Büyük başın derdi büyük olur

Dilerseniz bir gün, Filistin konusunda sürekli atıp tutan İran’a Filistin için ne yaptığını bir gün soralım. Yahut Suud Krallığı’na, Kuveyt’e, Bahreyn’e, BAE’ye, Ürdün’e de… Filistin için ne yaptıkları Yemen’den bellidir. Yahut bir gün, Doğu Türkistan konusunu Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan yahut Tataristan’dan soralım… Ne yapacakları, bugüne kadar ne yapmadıklarından bellidir.

KENDİMİ bildim bileli, Türkiye’nin ilgilendiği birçok sorunla yaşadığına şahidim. İçinde bulunduğumuz demde büyük devlet olduğumuzu düşündürür olduk, ancak düşünüyorum da, biz hep büyüktük. Zira derdimiz daima büyük oldu…

Çocukken öğrendim Kudüs dâvâmızı, Filistin gerçeğini. Çocukken öğrendim Kafkaslardaki Sovyet ve Rus mezalimini…

Çocukken öğrendim Doğu Türkistan’daki soykırımı. Çocukken öğrendim Hicaz’ın sömürüldüğünü…

Çocukken öğrendim Karabağ’daki işgali. Çocukken öğrendim Cezayir’de yaşananları…

Çocukken öğrendim Pakistan’daki fedakârlıkları, çocukken öğrendim Hindistan’daki Müslümanları…

Çocukken öğrendim Naim Süleymanoğlu’nun niçin Bulgaristan’dan kaçtığını, çocukken tanık oldum Bosna-Hersek’teki soykırıma…

Bütün bunlar olup biterken, Türkiye’de bu kadar saydığım konu ve daha nicesi hakkında Türkiye’nin bir şeyler yapması gerektiğinden bahsedildi daima. 

Türkiye Filistin’e, Bosna’ya, Cezayir’e, Hicaz’a, Irak’a, Suriye’ye, Azerbaycan’a ve doğudan batıya, kuzeyden güneye aklınıza hangi sorun geliyorsa elini uzatıp her yaraya merhem olmalıydı.

Birinden biri eksek kalmamalıydı ama Türkiye ne kadar kötü bir devletti ki hepsini atlıyor, hiçbirinin derdine derman olmuyordu.

Meselâ Kazakistan da çok büyük ve zengin bir ülkeydi ama hiçbir zaman Türkiye gibi bir yükümlülük altına girmemişti, ondan böyle bir iş beklenmemişti. Ya da Türkmenistan, Kırgızistan, Özbekistan…

Çin’e yakın olan birçok Türk devleti olmasına rağmen Doğu Türkistan ile ilgilenmesi istenen başka bir ülke olmadı.

Meselâ İran, Müslüman olmasına rağmen Azerbaycan ve Afganistan’a daha yakındı ama dertleriyle hiçbir zaman hemhâl olmadı.

Filistin halkı Arap idi ancak daima diğer Arap akrabaları tarafından yalnız bırakıldı da ne o zengin Suud Krallığı, ne BAE, ne Kuveyt, ne Bahreyn sahip çıktı.

Türkiye’de ise Çin ile ilgili bir gelişme çıktığında Türkiye’nin karşısına Doğu Türkistan çıktı.

Rusya ile ilgili bir gelişme yaşandığında Türkiye’nin karşısına Kafkaslar çıktı.

Hindistan ile ilgili bir gelişme yaşandığında Türkiye’nin karşısına Pakistan ve Hint Müslümanları çıktı.

ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, hatta İsrail ile ilgili bir gelişme yaşandığında Türkiye’nin karşısına Filistin, Irak, Suriye, Lübnan, Libya, Cezayir çıktı.

Yurtiçinde illallah ettiren öyle bir muhalefet var ki, Büyük Türkiye’nin büyük dertli başı bir gün olsun muradına ermesin diye her gün yeni bir gündemi kamuoyuna servis ediyor.

Bense şunu öğrendim: 2003’te iktidarı eline alıp da korkaklarla yol yürümeye hem mahkûm edilmiş, hem de alıştırılmış Recep Tayyip Erdoğan, sadece sabır gösterilmesini istedi ve derdimiz neyse o işi mutlaka çözdü!

Neler mi yaptı?

Başörtüsü sorundu, sabır istedi, çözdü!

Eğitimde katsayı sorundu, sabır istedi, çözdü!

Sağlık hizmetleri sorundu, sabır istedi, çözdü!

Vesayet sorundu, sabır istedi, çözdü!

Terör canımıza tak etmişti, Gara dahi düştü, kaldı Kandil!

Balkanlarda varlık sorundu, Türk düşmanlarına Türkiye’yi kabul ettirdi!

Karabağ, Libya, Akdeniz, Kıbrıs ve daha nicesi, Erdoğan’lı Türkiye’ye nasip oldu.

Eğer Gül-Davutoğlu-FETÖ aklı işlemeseydi Irak ve Suriye’nin durumu bugünkü gibi olmayacak, içinde bulunduğumuz süreç aynıyla vuku bulmayacaktı.

Peki, Erdoğan’lı Türkiye bunca sorunu çözerken, Türkiye’nin dertli olduğu Filistin, Doğu Türkistan ve Kıbrıs gibi konularda kim, hangi projeyi Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne sundu?

İnanıyorum ki, sabır gösterildiğinde Doğu Türkistan konusu da çözülecek.

İnanıyorum ki, sabır gösterildiğinde Kıbrıs ve Filistin konusu da çözülecek.

Dilerseniz bir gün, Filistin konusunda sürekli atıp tutan İran’a Filistin için ne yaptığını bir gün soralım. Yahut Suud Krallığı’na, Kuveyt’e, Bahreyn’e, BAE’ye, Ürdün’e de… Filistin için ne yaptıkları Yemen’den bellidir.

Yahut bir gün, Doğu Türkistan konusunu Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan yahut Tataristan’dan soralım… Ne yapacakları, bugüne kadar ne yapmadıklarından bellidir.

Millî Uzay Programı’nın yurtiçindeki sorunlar nihayete erdirilince başlaması gerektiğinden bahsediyor kimileri. Bunca derdin ne zaman biteceğini, dünya boşalıp da tek biz kaldığımızda mı göreceğiz dersiniz?

Anlaşılmıyorsa, Türkiye’nin nelere sabrettiğini, Türkiye’nin bunca başlıkla sabrını sınayanlara sorun bence, cevabı en iyi onlar bilir…