Fırıldak Elly

Elly Babacan’ın İHA-SİHA çıkışları, “En iyi şekilde ben yönetirim” sözleri, Ekremciğimin umresi ve sonrasındaki ülke turları, Kemalciğimin adaylık konusundaki yüksek motivasyonu, Meral aplanın dikine dikine beyanları… Hepsi ve daha fazlası o “uluslararası karar vericilere” yapılan kurlardan ibaret.

GÜN geçmiyor ki Yedili Masa’nın bir ayağından yeni bir gıcırtı çıkmasın. Bu kadar eğreti duran, derme çatma sunta bir masadan daha iyisi beklemek de, ne bileyim…

Geçen hafta sözlüden kalan Ahmet Davidoğlu idi, bu hafta da sözlüden çakan Elly Babacan oldu.

Yedili Masa’mıza “Seçimi kaybetmek için elinizden geleni yapın” desek bundan daha fazlasını yapamazlardı herhâlde.

Kaldı ki, kendilerinden böyle bir talep yok ve bütün bunları kendiliklerinden yapıyorlar.

Elly için “fırıldak” diyorsak bunun bir nedeni var elbette. AK Parti içindeyken sinsice CHP’nin adayı için çalışan, kendi kurduğu DEVA Partisi’nde iken de PKK-PYD’nin borazanlığını yapan birisi için daha uygun bulacağınız bir tanımlama varsa söyleyiniz ben de bunu kullanayım.

Elly Efendi’ye göre İHA’lar, SİHA’lar kutsal hâle getirilmiş, kusura bakmayalım-mış ama bunlara dokunacakmış!

Bu ifadesine Türk Ordusu’na kimyasal silah iftirasını atan Zeynep Korur Fincancı’ya geçmiş olsun dileklerini sunmasını da ilâve ediniz lütfen.

Fincancı ve İHA-SİHA’larımız hakkında Kandil’deki terörist elebaşıları ne düşünüyorsa, aynı şeyi düşünüyor Mr. Elly.

Ve Mr. Elly, “Eğer Altılı Masa benim ismim üzerinde mutabık kalırsa hem rahat seçilirim, hem de en iyi şekilde yönetirim” diyor, iyi mi?

Bir sen eksiktin Mr. Elly, welcome!

Duran Kalkan senin yönettiğinden daha iyi yönetir Ellyciğim, dilersen onu başkan seçelim. Ne dersin?

Vatandaş da zaten “Mr. Elly gelse de şu SİHA’lara dokunsa” diyordu.

Sizin dokunuş şeklinizi Nuri Demirağ’dan, Nuri Killigil’den biliyoruz biz. Kusura bakmayın ama bir daha asla! Buna ne sizin gücünüz yeter, ne de iplerinizi elinde tutan efendilerinizin.

***

Seçim tarihi -net olmamakla birlikte- belli oldu diyebiliriz: 14 Mayıs 2023.

Yedili Masa’yı aldı mı bir telaş?!

Önce, “Adayımızı açıklarsak yıpranır” demişlerdi. Bu bir süre idare etti.

Sonra, “Cumhur İttifakı adayını açıklamadı. Onlar açıklasın, ertesi gün açıklarız” dediler. Sanki Cumhur İttifakı’nda aday belli değilmiş gibi…

Cumhur İttifakı’nın “zaten” belli olan adayı bir kez daha “resmen” açıklandıktan sonra altı yedi ay geçti, hâlâ tık yok!

Bu kez, “Seçim tarihi belli olsun, ertesi gün adayımızı açıklarız” açıklamasını duydu bu kulaklar.

Seçim tarihi belliydi zaten, ahanda şimdi resmen açıklandı da. “Bakalım bu sefer ne diyecekler?” diye düşünürken beklediğim açıklamaları da geldi.

Seçim tarihi Resmî Gazete’de yayınlanınca açıklayacaklarmış adaylarını. Yahu kardeşim, siz komedi dans yedilisi misiniz, nesiniz?

İşin garibi de şu ki; hâlâ Yedili Masa’nın genel müdürlerinin aralarında uzlaşıp bir adaya karar vereceklerini düşünenler ve deve dişi tartışma programlarında bunu söyleyen uzmanlar (!) var.

Böyle bir şey olmayacak arkadaşlar, tekrar söylüyorum.

“Uluslararası karar vericiler” zamanı gelince Yedili Masa’ya bir zarf gönderecek, masanın adayı o zarftan çıkacak kâğıdın üzerinde yazacak. Bu kadar basit!

O kâğıdın üzerinde “Tuvalet Terliği” yahut “Islak Sarı Bez” yazsa da kimse itiraz edemeyecek.

Elly Babacan’ın İHA-SİHA çıkışları, “En iyi şekilde ben yönetirim” sözleri, Ekremciğimin umresi ve sonrasındaki ülke turları, Kemalciğimin adaylık konusundaki yüksek motivasyonu, Meral aplanın dikine dikine beyanları… Hepsi ve daha fazlası o “uluslararası karar vericilere” yapılan kurlardan ibaret. Tüm aday adayları an itibariyle hünerlerini sergileyip dikkat çekmeye çalışıyorlar. Hepsi de o zarfın içine yazılacak isim olmak için yarışıyor.

O vakte kadar masanın hiçbir üyesi kendi iradesiyle “Ben adayım” yahut “Adayımız filanca” diyemez, diyebilemez! O masayı kuranlar ve her şeye rağmen bir arada tutanlar buna asla izin vermezler.

Yedili Masa’nın o güne kadar yapacağı tek şey havanda su dövmek olacaktır. Onlar da bunu yapıyorlar zaten.

Gerisi tırı vırı, at kılı postal bağı.

Kalınız sağlıcakla efendim.