Fethi Sekin

Daha iki ay önce kaybetmiş olduğu rahmetli validesi için söylediği, “Ben acını taşıyamadım, anne seni çok özledim!” sözleriyle bu acı ana hasretini yüreğinde saklayan ve vatan sevdası ile şahadete yürüyen bu yiğit unutulur mu hiç? Asla!

İZMİR’de rahmetin damla damla aktığı bir an… Ölümden korkmadan haini yerle bir eden ve şahadete adım adım koşan bir yiğit... Elazığ’ın Harput eteklerinde yoğrulmuş demir bir yürek…

Bu yazımızda, Ocak ayının ilk haftasında gerçekleştirilen menfur bir terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin kardeşimizi, şehidimizi anacağız. İstiklâl Şairi Mehmed Âkif Ersoy’un, “Âsım’ın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek/ İşte çiğnetmedi namusunu, çiğnetmeyecek” sözleri misali, şehidimiz Fethi Sekin de, tıpkı Ömer Halisdemir gibi vatanı ve milleti için canını ortaya koyarak, her zerresi ile müdafaadan kaçmadan, kahramanca ve fedakârca şehitlik mertebesine erişti.

Ölümünden iki ay önce kaybetmiş olduğu rahmetli validesi için söylediği, “Ben acını taşıyamadım, anne seni çok özledim!” sözleriyle bu acı ana hasretini yüreğinde saklayan ve vatan sevdası ile şahadete yürüyen bu yiğit unutulur mu hiç? Asla!

Bir eksilse bile yüzlerce hayat kurtaran, vatan ve millet sevdasının ne olduğunu bir kez daha hatırlatan, bayrakla dertleşen, toprakla bütünleşen, can verip de devleşen yiğitlerimiz asla unutulmayacaklardır!

Unutulmaması gereken diğer bir nokta ise, birlik ve beraberliğimize karşı yapılan bu hain saldırıların Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Alevî'siyle birlikte millet olma şuuru ile hep beraber üstesinden gelmemiz gerektiğidir. Çünkü aşikâr olan tablo şu ki, bugün mazlumun umudu ve duasında olan Türkiye hedeftedir.

Bugün Avrupa’nın en büyük ekonomik büyümelerinden birini gerçekleştiren Türkiye hedeftedir. Ve bugün çevresi ateşe verilmiş, etrafında bin bir düşmanın cirit attığı bir bölgede dimdik

ayakta duran Türkiye’nin birlik ve beraberliği hedeftedir.

O zaman yılmadan, korkmadan, gecemiz ve gündüzümüzle bu milletin istikbâli için çalışacağız. Birlik ve beraberliğimiz bu hainlere, bu kumpasları kuranlara ve oyun içinde oyun plânlayanlara karşı ilelebet devam edecek. Doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine kadar her türlü farklılığımızı zenginliğimiz olarak görmeye devam edeceğiz. Var olan bu maddî ve manevî zenginliğimizi derin bir çatlağa dönüştürmeye çabalayanların oyunları elbet yine bozulacak!

Durmayacaklar ve bin bir türlü senaryo ile yine gelecekler. Çünkü Cemil Meriç’in yıllar önce söylediği gibi “Kıyasıya bir savaştı bu; Haçla Hilâl’in, Batı’yla Doğu’nun, imanla inkâr’ın savaşı”… Bu savaşta vatan sevdalısı, imanlı kahramanlar ayakta durdukça, her oyunu yazıp oynayan ve mazlumu evinden yurdundan edenler yerle bir olacaklar.

Aziz milletimizin evlâtları öksüz kalmasınlar diye kendi çocuklarını yetim bırakan bu kahramanlarımız da, düşmana ilk kurşunu sıkan Hasan Tahsin misali özlemle yâd edilecekler. Devletin istikbâli için yüreğini ortaya koyan Fethi Sekin kardeşimiz de onlardan biri, Ömer Halisdemir kardeşimiz ve binlerce şehidimiz de.

Vatanını yaşatmak için bir ve iri olan binlerce vatan sevdalısı yiğidimiz var. Belki memleketler farklı, belki tenler farklı, ama birbirine kenetlenmiş yürekler, bir al bayrağa sevdalı! Gönüller bir! Elazığlı Kürt yiğidim Fethi Sekin kardeşim bir, Niğdeli Türk yiğidim Ömer Halisdemir bir!

Ne güzel anlatmış Hüseyin Nihal Atsız mısralarında ve âdeta özetlemiş bu anlatmak istediklerimi:İnsan büyür beşikte/ Mezarda yatmak için./ Kahramanlar can verir/ Yurdu yaşatmak için!”