Hangi sosyal medya platformu ne kadar zamanımızı (ç)alıyor?

Instagram istatistikleri içerisinde ülkemize ayrı bir yer veriliyor. Buna göre ülkemizdeki Instagram kullanıcıları ayda ortalama 21,4 saatini bu platformda geçiriyor. Bu istatistik ülkemizi, Instagram’da geçirilen zaman istatistiklerinde zirveye taşıyor.

DATAREPORTAL’ın dünyadaki dijital istatistikler üzerine hazırladığı en kapsamlı rapor olan “Digital 2023” raporuna ilişkin yazdığım son yazıda, en çok kullanılan sosyal medya platformlarına ilişkin istatistiklere değinmiştim.

Bu yazıda ise sosyal medya platformlarında insanların ne kadar zaman geçirdiklerine yönelik istatistikleri ele alacağım.

Listenin zirvesinde Tiktok yer alıyor

Rapora göre, en çok zaman geçirilen sosyal medya uygulamaları içerisinde Tiktok ilk sırada yer alıyor. Buna göre kullanıcılar, Tiktok’ta aylık ortalama 23 saat 28 dakika geçiriyor. Raporda Tiktok’ta geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 19,7 (3 saat 51 dakika) arttığı dile getiriliyor.

Tiktok’dan sonra aylık ortalama 23 saat 9 dakika ile Youtube 2’nci sırada bulunuyor. Raporda Youtube’de geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 2,3 (32 dakika) azaldığı dile getiriliyor.

Youtube’den sonra ise 19 saat 43 dakika ile Facebook 3’üncü sırada yer alıyor. Raporda Facebook’ta geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 0,7 (8 dakika) arttığı ifade ediliyor.

Instagram verilerinde Türkiye detayı

Listenin 4’üncü sırasında aylık ortalama 17 saat 20 dakika ile Whatsapp bulunuyor. Raporda Whatsapp’ta geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 6,7 (1 saat 15 dakika) azaldığı görülüyor.

Listenin 5’inci sırasında aylık ortalama 12 saat ile Instagram yer alıyor. Rapor, Instagram’da geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 6,9 (6 dakika) arttığını dile getiriyor. Ayrıca Instagram istatistikleri içerisinde ülkemize ayrı bir yer veriliyor. Buna göre ülkemizdeki Instagram kullanıcıları ayda ortalama 21,4 saatini bu platformda geçiriyor. Bu istatistik ülkemizi, Instagram’da geçirilen zaman istatistiklerinde zirveye taşıyor.

Listede Line 6’ncı sırada yer alıyor. Raporda, Line’de geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 5,5 (39 dakika) azaldığı ifade ediliyor.

Geçen yıla göre en fazla artış oranı Telegram’a ait

Listenin 7’nci sırasında 5 saat 28 dakika ile Twitter yer alıyor. Raporda Twitter’de geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 6,7 (21 dakika) arttığı görülüyor. Twitter’den sonra ise 3 saat 7 dakika ile Telegram 8’inci sırada yer alıyor. Raporda, Telegram’da geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 33,2 (59 dakika) arttığı ifade ediliyor. Bu artış, listedeki en büyük artış oranı anlamına geliyor. Yani geçen yıla göre en fazla artış oranı Telegram’a ait.

Listenin 9’uncu sırasında 3 saat 10 dakika ile Snapchat yer alıyor. Raporda Snapchat’te geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 7 (12 dakika) arttığı dile getiriliyor.

Listenin 10’uncu sırasında Facebook Messenger bulunuyor. Facebook Messenger’de geçirilen zamanın geçen yıla göre yüzde 5,5 (10 dakika) arttığı görülüyor.