Bîhaberler paytak paytak yürürler

Şehit Başkan ile vaktiyle göz göze gelmek için abdest alması gereken adamların herzelerine daha sonraları şahit olmamak maksadıyla bundan birkaç ay evvel Büyük Birlik Partisi’nin “Cumhur İttifakı” çerçevesinde imajının yansıtılmadığını ve bunun 2023 Seçimlerine şurada yine birkaç ay kalmasına karşın ne büyük bedeller ödetebileceğini birkaç yazı ile üst üste vurgulamıştım. Bir kere daha yazarım, ardının tüm vebâli, bu süreci yönetenlerin olur. Yanlışlarıyla kalırlar. Seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesi de kurtarmaz, dikkat!

MHP Afyonkarahisar Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Taytak çok cüretkâr bir laf etmiş.

Öyle cüretkâr ki, içim sızladı. Utandım.

Aslında ta şurama (dilimi gösteriyorum) acayip sözler geldi ettiği lafları işitince, fakat durdum.

Tamam, yalan söylemeyeceğim; ne dilim durdu, ne boğazım.

Tabiî dilim durmasa da elimi durdurduğum için…

Neyse…

Taytak’ın sarf ettiği sözler, “Cumhur İttifakı’na mensup biri bir kaş etse, bir göz etse, bir söz etse de ‘Cumhur İttifakı çatırdıyor mu?’ diye manşet atsak!” diye bekleyenlerin ekmeklerine manda kaymağından yapılmış tereyağı gibi sürülüyor.

***

Bakınız Sözcü, Taytak’ın o sözlerini nasıl haberleştirmiş:

MHP’li vekilden ittifak ortağı BBP’lileri kızdıracak söz…

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, BBP Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu hakkında tartışma yaratacak sözler sarf etti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli‘nin talimatlarıyla başlayan “Adım Adım 2023: İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma Toplantıları” programı, Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde gerçekleşti.

Toplantının amacına ilişkin konuşan MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, “Bu toplantıların amacı, Meclis’te bulunan, kendilerinin ‘Millet’, bizim de ‘Zillet’ diye ifade ettiğimiz ittifakın bütün yüzünü sizlerle paylaşmak, onların bu milletin oylarına lâyık olmadığını ortaya koymak, dönen dolapları, ihanetleri, arkadan hançerlendiğimiz olayları sizlerle paylaşıp bunların sizlerin aracılığıyla tüm halkımıza, milletimize doğru bir şekilde anlatılmasını sağlamak ve 2023’e Adım Adım Projesini sağlam hâle getirmek…

Genel Başkanımızın ifadesiyle, dünün Alparslan’ının, Fatih’in, Yavuz’un ruhunu bugün taşıyan bizleriz. Yani biz dünün bugünüyüz. Milliyetçi Hareket Partisi’nde görev almak, şereflerin en şereflisi, gururların gururudur” dedi.

BBP Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında da tartışma yaratacak açıklamalarda bulunan Taytak, şunları söyledi:

“Sayın Genel Başkanım Devlet Bahçeli Beyefendi, ‘Ülkem için ne yapabilirim? Benim aklım hep Türkiye’dir’ diye düşünür. Önce ülkem, önce milletim, önce partim ve sonra ben… Allah şahittir ki, son ben, gerçekten değildir. Genel Başkanımızın bir kere ‘Ben’ dediğini duymadık. Hep ‘Biz’ dedi, hep biz diye baktı, hepimize ‘Evlatlarım’ diye baktı, dâvâsına ‘Dâvâm’ diye baktı. Genel Başkanımız, rahmetli Başbuğumuza ‘Atamız’ diye baktı.

O zaman sağdan soldan dönenlere değil, dâvâmıza bakacağız, teşkilatlarımıza sahip çıkacağız.

Hep birlikte, inşallah 2023 yılında, çok ciddî sayıda (milletvekili ile) Meclis’e inşallah Milliyetçi Hareket Partisi’ni taşıyacağız. 2018 yılındaki seçimlerinde bizim arkamızda gezen arkadaşlar, ‘Milliyetçi Hareket Partisi yüzde 5 oy (alır)’ diyorlardı.

Çalıştık, uğraştık; inananlar yanımızda oldular. İnanmayanlar karşıdan baktılar. Afyon’dan bir milletvekili gönderdik. Yeter mi? Yetmez. Bu topraklar, Milliyetçi Hareket Partisi’ne 3 milletvekili vermiş topraklardır.

Partimizi Muhsin Yazıcıoğlu ve arkadaşları böldüler. Şimdi Allah kurtarmış Milliyetçi Hareket Partisi’ni. Bir kadın beslendi, beslendi, talimat aldı, geçti karşıya, Milliyetçi Hareket Partisi’ni mahkeme mahkeme dolandırdı. Kazanamadı.

Milliyetçi Hareket Partililer dâvâlarına sahip çıktılar. Yine böldüler ama biz küllerimizden doğup yolumuza yürüyoruz. Çünkü Genel Başkanımızın ifadesiyle bu dâvâ dualı...”

***

Taytak, burada anlaşılsın diye tashih ettim, edeceği ayarsız lafı tam da edememiş aslında. Anlam bakımından değerlendirmesine geçeceğim, konuşmanın grameri bakımından da yanlışlıklarla dolu ifadeler söz konusu…

Belli ki Taytak, MHP’nin Merkez Yürütme Kurulu üyesi de olmasına rağmen Cumhur İttifakı’nda Büyük Birlik Partisi’nin de var olduğunu bilmiyor. Sayın Devlet Bahçeli’ye çağrım şudur ki, bîhaberlerle iş tutmamalı.

Taytak, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu ile Meral Akşener’i aynı kefede tutmaktan ar da etmiyor.

BBP nerede, İP nerede?

Allah MHP’yi kurtarmışmış…

Sırtı hançerliymiş…

Aydınlık Türkiye Partisi de MHP’den çıktı, dolaylı yoldan Zafer Partisi de… Tabiî, Şehit Başkan bir partinin nasıl bölünebileceğini el âleme gösterdi, diğerlerine öğretti değil mi?

Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir siyasettir?

Şehit Başkan ile vaktiyle göz göze gelmek için abdest alması gereken adamların herzelerine daha sonraları şahit olmamak maksadıyla bundan birkaç ay evvel Büyük Birlik Partisi’nin “Cumhur İttifakı” çerçevesinde imajının yansıtılmadığını ve bunun 2023 Seçimlerine şurada yine birkaç ay kalmasına karşın ne büyük bedeller ödetebileceğini birkaç yazı ile üst üste vurgulamıştım. Bir kere daha yazarım, ardının tüm vebâli, bu süreci yönetenlerin olur. Yanlışlarıyla kalırlar.

Seçim barajının yüzde 7’ye çekilmesi de kurtarmaz, dikkat!

Ağzını temizlemeden konuşanların ağızlarına hâkim olun!

Siyasetten bîhaberleri mâkâm sahibi yapmaktan imtina buyurun!