BBP niçin önemli?

BBP, genel görünür formuyla Cumhur İttifakı’nda değilmiş gibi algılanıyor. Çünkü Cumhur İttifakı’nı destekleyen medya, BBP’yi devre dışı gözetiyor. Millet İttifakı’nın yüzde 0,3 alamayacak paydaşları dahi Cumhur İttifakı’nı destekleyen medyanın gündemiyken, hem kemik yüzde 1,5 oyu olan, hem de her gün katılım buluşmaları düzenleyerek büyüyen BBP hiç gündemde değil.

CUMHUR İttifakı’nın üç bileşeni var: AK Parti, MHP ve BBP.

Daha evvel BBP’nin bu ittifaktaki önemine değinen birkaç yazı kaleme almıştım.

O yazılardan birinde, BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’nin, halkın bizzat girdiği Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekmeleddin İhsanoğlu’nu desteklerken MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin tavsiyesini kabul ederek İhsanoğlu’nu desteklediğini düşündüğümü ifade etmiştim.

Yanılmışım!

Çok özel birinden aldığım çok özel bir bilgi, Destici’nin o günkü kararında partinin genelinin etkili olduğunu, Destici’nin tercihinin İhsanoğlu yönünde olmadığını bildirdi.

Bu haberi doğrudan BBP içerisinden öğrenebilirdim. Ancak bağımsız bir haber kaynağından bunu öğrenmek çok önemli benim için.

Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadete yürüdüğü olayın birincil sorumlularından olarak Destici’nin üzerine yüklenilmişti. Helikopterin tutulması için gereken paranın tamamlanması için Destici’nin bu parayı karşıladığı özellikle vurgulanmıştı medyada ve siyaset kulislerinde.

O günlerde Sayın Destici’nin üzerine bir komplo kurulduğunu düşünüyor fakat net olarak göremiyordum. Ancak artık zihnimde öyle büyük bir netlik oluştu ki o komplo ile Destici’yi herkes yalnız bırakmış ve tek başına mücadele etmeye zorlamış.

Bu fakir, evvelâ Destici’den, onu yalnız bıraktığı için bu satırlarla helâllik istiyor…

AK Parti de Destici’yi yalnız bıraktı. İhsanoğlu’nu destekledi diye Destici’nin ne FETÖ’cülüğü kaldı, ne başka işleri. Birilerinin komplosu tuttu ve onlar saklanabildiler.

O birilerinin isimleri bende…

Hâlâ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismi anıldığında “Dişe diş, kana kan, intikam intikam” diye teşkilat mensuplarını bağırtanlar yine onlar. Ve bu konuda da Destici yalnız.

Ancak helikopterin düşüşüne ilişkin dâvâ şu an bambaşka bir çerçeveye büründü. Failler, ihmalkârlar ve sorumlular asıl şimdi yargının karşısına çıkıyorlar ve verecekleri ifadeler çok önemli.

Ve bu dâvânın sadece iki masumu var: Erdoğan ve Destici.

Peki, BBP Cumhur İttifakı için neden önemli?

Türkiye’de ittifaklar dönemi başlasa da partilere inanmak anlayışı devam ediyor.

BBP, genel görünür formuyla Cumhur İttifakı’nda değilmiş gibi algılanıyor. Çünkü Cumhur İttifakı’nı destekleyen medya, BBP’yi devre dışı gözetiyor. Millet İttifakı’nın yüzde 0,3 alamayacak paydaşları dahi Cumhur İttifakı’nı destekleyen medyanın gündemiyken, hem kemik yüzde 1,5 oyu olan, hem de her gün katılım buluşmaları düzenleyerek büyüyen BBP hiç gündemde değil.

Bu BBP için bir avantaj mı, dezavantaj mı bilmem, ama Cumhur İttifakı bakımından net bir yanlış var!

Büyük Birlik Partisi, tek başına İyi Parti’den de, Gelecek Partisi’nden de, DEVA Partisi’nden de, Saadet Partisi’nden de, Demokrat Parti’den de katılım ve oy toplayabilir. Yani AK Parti ve MHP’ye oy vermek istemeyen biri, BBP’yi tercihine alabilir. BBP, bu yolda Cumhur İttifakı’nın maddî ve manevî gücünü hissetmelidir.

Fakat bu hisse sahip olduğunu sanmıyorum.

BBP birleştirici, güven sağlamış, millî ve yerli imajıyla Türkiye’nin 30 yıldır gündeminde, siyasetine kök salmış bir partidir. Proje ve şahsiyetli karakterler üretir.

Örneğin Sayın Erdoğan’ın Kanal İstanbul’u “Çılgın Proje” diye ilân ettiği ilk günlerde BBP’nin de bir “akıllı projesi” vardı: “KAP”…

Anadolu’yu suya kavuşturacak ve bir hububat yurduna dönüştürecek KAP projesi, dünyanın hububat kıtlığı yaşayacağının düşünüldüğü şu günlerde ne kadar da önemli bir projedir. 2023 Genel Seçimlerine bu projeyle girilmesi çiftçinin desteğini Cumhur İttifakı’na net şekilde yönlendirecektir.

BBP, bilmem kaçıncı yargı reformunun konuşulduğu Türkiye’de net yargı çerçevesi ilkelerine sahip ender siyâsî partilerdendir. Örneğin savcı ile avukatın mahkeme salonunda eşit konumda olmasını savunan tek siyâsî partidir. Adaleti doğrudan vaat eder.

BBP’nin bu ilkesel duruşundan faydalanmak zor değil. Ancak öncelikle Destici yalnız bırakılmamalı!