İtinayla bedel ödetilir

Ayne’l-Arab’a yapılan hava harekâtı öncesinde ABD’li kaynakların YPG-PYD’yi uyarma maksadıyla medyada servis ettirdiği “Türkiye Kobani’ye operasyon yapacak” haberleri ise enteresandı. Biz “Bir gece ansızın gelebiliriz” derken, hangi gece geleceğimizi YPG-PYD terör örgütüne haber veren bilgi ABD’li kaynaklara nasıl geçti, merak ediyorum doğrusu.

TAKSİM’deki saldırının ardından can veren vatandaşlarımızın intikamını almak üzere Ayne’l-Arab’a bir hava operasyonu düzenledik.

“Pençe Kılıç” adı verilen operasyon, bir dağıtma-toplama niteliği taşıyor. Bundan sonraki süreç kara ve özel operasyonlardan oluşacak.

Söz konusu operasyonlar öncesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye konusunda nasıl bir adım atacağı çok farklı senaryolar üzerinden değerlendirilebilir.

Fakat Katar’daki 2022 Dünya Kupası’nın açılış seremonisi öncesinde Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah Es-Sisi ile selâmlaşma görüntüsü veren Sayın Erdoğan’ın herkesin beklediği ama herkesin aynı sonucu istemediği bir görüşmeyle Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile bir araya gelmesi ya da önce bir heyetle ikili ilişki kurulmasını talimatlandırması mümkün.

Ayne’l-Arab’a yapılan hava harekâtı öncesinde ABD’li kaynakların YPG-PYD’yi uyarma maksadıyla medyada servis ettirdiği “Türkiye Kobani’ye operasyon yapacak” haberleri ise enteresandı.

Biz “Bir gece ansızın gelebiliriz” derken, hangi gece geleceğimizi YPG-PYD terör örgütüne haber veren bilgi ABD’li kaynaklara nasıl geçti, merak ediyorum doğrusu.

Bu anlamda Millî Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar’ın bu işin üzerine gideceğine inanıyorum.

Burada bir de parantez açmak istiyorum…

İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’yu kullandığı polemik dili nedeniyle kısmen eleştiriyordum. Fakat Taksim’deki saldırıyı incelemesi, ABD’ye verdiği mesaj ve Bütçe Görüşmeleri için bulunduğu komisyon toplantısındaki tavrını öyle takdir ettim ki bu kendi adıma çok önemli.

Milletimiz öyle komplo teorileriyle ilgilenmiyor. Milletimiz, tavra bakıyor. Onun adamıymış, bunun kimiymiş diye bakmıyor. Yıllar önce Erdoğan muhalifi olarak “Millet bu adamda ne buluyor?” diye sorduğumda da bunun cevabını rahmetli Ömer Lüftü Mete ağabeyden almıştım.

Demişti ki, “Kendisinin muhalifiydim. Van’da deprem olduğunda, şehre giderken beni de davet ettiler. Gittiğimde çocuklara Tayyip Bey’in nasıl sarıldığını gördüm. Burunlarındaki sümüğe bile aldırış etmeden öyle bir şefkatle sarılıyordu ki ondaki samimiyeti gördüm”.

Konu bu kadar basit!

Hiçbir şey değilse, “Allah taklitten tahkike döndürsün” diye dua etmeli. Soylu hakkında düşündüğüm böyle bir eksene dönüştü.

Soylu’nun gösterdiği tavrı Akar da sürdürmeli ve Ayne’l-Arab’a yapılan operasyonun ardından TSK’daki o bilgiyi ABD’li kaynaklara aktaran FETÖ’cü NATO’cu kim varsa temizlemek üzere iç bir temizlik için adım atmalı.

TSK bir gece ansızın gelip itinayla bedel ödetirken, birileri arkadan iş çeviremez hâle getirilmeli.