Fişi çekilmiş muhalefet

EPDK’nın, bölge bölge, borcundan dolayı elektriği kesik abone sayısını açıklamış olmasına ve bu rakamın 280 bini bile bulmadığını söylemesine rağmen vatandaş ısrarla on altı kat yalan söyleyen Kemal abisine inanıyor. Valla ben, Kemal abimizin yerinde olsam dört milyon değil, kırk milyon derdim. Az bile söylemiş kendileri, kitle buna müsait.

GÜN geçmiyor ki muhalefetimiz yeni bir zübüklükle karşımıza çıkmasın.

Epeydir bu köşemizde muhalefetin bir kâse yoğurda, bir sahur menüsüne, abidik gubidik yalanlara sıkışmış kabız siyaset anlayışından dem vurup duruyorduk.

“Memlekette siyasetin suyu çıktı” diyorduk, artık elektriği de çıktı. Elektrik idaresi Kemal abimizin fişini çekti.

Devlet kurumlarının kapısında kendisini madara etmekten bıkmayan Kemal abimiz, şimdi de elektriği kesik evinde verdiği zavallı pozlarla siyasete yeni bir soluk getirdi.

Karanlıkta elindeki ışıldakla verdiği pozların kendisine oy getireceğini düşünüyor sanırım Kılıçdaroğlu.

Ajans söylüyor, muhalefet oynuyor.

Öyle ya, “ülkede dört milyon abonenin elektriği kesikmiş” ve Kemal abimiz de onlarla hemhâl oluyormuş bu yolla.

Alkışlar, empatinin zirvesinde dolaşan Kemal abimiz için gelsin! Tebrikler!

De…

Daha geçen gün kendisi, geceliği 100 bin lira olan otelin kral süitinden “Millet aç aç!” diye ünleyip duruyordu.

O zaman da demiştik, “O otel faturası ile evinin en az 20 yıllık elektrik faturasını ödeyebilirdin” diye…

Lâkin zat-ı âlileri faturalarını ısrarla ödemeyerek böyle bir tiyatronun parçası olmayı tercih etti. Yapacak bir şey yok.

Vatandaşa eğlence de lâzım.

“Şimdi Kemal abimizin buzdolabındaki etler, sütler, peynirler ne olacak, kombisi çalışmayan evde nasıl banyo yapacak, tıraş olacak, ısınacak?” diye sorular geliyor aklıma.

Sonra da, “Bu senaryoyu yazan ve yöneten ajans, ışıldaklı fotoğrafları çektikten sonra sanırım Kemal abimize güzel bir otelden süit ayarlamayı da ihmâl etmemiştir” diyerek kendimi avutmak istiyorum.

O değil de, ben asıl hesap uzmanı Kemal abimizin elektriği kesik abone sayısını hangi hesap tekniğini kullanarak dört milyon seviyesinde hesapladığını merak ediyorum. Bir de sorgusuz sualsiz bu rakama inanan kitlenin ruh hâlini…

Bir haftadır sosyal medyada elektriği kesik abone sayısını resmî rakamlarla anlatmaya çalışıyorum, kimseyi inandırabilmiş değilim henüz.

Bu nasıl bir iman, ne sarsılmaz bir irade!

 

EPDK’nın resmî rakamları tabloda. Kaldı ki, bu abonelerin önemli bir kısmı kapanmış yahut adres değiştirmiş kimi iş yerlerine ait. Yani belki de elektriği kesik gerçek abone sayısının yekûnu 250 bin civarında.

EPDK’nın, bölge bölge, borcundan dolayı elektriği kesik abone sayısını açıklamış olmasına ve bu rakamın 280 bini bile bulmadığını söylemesine rağmen vatandaş ısrarla on altı kat yalan söyleyen Kemal abisine inanıyor.

Valla ben, Kemal abimizin yerinde olsam dört milyon değil, kırk milyon derdim. Az bile söylemiş kendileri, kitle buna müsait.

Kemal abimiz son dönemde üstün empati yetenekleri sergilemeye başladı.

Kendisini kimi zaman Demirtaş’ın, kimi zaman Kavala’nın, kimi zaman HDP’nin, yeri geldiğinde de milliyetçi vatandaşın ve sınır ötesinde operasyon yürüten Mehmetçik’in yerine koyuyor.

Yakında Kemal abimizi yolda kalan otobüsü iterken yahut sallarken ya da ne bileyim, bir metro tünelinde vagonu terk edip en yakın istasyona yürürken görürseniz şaşırmayınız.

Bu yolla hem “empatik” bir sempati toplar, hem de rakibi İmamoğlu’na güzel bir gol atar. Neden olmasın? Yeter ki ajanstan uygun bir senaryo gelsin.

Kalınız sağlıcakla efendim.