneleri suçlarından büyük!

Yani Lütfücüğümün sıradan bir vatandaşa küfretmesinde bir sakınca yok, öyle mi?

Hoş, Lütfücüğüm daha birkaç ay önce orman arazisine yaptırdığı kaçak çiftliği yıkılırken görüntü alan sıradan bir kameramanın ağzını burnunu kırdırmıştı. Sonrasında habercinin ailesini arayıp özür dilediğini söylemişti de o da yalan çıkmıştı.

Lütfücüğüm böyle bir tip işte!

Meral aplanın Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmayı duyunca Lütfücüğüme de hak vermiyor değilim. İmam-cemaat ilişkisi bir yerde. Balık baştan kokmuş bile. Biz neyi konuşuyoruz ki?

Meral apla “Porno sitelerinde y*vş*k y*vş*k konuşanlara provokasyon yaptırabilirsiniz!” diyor ve İP grubu çılgınca alkışlıyor.

Benim buraya açık açık yazamadığım ifadeleri, Meral apla kameralara ve İP grubuna karşı, hem de kürsüden dillendirebiliyor. Hem de bir kadın olarak!

Biz Lütfücüğüme boşa kızıyoruz.

Meral aplaya göre Lütfücüğümün bu hatası üzerinde “mal bulmuş Mağribî gibi tepinip duruyormuşuz”, iyi mi?

Erdoğan’ın 2006 yılında Mersin’de söylediği “Ananı da al git” sözü üzerinde on beş yıldır tepiniyorsunuz ama siz. Kaldı ki, bu lâfta küfür de yok, hakaret de.

Meral apla demek ki gerektiğinde bu kadar sertleşebiliyor, nobranlaşabiliyor, ağzını bozabiliyormuş.

Keşke aplamız bu cevval hâlini iki hafta önce kendisine “Burası Kürdistan” diyen HDP’liye de gösterebilseydi.

Yahut İP sıralarına parmak sallayarak, “O koltukta PKK’ya gönül verenlerin sayesinde oturuyorsunuz. Hâddinizi bileceksiniz!” diyen HDP’li vekile karşı da böyle celallendiğini görebilseydik.

Ya da ne bileyim, Sırrı Süreyya Önder İP’i kastederek, “Seçim zamanı adaylar konusunda bizden yardım isteyenler bize istikamet çizemez” dediğinde Asena olduğunu hatırlayabilseydi Meral apla.

Daha Selahattin Demirtaş ile Pazar kahvaltısı yapacak olan Meral apladan çok şey beklediğimin farkındayım, ama gönül işte…

İP’in de ortağı CHP’nin de, hatta flörtleri HDP’nin de ipleri ve iradeleri kendi ellerinde değil. Kendilerine biçilen rolü oynuyorlar birlikte.

Velhasıl, Lütfü Türkkan, İP’in ve Millet İttifakı’nın ete kemiğe bürünmüş hâlidir. Muhalefette iken bile böylesine nobranlaşabilen bu ittifakın iktidar olduğunu düşününüz bir de...

Umarım Meral apla ya da Lütfücüğüm bu yazıyı okumazlar. Şehit kardeşi filan da değilim üstelik. Bana neler diyeceklerini, ne küfürler edeceklerini düşünemiyorum bile.

Allah muhafaza!

Kalınız sağlıcakla efendim…