Bellini’nin belini kırmak

Erdoğan da Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmiş. İmamoğlu’nun bunca icraatı karşısında Ayasofya’nın camiye çevrilmesi devede kulak sayılır. Ne de olsa “Ayasofya’nın ibadete açılmasına ihtiyaç yok”, İstanbul’un asıl ihtiyacı temel atmama törenleri, musluk açılışları, Bellini tabloları ve illâ ki heykeldir, öyle değil mi azizim?

ASIRLARDIR bugünleri bekliyorduk, dünya gözüyle gördük ya ne kadar sevinsek azdır!

Her şey çok güzel oldu ve Bellini’nin yaptığı Fatih’in portresi İBB tarafından satın alındı. Hem de bayandan, ikinci el, az kullanılmış, hasarsız, çiziksiz; üstelik de kelepir! 6 buçuk milyoncuk paraya! İşte buna “tasarruf” denir.

Şimdi İBB’nin duvarlarında asılı duran hizmet fazlası tablolar düşünsün!

Gerçi alınan tablo tam olarak Bellini tarafından yapılmamış sanırım, denilen o ki, Bellini’nin atölyesinden çıkmış. Olsun!

Bellini’nin atölyesine de hemen yan taraftaki tekstil atölyesinden geldiği söyleniyor Fatih’in tablosunun.

Hattâ rivâyet o ki, komşunun atölyesine de iki sokak ilerideki Sivaslıların kahvesinden getirmişler tabloyu. Kahveciye bu sanat eserini satan da Gepetto Ustaymış. Sonradan Müslüman olan Gepetto Usta, ismini Fikret olarak değiştirmiş, akabinde İstanbul’a yerleşerek Bostancı Oto Sanayii’nde dükkân açmış. Sağda solda tablonun sahte olduğunu söyleyip duruyormuş.

Milletin ağzı çuval değil ki büzesin! Çekemiyorlar Ekrem Başkan’ı.

Gerçi CHP’nin İstanbul Milletvekili İlhan Kesici de tablonun sahte olduğunu söyleyip bunların reklâm kokan hareketler olduğunu belirtmiş. Ekrem Başkan’ı böyle işlerle uğraşmak yerine kayda değer icraat üretmeye davet etmiş. Sanırım o da Ekrem İmamoğlu’nu çekemeyenlerden…

Zira Ekrem Başkan’ın bir senelik icraatı say say bitmez. Çok değil, daha sekiz ay önce Başkan’ın temel atmama törenini sanırım görmemiş Kesici. Ya da daha iki ay önce İmamoğlu’nun açılışını yaptığı musluk dikkatlerinden kaçmış olmalı.

Yoksa Başkan’ı icraat yapmaya davet eder miydi İlhan Kesici? İnsaf denen bir şey var!

Üstelik Ekrem Başkan’ın Fatih Sultan Mehmed’e olan muhabbeti hepimizin malûmudur. Kısa süre önce kendileri Fatih’in türbesini bile ziyaret etmiştir misâl. Bu ziyaret esnasında Başkan’ı mezar taşlarının alkışladığı da söyleniyor. Duyanların yalancısıyım…

Neymiş efendim? Başkan türbeyi elleri arkasında dolaşmış, öyle türbe ziyareti mi olurmuş? Başkan, Anıtkabir’i elleri önünde bağlı ziyaret ettiğinde “Aferin” mi dediniz ki şimdi eleştiriyorsunuz?

Hem yakında Başkan, Fatih Sultan Mehmed Han’ın şânına yakışır bir heykel yaptıracak. Makarios heykelinin yanında bir heykellik boş yer varmış.

Bu arada Erdoğan da Ayasofya’yı yeniden camiye çevirmiş. İmamoğlu’nun bunca icraatı karşısında Ayasofya’nın camiye çevrilmesi devede kulak sayılır.

Ne de olsa “Ayasofya’nın ibadete açılmasına ihtiyaç yok”, İstanbul’un asıl ihtiyacı temel atmama törenleri, musluk açılışları, Bellini tabloları ve illâ ki heykeldir, öyle değil mi azizim?

Kalınız sağlıcakla efendim…