Kayak merkezleri Covid-19’a çâre bulmuşlar (!)

Her geçen gün azalan vaka sayılarına, aşılarımızın peyderpey ülkemize gelmeye devam etmesine sevinirken, kendinden başkasını düşünmekten yoksun olanlar yüzünden tekrar başa dönüyoruz. Kayak merkezlerinde tatil yapma imkânı bulamayanlar nasıl evlerinde oturup akşam ve hafta sonu getirilen kısıtlamalara uyuyorsa, kimse kusura bakmasın, dağa tatile gidenler de bu kurallara uymalıdır.

BARAJLARIMIZDAKİ suyun azalmasıyla birlikte, dört gözle yağmur ve kar yağmasını bekledik...

Karın yağmasını bekleyenlerden biri de kayak merkezleriydi…

Dört gözle beklenen karın yağmasıyla birlikte ülkemizdeki birçok kayak merkezinde doluluk oranları arttı. Bir de okulların üç haftalık ara tatile girmesiyle birlikte oran yüzde yüze dayandı.

Merkezlerde ve bölgede konaklayan yerli yabancı konuklar, sokağa çıkma yasağından muaf tutuldular. Bu kadar insan evinde otururken, bu kadar restoran ve kafe kapalı beklerken, bu kararın ne kadar etik olduğu tartışılır!

Kayak merkezleri için getirilen zorunlu tedbirleri uygulayanları dışarıda bırakarak söylüyorum, gündüz karların üstünde kayanların gece pistlerde sosyal mesafeden uzak eğlence görüntüleri tepkilere neden oldu ve akıllara şu soruyu getirdi: Kayak merkezleri Covid-19’a çâre buldular ya da salgın bitti de bizim mi haberimiz yok?

Yayınlanan görüntülerde maske ve mesafe kuralına dair bir emâreyi arayın ki bulasınız…

Her geçen gün azalan vaka sayılarına, aşılarımızın peyderpey ülkemize gelmeye devam etmesine sevinirken, kendinden başkasını düşünmekten yoksun olanlar yüzünden tekrar başa dönüyoruz.

Kayak merkezlerinde tatil yapma imkânı bulamayanlar nasıl evlerinde oturup akşam ve hafta sonu getirilen kısıtlamalara uyuyorsa, kimse kusura bakmasın, dağa tatile gidenler de bu kurallara uymalıdır. Bu manzaralar, Koronavirüs kısıtlamalarına eşit olarak uyulması gerekliliğini açıkça ortaya koymaktadır.

Yeter, durun artık! 

Bundan sonra İçişleri Bakanlığımızın 81 ilin valiliğine göndermiş olduğu kayak merkezleri ve otellerde uygulanacak Covid-19 tedbirlerine dair genelgeye (umuyorum ki) riayet edilecektir.

Vaka ve hasta sayılarında yeniden başa dönmemek dileğiyle…

Sağlıkla kalın…