Bir günlüğüne diktatör olur musunuz Sayın Cumhurbaşkanım?

Masterchef veya Survivor yarışmasındaki bir yarışmacıya sunucunun “Çok mücadele ettin” şeklindeki iltifatını görüyorum, bu sanal zeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mücadelesine, ettiği kelâma, sarf ettiği efora, bir günde kaç şehir, hatta kaç ülke ziyaret ederek dünyaya takla attırdığına dair tek bir iltifat göremiyorum. Bu nedir, yetmedi mi?

25 Temmuz 2022 Pazartesi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulunduğu bir ortak televizyon yayınına çıktı.

Aynı günün akşamına doğru CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuk olduğu programın saatini işaret ederek, aynı saatte sosyal medyada yapacağı açıklamanın takip edilmesi hakkında bir paylaşım yaptı.

Söz konusu paylaşımın içeriğine geleceğim ama evvelâ şunu ifade etmeliyim: Türkiye’de siyasetin temizi, ülke muhalefetinin kapısına dahi uğramamış. Bırakın temiz siyaseti, kirlisinden bile geçtim, ülke muhalefeti korsan siyaset yapıyor resmen.

Bu nasıl bir ahlâk, bu nasıl bir terbiyedir ki, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı özel bir yayınla vatandaşlarının merak ettikleri soruları cevaplandıracakken, adamın biri çıkıyor ve “Onu boş verin, bakın size ne diyeceğim” diyor, sirkin palyaçosu misali, izleyenleri asıl gösteriden ziyade kendisine çekiyor.

Peki, konuştuğu ne?

Sayın Cumhurbaşkanı tahıl koridoru anlaşmasından, Suriye ve Irak hakkındaki muhtemel operasyonlardan, Yunanistan ile girilen gerilimden, Kıbrıs meselesinden, doğalgaz ve petrol hatlarından, satın alma gücünün daha da yükseltileceğinden bahsederken, Kılıçdaroğlu, “İki ay daha sabredin, size sıfır araba aldıracağım” diyerek Cumhurbaşkanı’nın bütün dünyayı ilgilendiren konularla alâkalı olarak ettiği bütün sözleri ekarte edebiliyor.

Allah aşkına, Türkiye ne konuşuyor?

Masterchef veya Survivor yarışmasındaki bir yarışmacıya sunucunun “Çok mücadele ettin” şeklindeki iltifatını görüyorum, bu sanal zeminde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mücadelesine, ettiği kelâma, sarf ettiği efora, bir günde kaç şehir, hatta kaç ülke ziyaret ederek dünyaya takla attırdığına dair tek bir iltifat göremiyorum. Bu nedir, yetmedi mi?

15 Temmuz’da 251 şehidi dahi geçtim, 8 ayrı hayat kadınından peyda olan 8 ayrı piçin Marmaris’teki sözde operasyonu tamamlayamayınca bu ülkenin Silahlı Kuvvetlerine ait helikopterini kaçırarak Yunanistan’a kaçması dahi darbeyi kimin yaptığına apaçık bir delilken, bu ülke, 15 Temmuz 2022 günü FETÖ’cü aşağılıkların “Mavi Otobüs” adlı pespayesini konuşmaktan berî durmadı. Bu nedir, yetmedi mi?

Oysa bir Mahir Ayabak’ın bir damla kanı dahi o mavi otobüse binenlerin cümlesinden kıymetliyken, Mahir’i hiçbir şey geri getiremeyecekken, o sözde öğrencileri konuştular bu ülkede. Siz hiç Mahir’in şehadet hikâyesini dinlediniz mi?

15 Temmuz’da kılını kıpırdatmayan, o gece kılını kıpırdatmadığı gibi daha sonra 15 Temmuz hakkında ileri geri konuşmaktan ve yanındakileri konuşturtmaktan ar etmeyen, Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ne geçişin oylandığı referandumda AK Parti teşkilatlarını pasifize ederek başkanlık sistemi hakkında brifing ve konferanslar düzenleyenleri engelleyen ve bunların hiçbirini ihanetten saymayarak “Bana haksızlık yapıldı da bana haksızlık yapıldı” demekten yüksünmeyen bir “hiç”, Sayın Cumhurbaşkanı’na “Biz olmasaydık sen bir hiçtin” diyor. Aman Allah’ım, Türkiye neler konuşuyor?

Fakat yeter artık!

“Diktatör” diyerek sözde her şeyi baskıladığını söyledikleri Recep Tayyip Erdoğan’dan bu kadar demokrat, bu kadar merhametli, bu kadar mümin olmamasını bir günlüğüne rica ediyorum.

Vallahi kanıma dokunuyor!

Billahi kanıma dokunuyor!

Recep Tayyip Erdoğan olmasa e*** m*** kıl olmayacak kimselerin bu ülkede kendilerini büyük adam ilân ettiklerini gördüğümüz devirdeyiz.     

Emin Pazarcı, Hande Fırat’ın söylediklerine karşı çıkarak “Kendi adına konuş” dedi.

İmzamı atarım.

Ben hakkın, haklının yanındayım.

Gazeteciyim diye taraf tutamaz mıyım?

Hak neredeyse orada olacağıma söz vermişim, ahdetmişim.

Birileri gibi sözünden dönenlerden olmayacağım.

Onların yanında duranlar gazeteci, Erdoğan’ın yanında duranlar yalaka, öyle mi? Sizin adaletiniz batsın! Sizin anlayışınız batsın!