Langırt masası

Bu millet, şu birkaç günü “Bu da benden olsun!” diyerek geçiştiriyor, haberleri yok. Hesap çok çetin gelecek ve hiçbiri ödeyemeyecek!

ÜÇ beş amaçsız bir araya gelmiş, eğlenme derdine düşmüş.

Gittikleri kumpanyanın ortasında bir masa… Langırt masası…

Oynamayı en iyi bildiğini iddia eden, meydan okumuş diğerlerine. Diğerleri de kabul etmiş.

Dertleri eğlenmekti ya, başlamışlar fırfır yapmaya. Top bir o kalede, bir bu kalede…  

Tabiî mızıkçılık yapan yapana…

Masayı sallayanlar, çekip gidenler, dönüp gelenler, gazoz alanlar, oralet içenler, langırt masasının hesabını yapamaz olmuşlar.

Mekânın sahibi eğlenceyi uzaktan izliyormuş. Amaçsız tayfa dağılmayınca, şöyle pahalı bir adisyon göndermiş. Hesap ödemeye vardıklarında hiçbirinin cüzdanı çıkışmamış, hiçbirinin gücü yetmemiş.

İçlerinden biri demiş ki, “Siz çekilin, ses etmeyin, ben bütün hesabı öderim”.

Bir diğeri derhâl çıkışmış: “Sen bir kısmını ödesen de, falan ile filan da şu kadarını ödeyiversin.”

“Öderdin, ödeyemezdin” derken, fırfır yapmaktan usanmayan tayfanın bu blöfünü kasadaki mekân sahibi hissetmiş. Demiş ki, “Bir daha sizi bu kumpanyada tek de görmeyeyim, yan yana da. Şimdi uzayın, bu da benden olsun!”.

***

Gidiyorlar, geliyorlar.

Geliyorlar, gidiyorlar.

Bitmiyor teraneleri.

Bitmiyor afra tafraları.

Bir haftadır ülkenin içinde bulunduğu sıkıntının üzerine tuz basıyorlar.

Ama utanmıyorlar.

Neymiş, kazanacak aday bulacaklarmış.

Bulmuşlar da, yanına Ankara ile İstanbul’un şeysilerini koyacaklarmış.

Olur vallahi, çok güzel olur. İkisi birden çekilsinler de şu belediyelerde üç buçuk yıldır ne yapılıp edildiğini bütün çıplaklığıyla görsek… Bu memleketin baş belâsı olarak tarihe geçseler…

***

İnanın Altılı Yedili Masa, bu koca ülkenin, bu koskoca devletin ne büyük imtihanlara rağmen ayakta durduğunun bizzat kanıtıdır.

Zira görmüşler ki Devlet, en başından itibaren, hem de kendilerine rağmen asrın felâketine karşı organizasyon dizginlerini eline almış ve Altılı Yedilinin eline bir şey bırakmamıştır.

Bunu görünce, kendilerine deprem başlığı üzerinden bir malzeme kalmadığını gördüler ve derhâl langırt masasındaymışçasına fırfır yapmaya başladılar.

Fakat bu millet, şu birkaç günü “Bu da benden olsun!” diyerek geçiştiriyor, haberleri yok. Hesap çok çetin gelecek ve hiçbiri ödeyemeyecek!