Genç İP’liler rahatsız!

Kahvaltı muhabbetinin döndüğü o evvel zamanda İP içinden herhangi bir serzeniş duymamıştı bu kulaklar… Ama olsundu, dün dündür, bugün bugündür. HDP’li vekil Fatma Kurtulan’ın dediği gibi, “koltuklarında HDP sayesinde oturan İP’li vekiller”, HDP ile aynı çizgide, cephede ve cümlede anılmaktan -artık- rahatsızlık duyuyorlarsa bir gelişme var demektir.

GEÇEN hafta içerisinde, malûmunuz, Dünya Kadınlar Günü’nü idrak eyledik. Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta, yurtdışı temsilciklerimizde ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde coşkuyla kutlandı.

Ve elbette İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde de...

Bu coşkudan cûşa gelen Ekrem Başkan da bir kutlama mesajı yayınladı Twitter hesabından.

 

Mesajında İP Genel Başkanı Meral Apla ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.

Aslında Ekrem Başkan neredeyse iki senedir Diyarbakır’da HDP binası önünde oturan annelerin de Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayacakmış ama tam bu arada mâkâm odasının kapısı çalmış, belediyenin garsonları kapuska yemeğini getirmiş Başkan’ın.

Ekrem Başkan, yemeğini yedikten sonra tekrar bilgisayarının başına geçmiş, şehit annelerinin de Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamaya niyet etmiş, bu kez de Fazilet Durağı’nda aylardır otobüs bekleyen 47 vatandaş, Başkan’ın mâkâm odasını basmış.

Murat Ongun bu vatandaşları oyalarken, Başkan da mâkâm odasının arka kapısından sıvışmış.

Yoksa Ekrem Başkan elbette unutmaz Diyarbakır anneleri ile şehit annelerini. Zaten biliyorsunuz, kayyum atamaları döneminde kendileri Diyarbakır HDP İl Başkanlığı’nı ziyaret etmiş, hazır Diyarbakır’a kadar gelmişken de HDP önünde oturan anneleri ziyaret etmişti!

Yoksa etmemiş miydi? Bak, hatırlayamadım şimdi. Ama ta oraya kadar gitmişken bence onları da ziyaret etmiştir. Aksini düşünemiyorum bile.

Bu arada Ekrem Başkan’ın bu mesajından bazı İP’liler şekvacı olmuşlar; güzide başkanlarının, Meral Aplalarının HDP Eş Başkanı ile aynı cümlede geçmesine içerlemişler. Ekrem Başkan’a saydırmışlar.

Öyle ya, HDP ile İP’nin ne ilişkisi, ne alâkası olabilir ki? Bu ne cüret?

Seçimde gizli ittifak yaptılarsa, ittifak yapılan şehirlerde HDP aday çıkarmadıysa ne olmuş yani? Kars’ı İP ve Meral Apla yüzünden HDP kazandıysa ne olmuş?

Bu durum aynı mesaj içinde Meral Apla ile Pervin Buldan’ın birlikte geçmesine yeter şart mıdır? Elbette değildir!

Lâkin evvel zaman içinde Selahattin Başkan’ın Meral Apla’yla kahvaltı muhabbetine de şahit olmuşluğumuz vakidir.

Selahattin Başkan “tutsak” olmasaydı ketılını da alıp bir pazar sabahı Meral Apla’ya kahvaltıya gidecekti çat kapı.

Meral Apla da Anadolu geleneklerine göre kendisini ağırlayacaktı. Kahvaltı sonrasında da kan dâvâlısı gibiymiş gibi davranmaya devam edeceklerdi.

Kahvaltı muhabbetinin döndüğü o evvel zamanda İP içinden herhangi bir serzeniş duymamıştı bu kulaklar…

Ama olsundu, dün dündür, bugün bugündür.

HDP’li vekil Fatma Kurtulan’ın dediği gibi, “koltuklarında HDP sayesinde oturan İP’li vekiller”, HDP ile aynı çizgide, cephede ve cümlede anılmaktan -artık- rahatsızlık duyuyorlarsa bir gelişme var demektir.

Gidiş yoluna da puan vermek gerekir.

Kalınız sağlıcakla efendim…