Duâ, duâ ve kesintisiz duâ

“Ya Rab! Etrafımızı saran hain çemberi çözmek ve kurtulmak için Senin izzetinden yardım istiyoruz. Başta büyük şeytan ABD olmak üzere, Doğu Türkistan’da katliam uygulayan Çin, adlarına İslâm adı yakıştırarak İslâm’a düşmanlık eden ülkelerin ve özellikle İsrail’in kendi içlerinden kendilerine belâ ver.”

DUÂ, hayatın en önemli parçalarından biri...

Yanlış oldu…

Duâ, hayatın bütünü!

Günün ilk ışıkları ile başlanan hayatta, yastığa baş konulduğu ve uyku moduna geçilene dek istekli veya isteksiz ne kadar duâ ettiğimizin farkında mıyız?

Mevlâ’mız Kur’ân-ı Kerîm’de, “Duânız olmasa size ne diye değer vereyim?” buyurmaktadır.

İki dudak arasından çıkan her duâ kutsaldır ve önemlidir.

“Allah râzı olsun!”, “Allah’a ısmarladık!”, “Allah’a emanet olunuz!”, “İki cihanda aziz ol!”, “Allah kabul etsin!”, “Âmin! Âmin!”…

Günlük duâ örneklerini çoğaltmak mümkün; smaç, günlük dilde kullanılan duâ örneklerini hatırlatmak değil, duâ merkezli davranışlarımızı hatırlamak…

Gerek kişisel ve gerek sosyal hayatımızda duâya ne kadar da ihtiyaç bulunmaktadır!

***

1916 yılında Ruslar üçüncü defa işgal ettiğinde, Erzurum’un nüfusu 95 bin kişidir. İşgalden sonra nüfus 8 bine düşmüştür.

İki yıl süren işgal hayatı çekilmez hâle getirmiştir. Kanaat önderleri, işgal altında insanları sürekli duâya teşvik etmişlerdir.

Perşembe günleri  “hatme”lerden sonra, “Ya Rab! Rus belâsını def etmek için gücümüz yetmiyor. Rus’un kendi içinden kendine belâ ver!” diye duâ ederlermiş.

Bu duâ sonunda ne oluyor?

17 Kasım 1917 Bolşevik devrimi ile Rus ordusu çöküyor ve 12 Mart 1918 tarihinde Erzurum, Rus işgalinden kurtuluyor…

Erzurum Rus işgalinden iki ordu eliyle kurtulmuştur. Birisi Kazım Karabekir Paşa komutasındaki şeriat, diğeri Alvarlı Efe Hazretleri komutasındaki tarikat ordusu ile ebedî kurtuluş taçlandırılmıştır.

Bütün bunları neden anlatıyorum?

Etrafımız yedi koldan sarılmış ve tehdit altında… Büyük şeytan ABD tüm çirkin yüzü ile harekete geçmiş bulunmaktadır. Hemen hemen tüm şeytânî plânların arkasında Yahudi ve İngiliz’in olduğu unutulmamalıdır.

Görünen ve görünmeyen birçok düşmanımız var; hepsi zayıf ânımızı gözetmektedir.

Tam da duâ zamanı!

El açıp Yüce Yaratan’a müracaat etme zamanı!

İşin tam burasında demeli ki, “Ya Rab! Etrafımızı saran hain çemberi çözmek ve kurtulmak için Senin izzetinden yardım istiyoruz. Başta büyük şeytan ABD olmak üzere, Doğu Türkistan’da katliam uygulayan Çin, adlarına İslâm adı yakıştırarak İslâm’a düşmanlık eden ülkelerin ve özellikle İsrail’in kendi içlerinden kendilerine belâ ver.” 

Âmin! Âmin! Âmin Ya Muin!