Dilinize sağlık Sayın Bakanım: “Ooooh!”

Hırsızlık, uyuşturucu ve teröre karşı mücadele konuları, Bakan Soylu’nun konuşmanın ana başlıklarıydı. Örgüte katılım sayısının 2014 yılı itibarıyla 5 bin 558 iken bugün geldiğimiz noktada 52’ye indiğini ifade eden sözleri, henüz çocuk yaşta kaçırılarak örgüte katılan çocukların yakınlarına umut oldu!

TBMM’deki 2021 Yılı Bütçe Görüşmelerinin geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü yapılan oturumları oldukça dikkat çekiciydi.

Cuma günü, yerli ve millî savunma sanayimizle ilgili konuşması sırasında muhalefet sıralarından sözlü sataşmalara karşı Sanayi Bakanımız Sayın Mustafa Varank, okkalı cevaplar verdi.

Yine benzer şekilde, Cumartesi günü de PKK terör örgütü ile HDP arasındaki somut ilişkiyi gözler önüne serecek şekilde birçok argüman aktaran İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun, konuşmasını masalara vurarak manipüle etmeye çalışanlara karşı verdiği cevap, tarihe geçecek nitelikteydi.

İki Bakanımızın verdiği cevaplar, pandemi nedeniyle zor bir yıl olan 2020 yılının son günlerine damga vurdu ve yürekleri ferahlattı. Gerek bütçe görüşmelerine dair neler konuşulduğu, gerekse cevapları içeren detayları hem yazılı, hem de görsel mecralarda okuyup izlemiş olduğunuzu düşünerek tekrar etmek istemem. Fakat İçişleri Bakanımız Soylu’nun, 83 milyonun en temiz duygularının ifadesi olan cümlelerini yazmadan geçemem:

“Allah’a şükür, şimdi de Hakkari’ye beş yıldızlı otel yapıyoruz. Ooooh! Paralar PKK’ya gitmiyor, millete gidiyor. Ooooh! Ooooh!”

Bu sözler, 50 yıldır Türk milletinin bağrında acılara sebep olan PKK’ya ve örgütün siyâsî temsilciliğini üstlenen HDP’ye idi.

Konuşmasının başında, şehit cenazelerine katıldığını ve bir şehidin eşine başsağlığı dilediği sırada aralarında geçen asil bir cümleden bahsetti. Akabinde, Türkiye’nin dimdik ayakta olma nedeni olarak,  bu ülke insanlarının asil duruşuna, bu toprağa olan sadâkatine ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne olan inancını vurgulayan ifadelerle konuşmasına devam etti Soylu.

Hırsızlık, uyuşturucu ve teröre karşı mücadele konuları, Bakan Soylu’nun konuşmanın ana başlıklarıydı. Örgüte katılım sayısının 2014 yılı itibarıyla 5 bin 558 iken bugün geldiğimiz noktada 52’ye indiğini ifade eden sözleri, henüz çocuk yaşta kaçırılarak örgüte katılan çocukların yakınlarına umut oldu!

Öyle ya, yüreği evlât acısıyla yanan bir annenin kalbini, eşini, sevdiği adamı, hayat yoldaşını kaybeden bir kadının yalnızlığını, “Baba” kelimesi elinden alınmış bir evlâdın her Allah’ın günü gözünden akan yaşın kıymetini, bu ülkenin kızlarının gelinlik üzerine kurduğu hayâlin yıkılmasının ne demek olduğunu ya da belinde kırmızı kuşak yerine mermi dolu kemer gören, elinde gelin çiçeği yerine silah bulan nâdide çiçeklerin yüreklerindeki tarifsiz ıstırabı yaşamayan biri ne kadar bilebilir veya hissedebilir ki? Bunu ancak, başına gelen bilir!

Allah böyle acıları kimseye yaşatmasın!

Hiçbir terör örgütünün bu Devletin İçişleri Bakanı’nın konuşmasını manipüle etmeye gücü yetmez. Tam tersi, Bakanımızın deyimiyle, “Bizim başımız ağrımaz, onların sesini keseceğiz, keseceğiz”!

Evet, Büyük Türkiye’de tam tamına 50 yıllık bir hesap ha kapandı, ha kapanıyor. Teröriste artık “terörist” denildiği gibi, teröriste sahip çıkana da “terörist” deniliyor. HDP’nin bu kadar çok tepki göstermesinin nedenlerinden sadece biri bu.

Hem bu milletin Meclis’inin sıralarında oturacak, hem ülkenin nimetlerinden faydalanacaksınız, hem de demokratik ortamı istismar edip mağdur edebiyatı yapacaksınız, öyle mi?

Demokratik sistemin artık HDP’yi taşımakta zorlandığı aşikârdır. Teröre karşı amansız bir mücadelenin yapıldığı ve silahlı terör örgütünün sesinin kesildiği bir dönemde siyâsî sözcü durumundakilerin seslerinin fazla çıkar olması, artık Türkiye için taşınabilir olmaktan çıkmıştır ve bunu herkes görmektedir.

Oysa bütün bunların yerine sağduyulu davranarak, bu ülkenin ve yöneticilerinin her bir vatandaş için refahı arttırma çabasını görebilseler… Ülkemizin -hiçbir ayrım yapılmadan- her köşesine hizmet götürme çalışmalarının farkına varabilseler…

“İnşallah!” diyelim.

Türkiye’nin söyleyecek sözü bitmedi henüz!

Sağlıkla kalın…