Kadınlar, kadınlarımız

“Kim bu ‘yobaz’ ve ne demiş acaba?” diyerek işi gücü bıraktım, oturdum, bir saate yakın “yobaz” taraması yaptım. Yüzlerce mesaja baktım, kimin Ebrar hakkında ileri geri konuştuğunu göremedim. Yüzlerce LGBT’li, mor halkalı, lâik, Atatürkçü, birçoğu CHP’li kendi çalıyor, kendi söylüyor…

BİR grup kadınımız, sokak tiyatrosu, -pardon- sokak eylemi tertip ederek Afgan hemcinslerine sahip çıkmış.

Yalandan giydikleri çarşaflarla (nereden buldularsa artık) sahneye soldan giriş yapan -umumiyetle CHP’li- kadınlar, halka oluşturarak üzerlerindeki çarşafları yere fırlatmışlar.

Sonra da, “Taliban, kadınlardan elini çek!” diye sloganları patlatmışlar.

Bu tiyatro, -pardon- sokak eylemiyle 4 bin kilometre mesafedeki Taliban’a etkili bir mesaj göndermişler.

Hâliyle bu tiyatro, -pardon- eylem, Afganistan’da büyük ses getirmiş ve o dakka Taliban kadınlardan elini çekmiş.

Ülke normale dönmüş, çok şükür. Helâl olsun!

Benden duymuş olmayın ama aynı kadınlar benzer bir tiyatroyu da, -pardon- eylemi de CHP Genel Müdürlüğü önünde yapmayı plânlıyorlarmış.

CHP il ve ilçe başkanlıklarında yaşanan onlarca taciz ve tecavüz olaylarını protesto edeceklermiş.

Tiyatronun, -pardon- eylemin ne şeklide olacağını henüz öğrenemedim ama gösterinin sonunda “CHP, kadınlardan elini çek!” diye bağıracaklarmış. Burası kesin!

Teey Afganistan’da ses getiren bu gösterinin CHP Genel Müdürlüğü üzerinde nasıl bir tesiri olacağını düşünmek bile istemiyorum. Oy oy oy!

Orasını da varsın, CHP yönetimi düşünsün. Zira CHP binalarında yaşanan onca taciz tecavüzün üzerinden aylar geçti, hâlâ tık yok Genel Müdürden.

Bakalım şimdi ne yapacak Kemalcığım...

Sera Kadıgil gelsin, bu kadınlara da, “Elbette CHP’de tecavüzler olacak, çünkü ülkeyi yirmi yıldır AKP yönetiyor” desin.

Görelim onu orada ne yapacaklar…

***

Ebrar Karakurt…

Kendisi Kadın Millî Voleybol Takımı oyuncularımızdan… İri fiziği, 1.96’lık boyu, hırsı, becerisi ve de pembe boyalı kısa saçları ile dikkat çekiyor maçlarda. Henüz 21 yaşında…

1.88 boyum olduğu hâlde bana tepeden bakabilecek ve bulaşmak istemeyeceğim birisi olurdu Ebrar.

Geçen hafta kendisinin Twitter’de gündemde olduğunu gördüm, merak edip bakayım dedim, hayırdır inşallah. Kediyi merak öldürürmüş…

Meğer Ebrar kardeşimiz, kız arkadaşıyla -yani sevgilisiyle- bir fotoğraf paylaşmış, “yobazlar” da çemkirmişler.

Çoğu gökkuşağı logolu, mor halkalı, önemli bir kısmı CHP’li ve Atatürkçü hesap, vermiş veriştirmiş “yobazlara”.

Kime neymiş Ebrar’ın cinsel tercihinden, o bizim millî gururumuzmuş, biz onun işi ile ilgilenelimmiş, çekemeyen kudursunmuş, alışacakmışız, Ebrar’ın smaçları “yobazlara” gelsinmiş, çağdaş Atatürk kızı Ebrar “yobazların” ezberini bozmuşmuş…

Daha neler neler!

Kim bu ‘yobaz’ ve ne demiş acaba?” diyerek işi gücü bıraktım, oturdum, bir saate yakın “yobaz” taraması yaptım.

Yüzlerce mesaja baktım, kimin Ebrar hakkında ileri geri konuştuğunu göremedim.

Yüzlerce LGBT’li, mor halkalı, lâik, Atatürkçü, birçoğu CHP’li kendi çalıyor, kendi söylüyor.

Haksızlık etmeyeyim, bir tane “yobaz” gördüm. O da profil resminde Atatürk fotoğrafı olan birisi ve Atatürk’ün de bir sözünü paylaşmış zaten: “Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlâklısını severim. Nereden çıktı bu LGBT işleri?” gibi bir şeyler yazmış.

Yahu arkadaş, gerçekten bize ne Ebrar’ın cinsel tercihinden? Bu kadar yaygara yapmasanız, belki kimsenin haberi de olmayacak, umurunda da olmayacak.

Ebrargiller râzıysa, aileler râzıysa, onlar için bu durum normalse, kime ne? Ve bu kadar yaygara niye? Ve bize ne Ebrar’ın kiminle olduğundan? Niçin gözümüze gözümüze sokuluyor yüzlerce, binlerce mesajla?

Lâkin böyle böyle amaç hâsıl oluyor işte! Tuhafımıza gidecek şeyler normalleştiriliyor, normalite öteye itiliyor.

Böyle böyle aile ve kültür yapımız erozyona uğratılıyor.

Sonra bir an düşündüm de, -Allah muhafaza- bir bakan, haydi bakandan da geçtim, bakanın bir yakını böyle bir paylaşımda bulunacak olsa, aynı isimler nasıl bir tepki verirlerdi acaba? Bir an düşününüz sadece...

Acaba yine “Bize ne filanın cinsel tercihinden?” derler miydi? Yoksa birden Türk aile yapısına sarılırlar mıydı sıkı sıkı? Bizler gibi “yobaza” dönüşürler miydi ânında?

Şu aralar Kadın Voleybol Millî Takımımızın maçları var yine. Twitter âleminden öğrendiğime göre, kızlarımız maçları kazandıkça “yobazlar” kuduruyor, kahırlarından geberiyorlarmış. Aferinmiş Atatürk’ün kızlarına…

Ebrar da smaçlarını “yobazların” kafasına kafasına çakıyormuş. Elleri dert görmesinmiş.

Ne diyeyim dostlar, bu aralar kafanızı sakının! Ne olur, ne olmaz; LGBT’linin smacı, kelin başı…

Kalınız sağlıcakla efendim…