Göstere göstere: Al sana terör eylemi!

ABD’nin kanlı eylemi 48 saat önceden bilmesi (!) güvenlik kuvvetlerini elbette diri tutacaktır. Teyakkuz hâli, huzur ve asayişin sağlanması açısından gerekli ve elzemdir. Bu açıdan bir nevi tatbikat özelliği barındıran bu olay, sonuçları itibariyle oldukça başarılı bir operasyondur.

HATAY… Şehirdeki patlamaya dair haberler hızla servis edilmişti…

Eylem hazırlığındaki teröristlerin, Amanos’tan şehre indikleri sırada Jandarma tarafından fark edilmeleri üzerine taciz ateşi açtıkları ve bir jandarmayı yaraladıkları, bir aracı gasp ederek şehir merkezi istikametine doğru kaçtıkları, Jandarma ve Polis Özel Harekât birimlerince yaklaşık 30 kilometre boyunca sıcak takibe alındıkları, kaçırdıkları aracın kaza yapması sonucu deniz feneri civarında kıstırıldıkları, yakalanacaklarını anlayan teröristlerden birinin üzerindeki el bombasını patlattığı ve parçalanarak öldüğü, kaçan diğer teröristin ise bilâhare etkisiz hâle getirildiği açıklanmıştı.

Olay mahalli, 11 Mayıs 2013 tarihinde düzenlenen iki ayrı bombalı saldırı sonucu 52 kişinin öldüğü Reyhanlı değil, Hatay’ın bir başka ilçesi İskenderun’du.

Zamanlama açısından yeterli bir kriter

Her saldırıda olduğu gibi, zamanlamaya bakarak, “Bu saldırıyla verilmek istenen mesaj nedir?” sorusuna cevap aranmıştı, yine öyle oldu.

ABD Büyükelçiliği, saldırıdan 48 saat evvel İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin diğer şehirlerindeki ABD vatandaşlarının ve yabancıların dikkatli olması gerektiği uyarısında bulunmuş, arkasından Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir’deki ABD misyonlarında vize dâhil, tüm konsolosluk işlemlerinin geçici bir süreliğine durdurulduğunu açıklamıştı.

Hatırlanacağı üzere, ABD’nin eski Ankara Büyükelçisi John Bass, üç yıl önce giderayak, “IŞİD Türkiye’de 9 aydır eylem yapamıyor” açıklamasında bulunmuştu!

Müttefikimiz (!) ABD ile S-400 gerilimi yaşadığımız doğru, ancak bizde ya da bize yakın coğrafyalarda meydana gelen zaman ayarlı hâdiselere “Fransız’ kalmamalı…

Kendini ihbar eden muhbir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun tepki gösterdiği duyuma ilişkin herkesin merak ettiği soruyu soralım: “ABD, bu bilgiye nasıl ulaştı?”

Ulaştıysa, bunu Türk Polis birimleriyle paylaştı mı? Ya da neden paylaşmadı?

Hatay’da son bir ayda 10’a yakın terörist etkisiz hâle getirilirken biri de canlı olarak yakalandı. Bahsi geçen, firari eski HDP Milletvekili Demir Çelik’in oğluydu ve “Terörden Arananlar Gri Listesi”nde yer alıyordu. “Savaş” kod adlı Yoldaş Selim Çelik, saldırıdan bir gün önce çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İlginç olan, ölü ya da canlı olarak ele geçirilen teröristlerin tamamında el bombasının bulunmasıydı.

Amanos’u yeniden bir terör üssü hâline getirmek isteyen PKK mensuplarının, paramotorlarla Münbiç’ten havayolunu kullanarak Amanos’a geçtikleri güvenlik kuvvetlerince daha önceden belirlenmiş, hattâ bölge yumuşatılmıştı.

Teröristlerin Hatay’daki büyük yangını, kendilerine ait izleri yitirmek için gerçekleştirmiş olabilecekleri de yine varsayımlar arasında…

Kim ne derse desin, el bombaları ile şehre sızmak isterken takibe alınan her iki teröristin güvenlik kuvvetlerince etkisiz hâle getirilmesi ve olayda başka can kaybının yaşanmaması büyük başarı.

“Sızmak” demişken, daha önceleri kırsaldan şehre sızmalar vardı; şimdiki eylemler ise zihinsel bir sızmayı amaçlıyor.

Belleklerde “gerçekleşmeyen bir saldırı” olarak kalacak İskenderun’daki hâdisenin bir de mesaj niteliği var: Ülkemizi baskılamak ve ümitsizliğe sevk etmek…

Türkiye, bir yandan altın ve döviz dalgalanmalarına bağlı seyreden ekonomik ve dünyayı kasıp kavuran salgın türü illetle mücadele ederken, diğer yandan Azerbaycan’ın yanında yer alarak Karabağ’ın özgürlüğüne kavuşması için diplomasi yürütüyor.

Toplumsal direncimizi kırmak isteyenler, Akdeniz’de de Türkiye’nin yürüttüğü siyâseti baltalamak istiyorlar.

Hatay’da etkisiz hâle getirilen teröristlerin ABD’nin korktuğu DEAŞ mensubu olmadıkları, YPG/PKK’nın ABD desteğiyle cirit attığı ve iyiden iyiye sıkıştığı bölgeden yine ABD desteğiyle, kaosu sınır dışından sınır içine taşımayı hedeflediği aşikâr.

Eylem hazırlığındaki teröristlerin ölü olarak ele geçirilmeleri, Amanos’un en azından şimdilik temizlendiğine işâret.

ABD’nin kanlı eylemi 48 saat önceden bilmesi (!) güvenlik kuvvetlerini elbette diri tutacaktır. Teyakkuz hâli, huzur ve asayişin sağlanması açısından gerekli ve elzemdir. Bu açıdan bir nevi tatbikat özelliği barındıran bu olay, sonuçları itibariyle oldukça başarılı bir operasyondur.

Bununla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ifadesinde dikkat çeken bir ayrıntı vardı: “Türkiye artık bu tür saldırılarla dizayn edilebilen, yönlendirilen, meşgul edilen bir ülke değildir!”