Bir sahurluk muhalefet

Muhalefetin geçen haftaki gündemi Erdoğan’ın yatarken yediği bir kâse manda yoğurdu idi, bu hafta da Savcı Sayan’ın sahuru. Mesele ne bir kâse yoğurt, ne de bu mütevazı sahur. Siz hâlâ anlamadınız mı?

ÖNCEKİ hafta Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrılı gençlere sahurda kahvaltı ikramında bulundu.

Olacak şey değil, yer yerinden oynadı. Aman Allah’ım, hatta “oh my God”, ortalık yıkılıyor.

Savcı Sayan abimiz, 700 gence kişi başı 30 liradan toplam 21 bin liralık bir sahur düzenlemiş.

Geceye ait masanın görüntüsü de aşağıdaki fotoğraftan ibaret.

 

Gerçekten olacak şey değil!

Yemek dediğin, menüsünde kabak çiçeği dolması, bademli kereviz, pirinç yufkasında kinoa tabule, tekmilli fava, mikro filizler olan Musakka Ekrem’in Noel yemeği gibi olmalı. Üstelik giriş tabağı olarak…

Peşinden siyah pirinç Beluga mercimeği, porçini mantar dolgulu çıtır kadayıf, poşe kuşkonmazlar, ballı hardal sos, şeker kâsesinde nar gretine gelmeli masaya.

Ana yemek olarak da portakal soslu karides ızgara, Çin lahanası, taze minik fasulye, havuçlu patates ezmesi takip etmeli; şifa niyetine.

E bu kadar mütevazı bir yemek, tatlısız bitmez herhâlde. Tatlı olarak da ayva tatin, kıtır kabaklar, Hindistan cevizi sütü sosu ile servis edilmeli.

 

Öyle on gram reçel, üç dilim salam, beş on tane zeytin, yirmi gram peynir kime yetecek?

Dört kişinin rakı-balık menüsü için 46 bin lirayı ezebildiği serbest piyasa ekonomisinde 700 kişilik sahura 21 bin lira vermek şanımıza yakışmaz.

Muhtemelen gençlerin menüsünde içecek olarak çay ve su vardı. I-ıh, bu da olmadı!

Şöyle 3 bin 500 lira buşon parası ödenerek Lé Château Cantin açtırmadan olur mu hiç? O gençlerin canı yok mu Savcı Bey?

Gençler sahur programında kendileri çalmışlar, kendileri söylemişler. Bu da olmadı Savcı Abi!

İnsan biraz paraya kıyar, bir sanatçı davet eder, Ağrı yöresine ait “Kaç kadeh kırıldı sarhoş gönlümde” türküsü eşliğinde gençleri coşturur mübârek sahurda.

Ayrıca Ekrem Başgandan neyiniz eksik? 400 bin liraya kıyıp yöresel kıyafetler içinde Flamenko dansı yapacak birini bulamadınız mı hem? Söyleseydiniz, Ekremciğim yardımcı olurdu size.

Hatta, “Bu sahura özel yat ile gitseydiniz keşke” diyeceğim ama coğrafî şartlar müsait değil.

Bunları yapmış olsaydınız zirzoplara açıklama yapmak, faturayı yayınlamak gibi gereksiz işlerle uğraşmak zorunda kalmaz, hatta alkış bile alırdınız.

Ağrı nimet nimet” değil mi yoksa?

Haydi bunların hiçbirini yapmadınız diyelim, üç beş tane terör örgütü paçavrası da mı asamadınız mekâna? Bak o zaman “dadından yinmezdi” o sahur.

***

Muhalefetin geçen haftaki gündemi Erdoğan’ın yatarken yediği bir kâse manda yoğurdu idi, bu hafta da Savcı Sayan’ın sahuru.

Mesele ne bir kâse yoğurt, ne de bu mütevazı sahur. Siz hâlâ anlamadınız mı?

Mesele, muhalefetin sığ siyaset anlayışı, proje üretebilme kabızlığı ve beceriksizliklerini örtebilme telaşı.

Bu sahur kahvaltısını konuşmayıp da Musakkacı Ekremciğimin ulaşıma yaptığı yüzde kırklık zammı mı konuşsaydık? Allah muhafaza!

Kalınız sağlıcakla efendim…