Geçen 10 yılın özeti, gelecek için ne anlatıyor?

Moral ve motivasyonu yüksek şekilde, ortak hedefimiz Büyük Türkiye için inanarak çalışan milletimizi kimse durduramaz! Tüm yaşadıklarımızdan sonra neden daha çok çalışmamız gerektiğini, dikkatimizi dağıtmadan, birbirimize güvenerek ilerlemek zorunda olduğumuzu bir kez daha anlamalıyız. “İstersek yapabileceğimiz” defalarca ispatlanmış olduğuna göre, yapmamız gerekenlere odaklanmalıyız.

2020 yılının hemen ilk haftasında Türkiye için bile (!) normal sayılamayacak kadar dinamik günler yaşıyoruz.

2 Ocak 2020 günü yani dün, Libya için TBMM’de görüşülen teskere kabul edildi. Aynı gün İsrail-Güney Kıbrıs-Yunanistan, EastMed Doğal Gaz Boru Hattı Projesi için imza töreni yaparak Türkiye’nin haklarına göz diktiklerini tekrar ifade ettiler.

3 Ocak 2020 sabahı televizyondaki son dakika haberi, “ABD’nin saldırısıyla Irak’ta bulunan İranlı eli kanlı Komutan Kasım Süleymani öldürüldü!” şeklindeydi.

Bölgemizde birçok vahşet ve acıya sebep olan Kasım Süleymani’nin ölümüne sevinecek çok geniş bir kitle var. Ancak bu haberin sonrasında bölgemizde yine çok hareketli, yine acılarla dolu günler yaşanacağını öngörmek için kâhin olmaya gerek yok.

Fakat tüm bu hercümerce, bölgesel ve küresel birçok gündeme rağmen, Cumhurbaşkanlığınca yayınlanan bilgi kartına bakınca gördüklerim, beni yarınımıza dair heyecanlandırdı ve umutlandırdı. Çünkü artık ülkemiz büyük devlet emârelerinden olan; aynı anda birçok konuda mücadele eden ve herhangi biri için diğer gündemlerini terk etmeden kendi mecrasında işlemini sürdürebilen bir kapasiteye sahip olduğunu ispatlamaktadır.

İşte bu bilgi notuna bakarken şunları gördüm:

- Antarktika’da Bilim Üssü kurarken Doğu Akdeniz’de sondaj faaliyeti yapabilen…

- Terörle mücadeleyi sürdürürken Şerafettin Elçi Havalimanı’nı açabilen…

- Nisippi Köprüsü ile Osman Gazi ve Yavuz Selim Köprülerini aynı anda açabilen…

- Star Rafinerisi gibi stratejik bir yatırımı devreye alıp diğer yandan TürkAkım ve TANAP Doğal Gaz Boru Hatlarını açabilen…

- GSM sektöründe 4,5G ile başlayıp 5G teknolojisini kendisi geliştirme yolundayken yerli elektrikli otomobil projeksiyonunu terk etmeyen…

- Libya için tezkere görüşürken konut faizlerinde yüzde 0,79 kredi oranını açıklayabilen…

- S400 Hava Savunma Sistemi’ni satın alırken diğer yandan yerli HSS olarak Hisar’da seri üretime geçip envantere alabilen…

- Bilimsel çalışmalar yapıp kültür ve sanat icra ederken Pirireis denizaltısını suya indirebilen…

- Kış şartlarıyla mücadele ederek Tunceli’nin bir dağ köyüne doğum için ambulans araç gönderirken diğer yandan mültecilerin yaşam mücadelesine omuz verebilen…

Velhasıl, aynı anda ve tüm kurumlarıyla her bir alanda dikkatini dağıtmadan ilerleyebilen büyük bir devlet gördüm. Zamana yenik düşmeden, kararlılıkla 2023 hedeflerine ilerleyen bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile büyük milletimizin yükselen duâsını gördüm.

2020 yılı, bir anlamda 2023’ü çağırıyor!

2023 yılı ise, yükselen Türkiye’yi ve insanlığın vicdanı olan Anadolu Türk insanını çağırıyor!

Köprüler, barajlar, İHA ve SİHA’lar, gemiler, denizaltılar, tüneller, havalimanları, hızlı trenler, savunma sanayi sistemleri, uluslararası projeler, üretim, ihracat, yerli otomobil, bilimsel-kültürel-turizme dayalı faaliyetler… Bunların hepsi ortak başarılarımız, ortak değerlerimiz olarak gelişiyor.

Hepimize ait olan değerler ve icraatlar için her alanda birey veya kurum olarak daha yüksek bir heyecanla ve yorulmadan çalışacağız.

Bu satırları yazarken, tam şu anda telefonuma düşen mesaj diyor ki, Ticaret Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Türkiye’nin ihracatında tüm zamanların rekoru kırılmış ve 180 milyar 468 milyon dolara ulaşmışız. Diğer yandan da dış ticaret açığımız yüzde 44,9 düşmüş. Ki sadece bu bile çok önemli bir değişim!

Moral ve motivasyonu yüksek şekilde, ortak hedefimiz Büyük Türkiye için inanarak çalışan milletimizi kimse durduramaz!

Tüm yaşadıklarımızdan sonra neden daha çok çalışmamız gerektiğini, dikkatimizi dağıtmadan, birbirimize güvenerek ilerlemek zorunda olduğumuzu bir kez daha anlamalıyız.

“İstersek yapabileceğimiz” defalarca ispatlanmış olduğuna göre, yapmamız gerekenlere odaklanmalıyız.

Bu vesîleyle 2020 yılının hepimize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum...