Batı’nın korkulu rüyası: Azab-Alpagut

Kilis’e konuşlanmış kamikaze İHA’ları ile Suriye’nin başkenti Şam, Hakkâri’ye konuşlandırılmış kamikaze İHA’ları ile Kerkük, Tekirdağ’a yerleştirilen kamikaze İHA’ları ile de Selânik avuçlarımızın içinde olacak.

İKİ kardeş birlikteyken, dövüşte karşılarına aldıkları üç dört kişiyi alt edebilir. Azab ile Alpagut da böyle.

Yerli teknoloji firması Robit Teknoloji tarafından geliştirilen çok maksatlı kamikaze İHA Azab ile ROKETSAN ve STM’nin birlikte geliştirdiği kamikaze İHA Alpagut, bir vatanın iki evladı gibi.

Almanya, Sanayi Devrimi’ne otomobil ile girmiş, onu farklı markalar takip etmişti. Bugün cadde, ev ve sokaklar güvenilir marka olarak görülen lüks otomobiller Almanya’nın ilk otomobil markası ve bunu takip edenlerle dolu. Makam araçlarının hemen hemen tamamı Alman yapımı.

Bir yerde ilk atılım gerçekleşirse onu tutan yürekler devamını getirir. Alpagut’tan sonra Azab da böyle. Robit Teknoloji tarafından geliştirilen Azab’ı ve ekibini takdir etmek lâzım. Alpagut’tan sonra ortaya bir yürek koyup bunu ürün olarak sunmuşlar. Bu bir!

İki: Alpagut ve Azab çok önemli bir basamağı doldurmuşlardır. Zira Türkiye gibi iki kıtanın geçiş güzergâhında olan coğrafyanın muzır birçok mâni ve düşmanı vardır. Bunları nokta atışı vurmanın en nemli yollarından biri kamikaze dalışlardır.

Bu iki insansız kamikaze İHA tam da bu iş için biçilmiş kaftan. ABD’nin terör örgütlerine verdiği binlerce silah dolusu TIR ve teröristleri kamikaze dalışlarla yerinde imha etmek hiç zor olmayacak.

Alpagut insansız hava, kara ve deniz araçları formatındadır. Bir saat havada kalabilir ve 60 kilometre menzile sahiptir. Sabit ve hareketli hedefleri nokta atışı yok edebilir. Ayrıca helikopterlerden de atış yapılabiliyor.

Düşman piyadeleri, deniz araçları, radarları, iletişim teknolojileri ve hafif zırhlı kara araçlarını yok etmek için Aplagut kullanılacak. Bunlara ek olarak Gökbey, Anka, Bayraktar TB3, Hürkuş, Akıncı, Aksungur, Deniz Kartalı ve Atak-2 gibi bütün teknolojilerde kullanılabilecek ve bunların giremediği yerlerin sonuna kadar gidebilecek.

Modüler yapıda tasarlanan Azab, hedefe odaklanıp intihar etmek şartıyla infilak etme kabiliyetine sahip. Düşmanın elinde ise bir bilgi olmayacak. Bunlar sürü şeklinde de hareket etmenin yanı sıra saatte 270 kilometre hıza ulaşabilecek.

500 kilometre menzile sahip olan Azab, tepede 300 metre ile 3 bin metre arasında uçuş yapabilecek. 100 kilometre uzaklıktaki herhangi bir hedefi vurabilecek.

Alpagut ve Azab, bu özellikleriyle birbirini tamamlayan yapıdalar. Azab’ın üreten iki firma, aynı zamanda iki farklı versiyon ortaya koydu. İkinci versiyon Azab, ülke sınırlarını 200 kilometre kadar derinliğe kadar koruyabilecek.

Alpagut ve Azab aslında şu anlama geliyor: Ülke sınırlarını içeriden 200 kilometre kadar korurken, hareket ettiğinde ise 500 kilometre derinliğe kadar koruyabilecek bir kabiliyet... Yani örneğin Suriye ve Irak bölgesinde 500 kilometre derinlik…

Diğer bir ifadeyle, Kilis’e konuşlanmış kamikaze İHA’ları ile Suriye’nin başkenti Şam, Hakkâri’ye konuşlandırılmış kamikaze İHA’ları ile Kerkük, Tekirdağ’a yerleştirilen kamikaze İHA’ları ile de Selânik avuçlarımızın içinde olacak.

Bir diğer durum ise Suriye ve Irak bölgesinde Müslümanlara bomba yağdıran İngiltere’den kalkıp yakıt alma ihtiyacına gerek duymayan savaş uçaklarına son verilmiş olunuyor. Ayrıca Türkiye’nin bütçesi ile sadece 2 adet alınabilen ABD’nin B-2 nükleer başlık taşıyan uçakları boşa çıkarılmış olacak.

Böyle bir durumdayken ABD, İngiltere, Fransa ve diğer Batı ülkeleri Türkiye’nin savunma sanayii teknolojilerini istememektedir. Pekin’den kalkan hızlı ticarî ve turistik trenler Londra’ya üçüncü köprüden geçerken söz sahibinin Türkiye olmasını istememektedir.

Bunun için bütün Batı ve ABD, Türkiye’deki 14 Mayıs 2023 Seçimlerini, 2023 yılındaki dünyanın en önemli seçimi görmektedir. Bazıları böyle görmek istemeyebilir ama teknolojik ve stratejik durum budur.