Birbirini tanıyan Türk Birliği’ne doğru

Batı Ermenistan’dan bahsederken aklınıza ASALA geldi mi? Gelmediyse gelmeli! Zira PKK’nın atası denen ASALA’nın sözde terörsüz hâlinden bahsediyor ve bir tehlikeye dikkat çekiyoruz. Hem de Kürtlerin sözde komünizm iddiasıyla kullanıldıkları ancak Pers-Ermeni iş birliği altında kurulu bir plânın tehlikesine…

“RABBİN Kanunlarına Gayr-i Meşru Hamleler” dizisine küçük bir ara vererek önemli bulduğum bir konuya temas etmek istedim bugün…

“Batı Ermenistan Cumhuriyeti” adında bir devlet duydunuz mu?

Ben de yeni duydum sayılır…

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyan Türk devletleri hakkında okumalar yaparken öğrendim.

Sözünü ettiğim okumalar çok kısa sürdü. Zira Türkiye dışında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni tanıyan tek bir ülke yok.

Daha doğrusu, var ama yok!

Nahcivan Özerk Yönetimi tanıyor ama uluslararası hukuka göre böyle bir yetkisi bulunmadığından, onun tanıyor olması kabul edilmiyor.

Nahcivan yönetimi bu hamleyi neden mi yapmış?

Azerbaycan Cumhuriyeti KKTC’yi tanımak isteyince, karşısına Karabağ sorununu çıkarmışlar.

Gerekçeleri şu: “Madem senin toprağının işgal edildiğini söylüyorsun, başka bir ülke tarafından işgal edilen bir toprağı bağımsız bir devlet olarak tanıyamazsın!”

Hem suçlular, hem güçlüler, evet! Ancak gerekçe, kabuller noktasında makul… Türkiye, Barış Harekâtı’ndan beridir KKTC halkı ile birlikte el ele vererek bu işgal konusuna bir son vermek yerine KKTC’deki Rumcu tayfaya karşı mücadele etmekle enerjisi tüketiyor.

Peki, Karabağ’da zafer elde eden Azerbaycan, artık KKTC’yi tanıyabilir mi?

Fransa Parlamentosu’nda oylanıp kabul edilen sözde “Dağlık Karabağ Devleti’nin tanınması” konusu bu yüzden icat edildi.

“Fransa’nın yaptığından ne çıkar?” yahut “Konu sadece bir bölgeyi ilgilendirir, o da Rusya ile konuşulunca çözülür” şeklindeki yaklaşımların hepsi tehlikeli!

Zira Fransa, bir taşla iki kuş değil, üç beş kuşu vurmayı hedefliyor. Sadece bir defakto durum olmayacak bu karar Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilirse, Türk Birliği’ne giden yolda yeni bir tıkanmayla karşı karşıya kalacağız.

Peki, bu hamle karşısında Türkiye olarak ne yapabiliriz?

Şimdi tekrar dönelim başa ve Batı Ermenistan Cumhuriyeti’ne bakalım…

2018 yılına kadar bu devletin ismi “Türkiye Ermenistanı” idi. Neden mi? Batıda Adana’dan Sivas’a, doğuda Artvin’den Ağrı’ya kadar olan sınırları nedeniyle kuruluşu sırasında bu isim düşünülmüş…

“Bu Büyük Ermenistan hayâlinin sözde haritası” demeyin, bayrağı, marşı, arması, vatandaşları, kimliği, pasaportu, meclisi ve hattâ meclisine seçtiği parlamenterleri için seçim bile yapan bir devletten bahsediyorum.

Bu ülkenin vatandaşları, başta Fransa olmak üzere Avrupa’da yaşayan Ermeniler ve hattâ Ermeni destekçileri… Bu ülkenin pasaportuyla Ermenistan’a giden ve güvenlik anlamında sorun yaşamayan sözde vatandaşlar var.

Samsun, Amasya, Sivas, Kayseri, Niğde, Nevşehir, Adana, Kilis, Gaziantep, Hatay, Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Şırnak, Bitlis, Van, Ağrı, Iğdır, Kars, Artvin, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Elazığ, Malatya, Muş ve Bingöl, bu ülkenin sözde işgal altındaki şehirleri…

İstihbaratımızın, bu ülkeyi tanıyan ülkeleri saptaması elzem.

Ayrıca bir de şu var: Çifte vatandaşlığa izin verilmeyen ülkelerde bu ülkenin vatandaşı olup da ikâmet eden ve bir de yaşadığı ülkenin vatandaşı olanların da saptanarak vatandaşı bulundukları ülkelerin vatandaşlığından çıkarılmaları şart!

Türkiye’de bu ülkenin vatandaşı olan kimsenin olup olmadığını bilmiyoruz ancak bu da oldukça önemli!

Fransa’da dahi bu durum kabul edilemez. Zira AB ülkelerinde bir çifte vatandaşlık hakkı söz konusu ancak bırakın sözde Batı Ermenistan’ı, Ermenistan’ın kendisi bile AB üyesi değil.

Batı Ermenistan’dan bahsederken aklınıza ASALA geldi mi? Gelmediyse gelmeli! Zira PKK’nın atası denen ASALA’nın sözde terörsüz hâlinden bahsediyor ve bir tehlikeye dikkat çekiyoruz. Hem de Kürtlerin sözde komünizm iddiasıyla kullanıldıkları ancak Pers-Ermeni iş birliği altında kurulu bir plânın tehlikesine…

***

Kültür Ajanda ve Haber Ajanda NET yazarlarımızdan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin emektarlarından kıymetli Osman Baş’ı Hakk’a uğurladık. Kabri nur, mekânı Cennet, kokusu hâr-ı bülbül olsun!

Allah rahmet eylesin…