Covid-19 ile ilgili bir sır vereyim mi?

Bir zamanlar saha savaşları vardı, şimdi biyolojik ve psikolojik bir savaş yaşıyoruz. Ekonomik, psikolojik, sosyolojik açıdan dünya kırmızı alârmda. Virüsün ne zaman biteceğini kimse öngöremiyor. Bill Gates diyor ki, “İnsanlığın yüzde 80’i aşılanırsa, ancak o zaman Covid-19 biter”. Peki, dünya aşıya nasıl bakıyor?

KORONAVİRÜS, dünyada oluşturduğu tahribatla gündemden düşmüyor. Uzmanların sadece yaşlılara zarar vereceğini söyledikleri virüs, aslında bağışıklığı düşük olan gençlerden de çok sayıda can alıyor. Bazı büyük ülkeler sürü bağışıklığını deneyerek çok daha fazla insanın hayatını kaybetmesine sebep oldular.

Bunun yanı sıra Koronavirüsün bir tasarım ve bir oyun olduğunu söyleyenler de oldu. Peki, Türkiye ne yaptı? Bir zamanlar “Bu kadar büyük şehir hastanesini neden yaptınız?” diye eleştirdiler, fakat hastaneler ve canı pahasına çalışan sağlık personelleri sayesinde Türkiye bu virüsle dünyaya göre başarılı bir şekilde savaş veriyor.

Bir zamanlar saha savaşları vardı, şimdi biyolojik ve psikolojik bir savaş yaşıyoruz. Ekonomik, psikolojik, sosyolojik açıdan dünya kırmızı alârmda. Virüsün ne zaman biteceğini kimse öngöremiyor. Bill Gates diyor ki, “İnsanlığın yüzde 80’i aşılanırsa, ancak o zaman Covid-19 biter”. Peki, dünya aşıya nasıl bakıyor? Ne yazık ki bu konuda herkes üçe bölünmüş durumda. Bir kısmı, “Kaybedecek bir şeyim yok” diyerek aşı olmayı kabul ederken, bir kısmı, “Aşı ile bizi fişleyecek ve kontrol altına alacaklar” diyor. Bir diğer kesim ise iki tarafı dinlediği için kararsız kalıyor.

Peki, ben ne düşünüyorum?

Sevgili dostlar, bana sorarsanız, ben aşı olurum. Ben, Covid-19 geçirdiğim için ilk aşılanacaklar listesinde değilim. Fakat risk taşıyan herkes muhakkak aşı olmalı diye düşünüyorum.

Çok ütopik yorumlar dinliyorum. Ağzı olan profesör, doçent, yazar yahut gazetecinin tek bildiği, bilip bilmeden yorum yapmak. Araştırma veya bir veri yok kimsenin elinde. Eğer birini dinleyecekseniz, onlardan biri, değerli dostum Abdullah Çiftçi’dir. Kendisini iyi tanırım ve kaynaklarını da bilirim. Teşbihte hatâ olmasın, “kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz”; bu yüzden kimi dinleyip neye göre yol aldığınıza çok dikkat edin.

Değerli kardeşlerim, daha önce yazımda belirttiğim Koronavirüs ve çıkış nedenlerinden sonra Covid-19’u yaşamış biri olarak sizinle tecrübelerimi paylaşmak istiyorum: Vücût ağrısı ile başlayan rahatsızlığım, devamında ateş ve hâlsizlik ile beni bitkin bıraktı. Başlarda üşüttüğümü düşündüm fakat gün geçtikçe kötü oldum. İlk üç gün bulunduğum odadan çıkmadım. Covid-19 olma ihtimâlim vardı ve hemen (Allah ondan râzı olsun) İbrahim Saraçoğlu’nun Covid-19 küründen alıp üç gün kullandım. Daha sonra test yaptırmaya gittim ve test sonucum pozitif çıktı. Pozitif test sonucunda, devletin verdiği ilâçları tereddütsüz kullanmaya başladım. Hem Saraçoğlu kürü, hem de doktorun vermiş olduğu ilâçlarla birlikte beslenmeme de dikkat ederek hastalığı Allah’ın yardımıyla yenmeye çalıştım. İştahım azalmıştı ve çok fazla hâlsizlik vardı. Sebze yemekleri, bol meyve, bol su, bir de gece gündüz hiç bıkmadan ve durmadan izlediğim “Hazreti Yusuf” dizisi… Sabrın ve teslimiyetin bedene gelmiş hâli bir Peygamber… (Allah’ın selâmı üzerine olsun!)

Covid-19 hiçbir hastalığa benzemiyor. Herkeste farklı seyrediyor. Herkesi zayıf noktasından vuruyor. Geçmişten günümüze beslenmesine, uyku düzenine dikkat etmeyen, sağlık sorunları yaşayan herkesin korkulu rüyası olarak birçok can aldı, almaya da devam ediyor. Hastalığımın 10’uncu gününden sonra bende kalan etkiler sadece hâlsizlik ve öksürük oldu. 15’inci günden sonra artık iyiydim çok şükür. Fakat hâlâ bu virüs vücûdumdaymış, vücudumuzdaymış…

Sayın Sedat Servet Hocaoğulları’ndan öğrendiğime göre, bu virüsü kaptıktan sonra 3 ay vücûtta ve zayıf ânında ortaya çıkabilecek potansiyeliyle bekliyormuş. Bu yüzden, “Ben Covid-19’u yendim” diye sakın bir yanılgı içine düşmeyin. Virüs uzun süre vücûdumuzda uyuyor. Bu dönemde bana desteklerini esirgemeyen Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge, Uzm. Dr. Mehmet Yaşar Akarca, 2023 Kuşağı Hareketi lideri ve aynı zamanda Yıldırım Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Servet Hocaoğulları ve hastane personellerine çok teşekkür ederim.

Allah, başta Liderimiz Sayın Erdoğan’ı, askerimizi, polisimizi, sağlıkçılarımızı ve bu vatana hizmet eden herkesi korusun!

Covid-19 ile ilgili size bir sır vereyim mi?

Allah izin verirse, yazın yeni bir sistemi hayatımıza geçirmeye başlayacağız.

Not: “Koronavirüs bitecek” demiyorum, “Yeni Dijital Sistem hayatımıza geçecek” diyorum. Yeni dünya sistemi, ülkemiz ve milletimiz için hayrolur inşallah.