Elektrik faturası

Kemal Beyciğime uyup fatura ödemeyenlerin hâlini iki ay sonra göreceğiz. Bu faturalara gecikme faizi ve açma-kapama bedelleri de eklenince bakalım ne yapacaklar. CHP bu sefer de “askıda gecikme faizi” ve “askıda açma-kapama bedeli” kampanyası da düzenler bakarsınız. Bir de Kemal Beyciğimin bu açıklamasının HDP kanadının elektrik faturalarını bahane ederek sivil itaatsizlik çağrıları yaptığı döneme denk gelmesi de tamamen (!) tesadüften ibaret olmalı…

KEMAL Beyciğim elektrik faturasını ödemeyecekmiş. Erdoğan zamları geri alıncaya kadar üstelik…

Açıklamayı bu kez “mütevazı” çalışma odasından yapmaya karar vermiş Kemal Beyciğim. Doğru karar!

Yine 100 bin lira faturası olan Boğaz’daki ultra lüks bir otelin kral dairesinden açıklama yapıp madara olmak vardı işin ucunda.

Gönül isterdi ki, önceki açıklamasını da “mütevazı” mutfağından yahut çalışma odasından yapsaydı da kral dairesine ödediği 100 bin lirayla yaklaşık 15-20 yıllık elektrik faturasının bedelini kediye yüklemeseydi.

Gönül işte, bazen olur olmaz şeyler de istiyor böyle.

CHP Bursa İl Başkanlığı da binalarının boyu kadar pankart yaptırmış, 11 bin liralık elektrik faturalarını ödemeyeceklerini ilân etmiş.

Geliniz ve görünüz ki -AK trollerin dediğine göre- CHP Bursa İl Başkanlığı bu pankart için tam 13 bin liralık bir fatura ödemiş.

CHP işte, güldürürken düşündürüyor insanı. CHP değil, NHP (Nasreddin Hoca Partisi) mübârek!

CHP cenahının fatura ödemekte bir sıkıntısı hiç olmadı, bundan sonra da olmaz. Mesele fatura değil, siz hâlâ anlamadınız mı?

İstanbul karla boğuşurken Ekrem Başgan dört kişilik yemek için balıkçıya 50 bin liralık fatura ödedi meselâ yahut “Belediyeye ödetti” diyelim…

Aynı günlerde Ekremciğimin basın danışmanı ve sözcüsü Murat Onguncuğum da faturası 400 bin liralık bir tatilin keyfini çıkarmakla meşguldü Cenevre’de.

Oradan da Fransa’ya geçtiği söyleniyor kendisinin. Bu tatilin toplam faturasının buradan nereye kadar uzandığını -şimdilik- kimse bilmiyor.

Hepsi bir haftada gerçekleşen -bilebildiğimiz- bu üç faturanın toplamı ile neredeyse 3 bin ailenin elektrik faturası pekâlâ ödenebilirdi.

Lâkin bu, CHP tarzı bir hareket olmazdı elbette.

CHP, kişi başı 6 bin lira verilen bir yemekte 3 bin lira buşon parası ödeyip sonra da “askıda fatura” kampanyası düzenlemeyi daha uygun bulur.

Kemal Beyciğime uyup fatura ödemeyenlerin hâlini iki ay sonra göreceğiz. Bu faturalara gecikme faizi ve açma-kapama bedelleri de eklenince bakalım ne yapacaklar.

CHP bu sefer de “askıda gecikme faizi” ve “askıda açma-kapama bedeli” kampanyası da düzenler bakarsınız.

Bir de Kemal Beyciğimin bu açıklamasının HDP kanadının elektrik faturalarını bahane ederek sivil itaatsizlik çağrıları yaptığı döneme denk gelmesi de tamamen (!) tesadüften ibaret olmalı.

Yoksa CHP’nin HDP ile ne alâkası olabilir ki?

Efendim?

Daha önce de Demirtaş miting yapılmasını söylemişti, CHP o hafta Mersin’de miting yapmıştı” mı dediniz?

Efendim?

Cemil Bayık, sınır ötesi harekâtlar için düzenlenen tezkereye CHP ‘Hayır’ vermeli demişti ve CHP tezkereye ‘Hayır’ oyu vermişti” mi dediniz?

Tesadüf efendim, bunlar da tesadüf!

İçiniz fesat sizin.

Kalınız sağlıcakla efendim…