Bana okulunu söyle

Erolcuğumun tahminleri pek de isabetli çıkmıyor. Erolcuğuma göre 2019 yılında dolar 12 lira olacaktı, darbe yaşanacaktı, iç savaş çıkacaktı ve memlekette su gibi kan akacaktı. Konuyla pek alâkası yok ama -belki de vardır- eğitim bahsi açılınca aklıma Ziya Paşa’nın “Tahsil cehâleti alır, eşşeklik (şeddeli ‘ş’ ile) bâki kalır” sözü geliverdi…

BANA okulunu söyle, kim olduğunu söyleyeyim...

Gerçi bu sözün orijinali “Bana arkadaşını söyle” diye başlıyordu ama Erol Mütercimler’in muhteşem (!) bilimsel tespitinden sonra artık bu haliyle de kullanabiliriz.

Mütercimler, üç beş gün evvel katıldığı bir canlı yayında hatırı sayılır bir güruhun hislerine mütercimlik yaptı, malûmunuz. İmam-hatip okullarından mezun olanların “sahtekâr, cinsî sapık, ahlâksız” olduklarını söyledi.

Öyle ya, imam-hatip okullarının müfredatında Arapça, Kur’ân-ı Kerîm ve din dersleri ile birlikte gazoza ilâç koyma, ot içirip sersemletme, iş vaadi ve şantajla sapıklık yapma gibi dersler de veriliyor.

Misâl…

4 kız çocuğunu taciz ettiği için 20 yıl hapis cezası alan “Kılıçdaroğlu’nun yeğeni H.Ç.”…

Yine bir kız çocuğuna tacizde bulunan ve hapis cezası alan CHP’nin M… İlçe Yönetiminde bulunan ve aynı zamanda “gazeteci olan R.M.”…

Yüzme öğretme bahanesiyle 4 kız çocuğunu taciz eden ve 19 yıl ceza alan “CHP’li müsteşar S.K.”…

Twitter hesabından çocuk pornosu videosu paylaşan “CHP A… Milletvekili U.B.”…

Emri altındaki kadın zabıta memurunu taciz eden “CHP’li D… Belediye Başkanı M.T.”…

Kılıçdaroğlu’nun toplantı düzenlediği bir otelde garson kadını taciz eden “CHP’li M… İlçe Başkanı H.Y.”…

Stajyer öğrenciyi taciz eden CHP’li S… “Belediye Başkanı Danışmanı S.K.”…

Belediyede hizmet veren Ö.T.’yi taciz eden aynı CHP’li belediye başkanının yardımcısı ve “meclis üyesi D.P.”…

D… Mesira Alanı’nda düzenlenen CHP A… İl Gençlik Kolları Kampı’nda, 17 yaşında bir kız çocuğunu taciz eden “İl Başkanı M.C.”…

Kurultaya giden CHP otobüsünde 13 yaşındaki “erkek çocuğunu taciz eden ve hapse giren K… ilçe yöneticisi M.Y.”…

İlkokul öğretmeni E.S.’yi taciz ettiği için “2 yıl ceza alan CHP’li A… İlçe Başkanı olan H.Ç.”…

K… ilçesinde “CHP’nin seçim otobüsünde travestilerle fuhuş yaparken suçüstü yakalanan M.K.”…

Pitbull köpekleri ile korkutarak yabancı uyruklu kadınları fuhşa zorlayan CHP’li K… İlçesi “Gençlik Kolları Başkanı K.O.”…

Kendisinden iş isteyen kadına çiftlik evinde günlerce tacizde bulunan CHP’li D. “Belediye Başkanı A.D.A.” (listeyi uzatabilirim) birer imam-hatip lisesi mezunuydular(!).

Fen liselerinden, Anadolu liselerinden, meslek liselerinden, Fransız, Amerikan, İtalyan kolejlerinden ve benim gibi Devlet Parasız Yatılı Okullarından mezun olanlar ne tür sapık yahut dolandırıcı oluyorlar, bilemiyorum.

Bunları da bir ara Erol Mütercimler’e sormak lâzım…

Yalnız, yine de Mütercimler’in tezlerine temkinli yaklaşmakta fayda var. Zira Erolcuğumun tahminleri pek de isabetli çıkmıyor. Erolcuğuma göre 2019 yılında dolar 12 lira olacaktı, darbe yaşanacaktı, iç savaş çıkacaktı ve memlekette su gibi kan akacaktı.

Konuyla pek alâkası yok ama -belki de vardır- eğitim bahsi açılınca aklıma Ziya Paşa’nın “Tahsil cehâleti alır, eşşeklik (şeddeli ‘ş’ ile) bâki kalır” sözü geliverdi. Bunu da bu yazının sonuna iliştireyim istedim.

Erolcuğum üzerine alınmaz inşallah!

Kalınız sağlıcakla efendim…