Dugina suikastı

Dugin’in ne denli bir Türk dostu olduğunu biliyoruz. Dugina saldırısı, bu anlamda Rusya’daki Türkiye’ye bir mesaj! Ve bariz ki, Türkiye ile Rusya’nın çatışma cephelerinin çoğalmasını bekleyenler, bunun en sert şekilde gerçekleşmesini istiyorlar. Türkiye’ninse planı çok. Yeter ki birileri edebiyat yapmasın!

20 Ağustos’u 21 Ağustos’a bağlayan gece, uzun zamandır izlemek istediğim filmlerden Tenet’i açıp televizyonun karşısına geçecektim ki, bulunduğum mesajlaşma gruplarından birinde bir haber gördüm.

Arnavutluk’un Gramçe (Gramsh) kasabasındaki bir silah fabrikasına iki Rusya, bir de Ukrayna uyruklu üç kişi girmeye çalışmış, fabrikanın güvenlik görevlileri durumu fark ederek bu üç kişiyi engellemeye çalışınca aralarında arbede çıkmış ve söz konusu üç kişi, güvenlik görevlilerini hastanelik etmişlerdi.

Haber bu kadar!

Haber bu kadar da, bu üç kişinin girmeye kalkıştığı fabrikanın önemi ne?

Bu fabrika, Sırplarla savaşında Kosovalılara silah sağlanan bir üretim tesisi. Ve Sırbistan, neredeyse her gün Kosova’da Sırpların tahliye edileceğini, buna izin vermeyeceklerini dile getirip duruyor.

Hastanelik olan güvenlik görevlileri hakkında tutulan raporlara göre, fabrikaya girmeye çalışan üç kişi son derece tecrübeli ve donanımlı. Zira görevlilerin hastanelik olma nedeni, o üç kişinin kullandığı felç edici sprey.

Bu olayın yaşandığı aynı saatte, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in beyni olarak nitelendirilen Avrasya Kuramı düşünürü Aleksander Dugin’in kızı Darya Dugina, Rus İstihbarat Servisi FSB’nin raporlarına göre Ukrayna uyruklu şahısların oluşturduğu Ulusal Cumhuriyet Ordusu adlı bir örgüt tarafından, arabası patlatılarak katledildi.


Dugina’yı sadece babasından ötürü değil, ölümünden sonra yeniden ortaya çıkan görüntüleriyle de anımsanacaktır, özellikle Ukrayna’daki FETÖ oluşumuyla ilgili sarf ettiği sözlerden tanıyoruz.

Rus İstihbaratına göre Dugina’yı öldüren ekip, aynı gece Rusya’dan Estonya’ya kaçmış.

Kosova’da Arnavutlarla Sırpların arasını kızıştırmaya çalışan ve bunu beceren bir akıl ve o aklın elemanları her hafta ayrı bir gürültü çıkarıyor.

Arnavutluk’taki fabrikaya girmeye çalışanlar ile Dugina’ya saldıranların Ukrayna uyruklu olmaları, Ukrayna ile Rusya’nın hem kendi savaşlarını bitirmemeleri, hem de içinde bulundukları savaşı daha başka topraklara da yaymaları için çalışıldığının doğrudan göstergesi.

Peki, bu durum Türkiye’yi ne kadar ilgilendiriyor?

Doğrudan! Hatta dosdoğrudan!

Kosova’nın Türkiye ile varlık bulduğunu cümle âlem biliyor. Rusya’nın Sırbistan üzerinden Kosova’da büyük arzulara sahip olduğunu da biliyoruz. Yalnız tam da Suriye konusunda yeni bir hamle geliştirecekken, Türkiye’nin Kosova’da olup bitenleri sadece uzaktan izlemesini isteyen ve Kosova’da olacakların ihtimâlleri üzerinden Recep Tayyip Erdoğan yönetimini köşeye sıkıştırmakta kararlı birileri var.

Dugin’in ne denli bir Türk dostu olduğunu biliyoruz. Dugina saldırısı, bu anlamda Rusya’daki Türkiye’ye bir mesaj! Ve bariz ki, Türkiye ile Rusya’nın çatışma cephelerinin çoğalmasını bekleyenler, bunun en sert şekilde gerçekleşmesini istiyorlar.

Türkiye’ninse planı çok. Yeter ki birileri edebiyat yapmasın!