Ay em nat okey

İBB ihalelerinde yapılan usulsüzlükler, suiistimaller ve İBB’ye alınan terör iltisaklı personellere ilişkin dosyalar İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından incelenmeye alındı. Bu dosyalardan ne sürprizler çıkacağını göreceğiz elbette. Ekremciğim de tehlikenin farkında. Geliyor gelmekte olan!

BUNDAN yaklaşık altı ay mukaddem İstanbul şeyisi Ekremciğim, bir belediye başkanının önemli görevlerinden birini ifa etmiş ve ABD Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake ile görüşmede bulunmuştu.

O vakitler arzular şelâle, keyifler keka idi. Ekremciğimin özgüveni ve popülaritesi gayet yerinde idi.

Belediye başkanlarının her ne kadar otobüslerin ve metroların bakımlarını adam gibi yaptırmak, karda kapanan yolları açtırmak, metro inşaatlarını devam ettirmek, projeler üretmek ve hayata geçirmek gibi başkaca önemli işleri olsa da Ekremciğimin daha mühim işleri vardı. Günaşırı büyükelçilerle görüşmek, tatillere gitmek, arada bir Yunanistan’a uğramak, yurt gezileri ve mitingleri düzenlemek gibi…

Her neyse…

Ekremciğimin Jeffry ile görüşmesinde yüzünde gülücükler açıyordu o gün.

Uzun uzun anlar gibi yaparak ABD Büyükelçisini dinlemiş, söz sırasının kendisine geldiğini hissedince de İmamoğlu İngilizcesi ile (ki artık böyle bir deyim var) “Aaa… Okey, ay em okey” şeklinde mukabelede bulunmuştu.

Bu “espriye” sadece Jeffry değil, kendisi de gülmüştü.

Dedim ya, o aralar keyifler yerindeydi ve Ekremciğim gayet okeydi yani.

Hatta bitmişti kendince, okeye dönüyordu.

Kader, ağlarını ince ince örüyor, insanlar plân yaptıkça kıs kıs gülüyor işte.

Ne olduysa Ekremciğimin düzenlediği Karadeniz gezisinde oldu.

Başkan’a şu sıralar yapılacak en münasebetsiz espri, sanırım “Ne oldu, Karadeniz’de gemilerin mi battı?” sualini sormak olurdu sanırım.

Neyse, münasebetsizlik yapmayalım biz.

Baştan beri zaten Ekremciğimin adaylığına mesafeli olan CHP Genel Müdürlüğü, işte bu geziden sonra Başkan’ın ipini çekiverdi.

Bana kalırsa bundan kelli Ekremciğim Cumhurbaşkanlığı adaylığı şöyle dursun, belediye başkanlığı için aday olabilecek mi, bunu düşünsün. Zira artık yüzünde “Rabbi yesir” de kalmadı.

Hâl böyle olunca da Ekremciğim şu aralar pek de “okey” sayılmaz yani. Jeffry ile eski günlerdeki gibi yeniden bir araya gelebilseler muhtemelen “Ay em nat okey” filan derdi sanırım.

Artık İngiliz ve Amerikan büyükelçiler ile görüşemediği için -sanırım yoğunluktan olmalı- Ekremciğim bu sefer de Financial Times ile görüşmüş, Büyükelçiye mesajlarını yazılı olarak iletmeyi tercih etmiş.

İngiliz Financial Times’in haberine göre Ekremciğim, “Erdoğan yeniden kazanacak olursa beni görevden alabilir” demiş. Bu yüzden muhiplerinden doğru adayı desteklemelerini istirham etmiş.

Sanırım Financial Times’te çıkan bu haberi Jeffry de okumuştur ve pek bi’ müteessir olmuştur.

Kuvvetle muhtemel bu mülâkat Türkçe yapılmıştır; zira İngilizce yapılmış olsaydı, haber “I am not okey” şeklinde sunulurdu.

Haberde Erdoğan’ın Ekremciğimi neden görevden alacağına dair bir bilgi verilmemiş maalesef. Erdoğan’ın Ekremciğimi görevden almak için neden yeniden kazanmayı beklediği konusu da muallâk.

Bu konular, haberi okuyanın hayâl gücüne bırakılmış olmalı.

Her ne kadar Ekremciğimin ipi çekilmiş ve adaylık ihtimâli ortadan kalkmış olsa da haberde geçen “doğru aday” ifadesini kendisi için kullandığından adım gibi eminim.

Günümüz muhalefetinin tek tutar dalının Erdoğan karşıtlığı olduğunu gören Ekremciğim, sanırım bu kulvardan yeniden “Ben de varım” demeye çalışıyor.

Lâkin Ekremciğim bunları yaparken kendisini hem komik, hem de zavallı durumuna düşürdüğünün farkında bile değil. Ne acı!

Ekremciğimi bu açıklamaları yapmak zorunda bırakan bir başka husus daha var ama…

İBB ihalelerinde yapılan usulsüzlükler, suiistimaller ve İBB’ye alınan terör iltisaklı personellere ilişkin dosyalar İçişleri Bakanlığı’nın müfettişleri tarafından incelenmeye alındı.

Bu dosyalardan ne sürprizler çıkacağını göreceğiz elbette. Ekremciğim de tehlikenin farkında. Geliyor gelmekte olan!

Tevfik Göksu epeydir boştan yere, “Daha önce CHP İSKİ’den gitmişti, şimdi İETT’den gidecek” deyip durmuyor.

Velhasıl, İBB’ye ve Ekremciğime doğru bir cisim yaklaşıyor. Kaptan Spark da Atılgan’ın tek kalkanını aktif hâle getiriyor. Yani Erdoğan düşmanlığını… Hepsi bu!

Yabancı cisim Dodurga’ya kadar geldi. Ekremciğim endişelenmesin de ne yapsın?

Kalınız sağlıcakla...