Altındağ’da susan dilsiz şeytan

Kendi gözlemlerim ve sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye muhabbeti hakkında asla şüphe edilmeyecek kişilerin özel notları göstermiştir ki, Altındağ’daki olaylarda polis, âdeta ya aradan çekilme ya da müdahale etmeme talimatı almıştır. Bu durum, Kovid-19 Salgını nedeniyle ilk anî kapanma kararlarının alındığı süreci hatırlatmaktadır.

DÜN gece Ankara’nın tarihine şahitlik etmekle övünerek ikâmet ettiğim Altındağ’da, bir cinayetle pompalanan kaos oyununa tanık olduk.

Olayların nasıl başlayıp nasıl geliştiğine değinmekten ziyâde, muhalefet tarafından sürekli gündemde tutulsa da bugünlerde kendisini destekleyen vatandaşların dahi eleştirmeye başladığı göç konusunda AK Parti iktidarının nasıl bir sosyolojik çerçeveye sürüklendiğini göstermeye çalışacağım.

AK Parti, kurulup da kazandığı genel ve yerel seçimlerle Türkiye’de tarih yazarken, Ankara’nın Altındağ Belediyesi, metropol bir şehrin merkez bir ilçesi anlamında AK Parti’nin yüzde 70’lere ulaşan oy rekorlarını zorladığı oranlarla kazandığı bir ilçe belediyesidir.

Böylesi sonuçlarla ne denli sevildiğini görmesi gereken AK Parti iktidarının Altındağ’daki olaylara vaziyet edememesi hususu ise oldukça enteresandır!

Kendi gözlemlerim ve sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’ye muhabbeti hakkında asla şüphe edilmeyecek kişilerin özel notları göstermiştir ki, Altındağ’daki olaylarda polis, âdeta ya aradan çekilme ya da müdahale etmeme talimatı almıştır. Bu durum, Kovid-19 Salgını nedeniyle ilk anî kapanma kararlarının alındığı süreci hatırlatmaktadır. Dahası durum, 11 Ağustos 2021 gecesi gerçekleşen olaylara bakarken görünen 6 ile 7 Eylül 1955’te yaşanan hâdiselerin dehşetine götürmektedir zihinleri.

Hamdolsun, o günlerin İstihbarat kurumu ile bugünkünün arasında büyük farklar var, ancak birtakım ismin ve mâkâmın da birtakım soruya cevap vermesi gerekiyor.

Olayların yaşandığı esnada Kanal D-CNN Türk ortak yayınında göçmenlerle ilgili soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, acaba program sonunda kendi söylemlerine karşın yaşanan olaylardaki gerçekliği nasıl yorumlamış olabilir? Erdoğan’ın bu duruma düşmesini isteyenler kimlerdir?

Son olarak Kastamonu’daki sel felâketinin üzerine ülkemizdeki bütün valilik ve kaymakamlıklara konuyla ilgili seferberlik talimatı gönderen Cumhurbaşkanlığı’nın önünü, göçmenler ve göç konusu ile ilgili olmasının yanında Altındağ’da yaşananlar hakkında “O iş bende!” diyerek kesen kim olabilir?

Göçmenlerle ilgili olarak gittiği her yerde tarih ve edebiyat dolu süslü cümleler kurarken, Ankara Valiliği, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti Genel Merkezi olaylarla ilgili açıklamalar yapmasına rağmen, bu açıklama listesinde eksik kalan isim hangisidir?

Kadınların dahi ellerinde sopalarla sokağa çıktıkları Altındağ’daki sosyolojiyi, bu ilçede yüzde 70’lere varan oy oranlarıyla bölgede çok sevilen AK Parti’nin ileri gelenlerinin çok ciddî bir zeminde tartışması, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sorduğumuz soruları vazife verdiği yetkililere yöneltmesi elzemdir.

Değilse, Winamp’tan başka, hakkında yazı yazabileceğim, dün kullanılıp da bugün çöp olan yüzlerce malzeme vardır…