“Canıyın sağlığı”

Cumhur İttifakı’nın iki bileşeni MHP ve BBP, Erdoğan’a Cumhurbaşkanı yardımcılığı veya bakanlık iştahıyla yaklaşmadı. Buna asla tevessül etmedi. İlginçtir, bu tamahkârlık bugün de sürüyor. Ne MHP, ne de BBP bir şey istiyor Erdoğan’dan. Bekledikleri sadece ve sadece bu memleketin salimen rahatlığa ermesi. Bu ne büyük devlettir!

ANADOLU’nun candan adamı, muhatabı olarak karşısına aldığı kimseye sorar: “Benden bir isteğin, dileğin (emrin) var mı?”

Karşı taraf da aynı candan adamdır. “Canıyın sağlığı” diye cevap verir.

Bir on bir yirmi bir aydır asıl adı “Millet İttifakı” olan Altılı Yedili Masa’nın hangi bakanlığı nasıl pay edeceği, Cumhurbaşkanı Yardımcı makamını nasıl şekillendireceği konuşulup durdu.

Bin şükür kavuştular adaylarına da, daha seçimi kazanmadan kimin nasıl Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağını, hangi partinin kaç bakanlık alacağını, hangi partinin hangi partinin bünyesinde kaç vekille yer bulacağını tartışır oldular.

Hatta alçak kepazeleri bizi tehdit eder oldular iktidara yerleşmiş gibi.

Neyse, çok çalışacağımızı yeniden öğrenmiş olduk.

Onlar hangi makama nasıl yerleşeceklerini tartışıp yine birbirlerine giredursunlar, biz Cumhur İttifakı bileşenlerinin bu konuda ne düşündüğüne bir bakalım…

Recep Tayyip Erdoğan ile Muharrem İnce’nin yarıştığı (bir de teröristin birinin mal mal baktığı) Cumhurbaşkanlığı seçimi için kurulan Cumhur İttifakı, AK Parti, MHP ve BBP’den teşekkül idi. MHP lideri Devlet Bahçeli, ne Erdoğan’dan, ne de AK Parti’den hiçbir şey istememişti. Hatta bu gündem bile olmamıştı.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Erdoğan ve AK Parti’den bir şey istemedi. Sadece baraj problemi yaşadığı için AK Parti listesinden Meclis’e girmeye karar verdi.

Yani Cumhur İttifakı’nın iki bileşeni MHP ve BBP, Erdoğan’a Cumhurbaşkanı yardımcılığı veya bakanlık iştahıyla yaklaşmadı. Buna asla tevessül etmedi.

İlginçtir, bu tamahkârlık bugün de sürüyor. Ne MHP, ne de BBP bir şey istiyor Erdoğan’dan. Bekledikleri sadece ve sadece bu memleketin salimen rahatlığa ermesi. Bu ne büyük devlettir!

Cumhur İttifakı’na destek veren Vatan Partisi ile HÜDA-PAR da aynı destek üzerindeler. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in “Makam paylaşmayacağız, mutluluğu paylaşacağız” mealindeki söylemi öyle takdire şayan ki…

Ancak AK Parti’nin, AK Partililerin dikkat etmesi gereken bir husustur bu durum. Zira kendileri için hiçbir şey istemeyen bu siyâsî partilerin üzerine basarak “Devlet biziz” tavrına bürünmek gaflet, dalalet ve hatta hıyanet olur. Bu duruma kesinlikle dikkat etmek zorundalar!

Sayın Cumhurbaşkanı’nın da bu gerçeği gözetmesi ve partisine bu çerçeveyi daima hatırlatması elzemdir.

Bu samimî manzara, 2023’ü Cumhur İttifakı’na kazandıracak ilk etken olacaktır. Zira onun bileşenlerini Altılı Yediliden ayıran başat unsur budur. 

Erdoğan’ın, her danıştığında “Canıyın sağlığı!” diyen dostlarıyla yolu daima açık olsun!