Ar damarı çatlamak bu olsa gerek!

İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin yönetim tavırlarını İstanbullu, Ankaralı ve İzmirli hemşehrilerimiz doğrudan puanlıyorlar. Mutlak sondan ne kayarak, ne motora binerek, ne de Çav Bella dinleyerek kurtulabilirsiniz. Millî irade büyük sillesini yine indirecek ve bu toprakların değerlerine karşı savaşanlar kaybedecekler!

“BİR serserinin alçakça işi!” deyip geçecektik belki. Fakat baktık ki, CHP İzmir İl Başkanı sevinçle sahiplenmiş…

Evet, İzmir’de camilerin ses düzeneklerinden yayınlanan şarkı hâdisesinden bahsediyorum.

Bu hâdiseye ilişkin görüntüler önüme geldiğinde iki saniyeden fazlasına dayanamadım.

Gözlerimin önüne Kafkaslarda, Balkanlarda, Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da bombalarla yıkılan minare görüntüleri geldi.

Zira minare, varlığın simgesiydi ve özellikle hedef olarak seçilmişti…

Söz konusu olayın 18’inci yüzyıldan kalma kotarılmış bölge anlayışıyla gerçekleştirilmiş ve de sahiplenilmiş olması öyle yaraladı ki…

Bu ülkenin kurucusu olduğunu iddia eden siyâsî partinin bölücülüğe doğrudan oynadığını görmek, ülke siyasetinin geldiği noktaya tanıklık açısından öyle içler acısı ki…

***

İzmir’den birkaç gün önce de Ankara’da bir fecaat yaşandı.

Hacı Bayrâm-ı Velî Hazretlerinin temiz kabirlerinin hemen yanı başında, “Ankara’yı tanıtmak” amacıyla motosikletlerin kullanıldığı bir çekim yapıldı.

O avluyu iyi bilirim ki, Hazret-i Pîr’i ziyarete gelen ehl-i ilim, o temiz kabri ziyaret ederken hürmetlerinden ayaklarını sürüye sürüye ilerler, ses etmemeye gayret eder, ayrılırken geri geri ökçeleri üzerinde giderler.

O avludaki bu kültürden zerre-i miskâl nasiplenmemiş ve Ankara’yı tanıtmayı Hacı Bayrâm Camii avlusunda motosiklet videosu çekerek yapacağını zanneden kimselerin Ankara’yı yönettiğini görmek ne acı!

Ha bir de, Ankara’da İstanbul’daki kişinin tavrıyla “6 milyon Ankaralının Başkanı” ifadesi yürür olmuş…

“Yerel hükûmet” dedikleri safsataya ne kadar inandıkları daha da ayyuka çıktı belli ki…

Ancak Hazret’in huzurunu kaçıranların hangi milyonlara nerede başkan olacaklarını Allah daha iyi bilir!

Öyle ya, yıllar önce Hazret-i Pîr’in yanı başına umumhane diken o anlayış, bulduğu en yakın fırsatta Ankara’nın en önde gelen mânevî ismine bu kez de böyle saldırmaktan yine ar etmiyor!

***

Fakat ne kadar eğlenirlerse eğlensinler, bu millet olup biteni seyretmekle kalmaz, ar damarı çatlayana arın ne olduğunu büyük bir zevkle öğretir.

Demokrasi bunun için vardır!

Bir yılda çene egzersizinden başka bir icraata yönelmeyen İstanbul, Ankara ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin yönetim tavırlarını İstanbullu, Ankaralı ve İzmirli hemşehrilerimiz doğrudan puanlıyorlar.

Mutlak sondan ne kayarak, ne motora binerek, ne de Çav Bella dinleyerek kurtulabilirsiniz.

Millî irade büyük sillesini yine indirecek ve bu toprakların değerlerine karşı savaşanlar kaybedecekler!