Çek pampa!

CHP’nin ve İP’in, hattâ ilkokul bebelerinin bile pekâlâ bildiği bu ittifakı HDP de biliyor, İmralı da biliyor, Kandil de biliyor, Duran Kalkan da biliyor. Cümle Âlem Limitet Şirketi de biliyor. Erdoğan’ı devirebilmekten gayrı ne emeli, ne plânı, ne de vizyonu bulunan Millet İttifak’ı göbekten HDP’ye, dolayısıyla Kandil’e bağlıdır. Nokta!

“BİRAZ olumlu rol bu süreçte oynasın Türkiye’nin demokratikleşmesinde diyorsak bu ancak bir etkili bir demokrasi mücadelesine demokratik çıkışa bağlı” diyor.

Kusura bakmayınız, cümlenin devrikliği, dağınıklığı söyleyene ait.

Meselâ HDP’nin bu çıkışı bazı CHP’liler ters yorumlayabilirler ama öyle değil. (HDP) CHP’nin de önünü açtı, güçlendirdi, irade kazandırdı. Yoksa AKP, MHP’nin koltuk değneği olmuştu yani” diye devam ediyor.

Demokratik çıkış, demokratik öncülük tabiî ki irade kazandırıyor onlara da. Bu bakımdan yani HDP’ye muhtaçtırlar” derken CHP’den bahsediyor.

Ve “HDP’yle doğru ilişkiler geliştirerek ancak etkili olabilirler” ile CHP’ye başarının sırrını vererek bitiriyor.

Kim? Duran Kalkan…

Önündeki sehpada pekeke paçavrası, arka fonda terörist başı Öcalan’ın posteri, siyâsî çözümleme yapıyor eleman.

Kendince Türkiye siyasetine yön verme gayretinde.

Bu cümlelerin deşifre edilmesine gerek bile yok ama kayıtlara girmesi için ana fikri yine de yazmış olalım.

Bir; HDP, CHP’nin önünü açtı.

İki; CHP, HDP’ye muhtaçtır.

Üç; etkili olabilmek için CHP, HDP ile doğru ilişkiler kurmalıdır.

Herifoğlu der, kime ne? Ağzı torba değil ki büzesin.

Kandil’den yönetilen HDP için zaten problem yok. Kandil ne diyorsa o!

Peki, böyle bir açıklama sonrasında CHP neden ölü taklidi yapmakta?

“Kürt sorununu” HDP ile çözecekleri içindir belki de. HDP de “Kürt sorununu” Kandil ve İmralı ile çözecek bu arada.

Gerçi çözüm yöntemlerini 6-8 Ekim Olayları’nda görmüşlüğümüz var. Ortada Kürt kalmayınca sorun da kalmayacak hâliyle. Kesin çözüm!

CHP’nin suskunluğunun bir diğer nedeni de Kürt büyüğü HDP’li Ahmet Türk’ün, “Biz yerel seçimlerde CHP’yi destekledik, 10-11 ilde bizim desteğimiz olmasaydı bu şehirleri kazanamazlardı” cümlesinde gizli olabilir.

Bu gerçeği Cümle Âlem Limitet Şirketi de biliyor ama bu gerçeğin bir kez daha HDP’li bir ağızdan tekrar edilmesi, ileriye yönelik inceden bir uyarı olarak telâkki edilebilir hâddizatında.

CHP’nin içinde Duran Kalkan’ın açıklamasından rahatsızlık duyan, gocunan, irkilen -tamam- kimse yok, bu belli.

Peki, ya CHP’nin ittifak ortağı milliyetçi(!) İP’e ne demeli?

Meral Apla ve kurmaylarından da tık yok!

İnsan bir sormaz mı “Hey dostum, sizin derdiniz, niyetiniz ne?” diye?

Gerçi onlar da HDP’li Fatma Kurtulan’ın hışmına uğramışlardı, hem de Meclis çatısı altında.

Kurtulan, Meclis kürsüsünden İP sıralarına dönerek ve parmak sallayarak kavgada bile söylenmeyecek ahanda şunları söylemişti:

İyi Parti, size söylüyorum! Size rağmen, içinde bulunduğunuz ittifak, size rağmen, HDP ve pekekeye içinde gönül vermişlerin de olduğu insanlar size oy verdi. Şu an koltuklarınızda (bu arada eliyle kürsüyü dövmekte) HDP’nin oylarıyla koltuklarda oturacaksınız.

Bu ittifakta, CHP’yle yaptığınız ittifakta HDP’nin oylarının etkisi vardır. Ne diyeceksiniz şimdi buna? En köşede oturuyorsunuz. Bakın aritmetiğe bakın! Zar zor şu kapıdan içeri girdiniz. Böyle bir partiye, ‘Hâddinizi bilin, şunu deyin, bunu deyin’ diyemezsiniz. Siz hâddinizi bileceksiniz!

Kusura bakmayınız, cümlenin devrikliği, dağınıklığı söyleyene ait.

O gün de en köşede oturan İP’li vekillerden tık çıkmamıştı. Hani İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşurken bile avaz avaz bağıran ve zar zor girebildikleri kapı önünde oturan vekillerden.

CHP’nin ve İP’in, hattâ ilkokul bebelerinin bile pekâlâ bildiği bu ittifakı HDP de biliyor, İmralı da biliyor, Kandil de biliyor, Duran Kalkan da biliyor. Cümle Âlem Limitet Şirketi de biliyor.

Erdoğan’ı devirebilmekten gayrı ne emeli, ne plânı, ne de vizyonu bulunan Millet İttifak’ı göbekten HDP’ye, dolayısıyla Kandil’e bağlıdır. Nokta!

Bakalım ittifak cephesinde seçime kadar daha neler neler yaşanacak, bu kulaklar daha neler neler duyacak.

Sen yine de birlikte değillermiş gibi çek pampa!

Soran olursa da “Megri megri” dersin…

Kalınız sağlıcakla efendim…