Joe Biden “Başkan” olunca

Biden, ABD Başkanı Donald Trump’un ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den taşıma kararına itiraz etmiş olmasına rağmen şimdi ise Kudüs’te kalması vaadinde bulunuyor. Özellikle Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığından rahatsız. Başkan olduğunda bu durumu izole edeceğini açıkça ifade etti.

LÜBNAN’I bahane ederek Doğu Akdeniz’e konan Fransa, bazı savaş uçaklarını da Yunanistan için kullanabileceği imasında bulundu.

Fransa’dan cesaret alan Avrupa’nın şımarık çocuğu Yunanistan, Türkiye’yi Avrupa’ya şikâyet etti. Almanya’dan dolayı da Türkiye için yaptırımdan eli boş döndü.

Almanya, hâlâ Türkiye için belirli bir düzeyde duruyor. ABD’nin savaş uçakları ve askerleri özellikle Kovid-19 salgını bahanesiyle Almanya üzerinden Avrupa’ya dağıtılıyor. Almanya’dan çıkan ABD askerleri Türkiye’nin Avrupa komşularına yerleştiriliyor. Yunanistan bunların başında geliyor.

17-25 Aralık süreciyle başlayan ve 15 Temmuz ile tırmanan Türkiye’ye karşı saldırının 2023’e kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu saldırıların başında hiç şüphesiz ABD var. 15 Temmuz’da başaramadıkları işgal girişimi, ABD’nin kursağında kaldı.

1980 Darbesi’nin ardından “Bizim çocuklar” dedikleri muhataplarının şimdilerde Türkiye’de azınlıkta olması ABD’yi çıldırtmış durumda.

Joe Biden, ABD Başkanlık Seçimleri’ne Türkiye’yi alet etmek istiyor. Trump’un ardından bunu küstahça ifade eden bu kişi, Obama’nın Başkan Yardımcısı ve yeni başkan adayı…  

Joe Biden, aslında “Başkan olursam Türkiye’yi ABD politikaları önünden kaldıracağım” diyor. Diğer bir ifadeyle, “15 Temmuz 2016’da başaramadığımız darbe girişimini açıktan açığa yeniden yapacağım” diyor. Söylediklerinin anlamı tam da budur!

Başkan seçilme ihtimâli Trump’a göre daha kuvvetli olan Joe Biden, Türkiye karşıtlığını en tepeye koymuş durumda. 3 Kasım’daki ABD seçimlerine iki buçuk ay kalmışken Türkiye’nin Joe Biden çıkışı tam isabet olmuştur.

Birileri, “6-7 ay önce yaptığı açıklamaya neden şimdi tepki veriliyor?” diyor. Bunun iki nedeni var: Birincisi, seçimlere az bir süre kalmışken Joe Biden nasıl bir Türkiye ile yürüyeceğini görmeli ki unutmasın; 6-7 ay önce olsa unuturdu, adam 77 yaşında. İkinci bir neden ise, bir devlet başkanı adayının Türkiye’ye açıktan düşmanca savaş ilân ettiği hengâmede “düşmanın silahı ile silahlanmak”tır. Bu da akıllıca bir iştir.

Joe Biden, sil baştan ve topyekûn Türkiye karşıtlığı üzerinden küstah bir politika yürütüyor. Başkan olursa, yukarıda yazdığımızı burada teker teker yazalım:

(1) Biden, Suriye ile Irak’ın kuzeyinde Kürt görünümlü PKK/YPG destekçiliğinde bir Ermeni-Yahudi devleti kurmak istiyor.

(2) Biden, ABD Başkanı Donald Trump’un ABD’nin İsrail Büyükelçiliğini Tel Aviv’den taşıma kararına itiraz etmiş olmasına rağmen şimdi ise Kudüs’te kalması vaadinde bulunuyor. 

(3) Biden, özellikle Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığından rahatsız. Başkan olduğunda bu durumu izole edeceğini açıkça ifade etti.

(4) Yunanistan ve ABD’deki Yunan lobisini Türkiye aleyhinde açıktan destekliyor. 

(5) Trump’un Almanya üzerinden Avrupa’daki bazı ülkelere asker ve silah yığmasını da destekliyor. Nitekim ilk asker sevkiyatı Yunanistan’a yapıldı. Biden, rakibi olan Trump’ıu bu politikasına da karşı çıkmadı.

(6) Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve İsrail şeytan üçgenine tam destek veriyor Biden.

(7) Trump’un Obama yönetimini DAEŞ’i kurmakla suçladığı Başkan Yardımcısı da yine Joe Biden’di.

Joe Biden; ABD’nin Pensilvanya eyaletinin Scranton şehrinde, 1942 yılında dünyaya gelmiş ve 30 yaşında ABD Başkan Yardımcısı olmuştur. Korkunç kişisel trajedilere sahip biridir. Yirmi yıldır ABD-Türkiye ilişkilerinde kritik roller üstlenmiştir. Kadınların saçlarını koklama eğilimi olan Joe Biden’in Clinton olup olmaması bizi ilgilendirmez.

Türkiye’den daha önce iki defa özür dilemiş bir ABD Başkan adayı var karşımızda. Üstelik diplomaside hiç yeri olmayan bir dille Türkiye için küstah bir üslûp kullanmış biri...

ABD Başkanı seçilme ihtimâli kuvvetli olan Joe Biden, tam zamanlı olarak Türkiye’den tepkiyi görmüştür. Bir defa, sosyal medyada cevabını almıştır. Daha önce iki defa Türkiye’den özür dileyen Joe Biden, ABD Başkanı olduğunda Türkiye ile nasıl davranacağı noktasında “terbiye” edilmektedir. Bu noktadan bakılırsa Türkiye takdiri hak ediyor.

Bir-leş-miş Milletler’in 5 daimî üyesi olan ABD, Fransa, Çin, İngiltere ve Rusya, Lübnan’daki patlama sonrasında pay alma peşine girdi. Nitekim Türkiye, Fransa’yı, bu beşli içinden diskalifiye yoluna sokmayı başardı.

Biden’i “terbiye” etmek de hem vatan görevi, hem de 6’ncı Filo’ya bir cevaptır. Çünkü ABD, Türkiye’de hâlâ darbe peşinde.

Çin, Doğu Türkistanlı Türkleri köle yapmak istiyor. İngiltere, Türkiye aleyhindeki bütün projelerin içinde yer alıyor. Rusya, sinsice hedefine ilerliyor. Rusya’nın Libya’da Türkiye’nin karşısına dikildiği unutulmamalıdır.

Özetle, Joe Biden’e başkan seçildiğinde “terbiyecisi” ile nasıl geçinmesi gerektiği iyice öğretiliyor.