Deşifre: Türk-Rus savaşı çıkmazsa, yeni silahları sınırda!

Uluslararası arenada oyun kurucu olmamız, ekonomik iyileşmeler, terör koridorunu engellememiz ve dağıtmamız ve de göç dalgasını Avrupa’ya yönlendirmemizdir içerideki devşirilmişlerin hoplayıp, zıplaması… İstedikleri olmadığı için, yakın zamanda Covid-19 salgını yaygarasını kopararak ülkede yeni bir kaosa havası oluşturmaya niyetleniyorlar.

BUGÜN, sadece Suriye için değil, yeniden formatlanan dünyanın Orta Doğu’dan Kafkasya’ya tüm dikey blokundaki yapılandırma hamlesinin dağılması için bu çarka âdeta çomak sokulacak.

Bugünkü görüşmeden üç aşağı beş yukarı ne çıkacağını bütün dünya biliyor.

O yüzden yereldeki işbirlikçilerinin dünkü aşağılık, namert ve çirkef çıkışları…

“Oğuz’da er, âlemde şer tükenmez” derler, doğrudur…

Tam da bu yüzden, ülkemizdeki bıçak sırtı algı durumunu sürdürmek üzere başka bir sınırımızda farklı bir hamle silahını daha bekletiyorlar.

Bir güç, kendisine yakın olmasını ve gelecekte kullanmak üzere kendisine asker etmek istediği ülkelerin halklarını âdeta şimdilik dünyadaki görüntüyle tehdit ediyor.

Brexit sonrasına bakalım: AB bugün NATO’suzluğa çâre aramaya çalışırken, bir de mülteci problemine karşı ne yapacağını şaşırmış vaziyette. Şiddetten başka bir çözüm geliştiremeyeceğini gösteriyor.

Brexit sonrası NATO’nun nihâyetinin dağılmak olacağını gören güç, Türkiye’yi de yanında istiyor. İdlib’de yaşanan süreci bu açıdan da okumak zorundayız.

Çünkü…

***

Belki biz yazdıktan sonra hiçbir şey yaşanmayacak, ama bir plânı deşifre etmek ve tuzağı bozmak için ondan haberdar olunduğunu göstermek şarttır.

Bu yazıyı kaleme aldığım gece yarısı saatlerinde, borsa temalı sosyal medya, WhatsApp ve Telegram gruplarında yazılan, “Gelecek hafta ülkemizde Covid-19’un görüldüğü haberleri yayılacak” şeklindeki mesajlar, bıçak sırtı kaotik durumu sürdürmek ve endişe ortamını yükseltmek için yüklenen mesajlar, hangi spekülatörlerin ellerinden geçiyor acaba?

Bugünkü kritik görüşme üzerine olumlu seyredecek ekonomiyi dibe vurdurmayı ve içinde bulunduğumuz tüm meridyen blokunu kendi tasarrufu altına teslim almayı hedefleyen plân bellidir.

Uluslararası arenada oyun kurucu olmamız, ekonomik iyileşmeler, terör koridorunu engellememiz ve dağıtmamız ve de göç dalgasını Avrupa’ya yönlendirmemizdir içerideki devşirilmişlerin hoplayıp, zıplaması…

İstedikleri olmadığı için, yakın zamanda Covid-19 salgını yaygarasını kopararak ülkede yeni bir kaosa havası oluşturmaya niyetleniyorlar.

Ancak bu alçak saldırının taşeronu olan spekülatörlere sesleniyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti Devleti her şeyin farkındadır!

Büyük Devletimiz tüm hazırlıklarını tamamlamış hâlde güvenlik tedbirlerini almıştır.

Halkımızın, Devletimizin aldığı tedbirlere uymasının yanında, spekülatör kalemlerden çıkan asparagaslara itimat etmemesi de önemli bir şuur duvarı oluşturacaktır.

Bugünkü görüşme, başta Liderimiz olmak üzere bu ülkenin her bir ferdinin sıhhatinin korunması anlamında yeni bir sayfa açmamızı gerektiriyor.

Liderimizin sıhhati, sadece Türkiye’nin değil, Türk’ü “beklenen” kılan tüm coğrafyaların sıhhatidir!