Alper Taşdelen’i kimse iplemedi

Rol bir yere kadar tabiî… Ya da herkes aynı oranda başarılı rol yapamaz… Bu 29 Ekim’de tam da bu anlattıklarımla uyuşan bir tablo yaşandı Ankara’da. CHP’de birileri ideolojik mızrağı çuvala saklamaya çalışırken, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, buna hiç ihtiyaç duymadan, o eski kafayı billboardlarda sergilemekten imtina etmedi.

CUMHURİYET’İN kuruluşunun 97’nci yılını geride bıraktık. Bugün olduğu gibi 100 yıl önce Türk milletini Anadolu’dan söküp atmak için gelenler, milletimizin iman dolu çelik zıhlı duvarına çarparak geri çekilmek zorunda kaldılar.

Kurtuluş Savaşı’nda ezanların susmaması ve mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değmemesi için canlarını fedâ eden ecdâdın torunları bugün aynı Haçlı saldırılarına karşı direnirken, içeride maalesef hâlâ eski alışkanlıklarından kurtulamayan hastalıklı tipler milleti bölmeye devam ediyorlar.

Cumhuriyet’i ideolojik kalıplara hapsedip bunun üzerinden nemalananlar, son zamanlarda nemalarında biraz azalma olsa da aynı zihniyeti sürdürmekte ısrar ediyorlar. İstiyorlar ki, birileri Atatürk’e lâf söylesin, Cumhuriyet’e karşı çıksın, böylece kendilerine ekmek çıksın...

Yıllardır Atatürk’ün arkasına saklanarak milletin değerlerine gerçekleştirdikleri saldırılar sayesinde bu amaçlarına ulaşıyorlardı. Atatürk’ü ve Cumhuriyet’i siper edinerek millete yapılan saldırılar sayesinde, karşı tepkileri nemalanmak için çok iyi istismar ettiler. Ancak maskeleri düştükçe, gerçek yüzleri ortaya çıktıkça, millet, artık bunlara itibar etmez hâle geldi.

Yıllarca milletin dinî ve millî değerlerini Atatürkçülük maskesi altında, Cumhuriyet’in arkasına sığınarak aşağıladılar. Osmanlı başta olmak üzere ecdâdına sahip çıkana “gerici, Atatürk düşmanı, Cumhuriyet karşıtı” dediler. Dinî değerlere sahip çakına, dinini inandığı gibi yaşayana “yobaz, Cumhuriyet düşmanı” dediler. Bu sayede oluşan gerilimlerle heybelerini doldurdular…

Her millî bayram öncesi bu saldırılar ve kutuplaştırıcı söylemler hâd safhaya çıkıyordu. Tabiî bu söylemlerin başını şüphesiz CHP’li siyâsetçiler çekiyordu.

AK Parti iktidarının ilk yıllarında bu saldırılar şiddetlenerek artmıştı. Sonra AK Parti üst üste seçimleri kazanınca, bir akıl CHP’lilere, “Bu kadar ideolojik davranırsanız, AK Parti’yi zor yenersiniz” suflesini verdi. CHP’de bu konuda biraz dozu düşürmüştü.

Rol bir yere kadar tabiî… Ya da herkes aynı oranda başarılı rol yapamaz… Bu 29 Ekim’de tam da bu anlattıklarımla uyuşan bir tablo yaşandı Ankara’da.

CHP’de birileri ideolojik mızrağı çuvala saklamaya çalışırken, CHP’li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, buna hiç ihtiyaç duymadan, o eski kafayı billboardlarda sergilemekten imtina etmedi.

Taşdelen, Çankaya sınırları içerisinde yer alan ne kadar büyük billboard varsa hepsini, “Kula kulluk etmeyişimizin 97’nci yılı kutlu olsun” ifadeleriyle doldurdu.

Evet, Cumhuriyet’i böyle algılıyor bu kafa!

Milyonlarca insanın rencide olacağını bile bile, hattâ milyonlarca insanı kışkırtmak için bu afişleri asıyor bu kafa…

Bekliyor ki, birileri çıksın, Atatürk’e bu afişler üzerinden saldırsın… Bekliyor ki, birileri çıksın, bu afişler üzerinden “Yıkılsın Cumhuriyetiniz” desin…

Eğer bu tartışmayı alevlendirebilirse, burudan çok ekmek yiyeceğini düşünüyor.

Ama heyhat, günlerce o afişler o kocaman billboardlarda durdu, kimse Taşdelen’i iplemedi. Kimse Taşdelen’in bu provokasyonu karşısında Atatürk’e ve Cumhuriyet’e lâf etmedi. Taşdelen, billboardlarla yetinmedi, Ankara’da bulduğu her cep telefonuna o panolarda bulunan mesajı gönderdi. Yine Alper Taşdelen’i ipleyen olmadı!

Diyeceksiniz ki, “Kimse iplemedi diyorsunuz da siz niye böyle bir yazı yazdınız?”…

Haklısınız, ama benim korkum farklı. Alper Taşdelen iplenmediğini anlamaz da, “Acaba benim astığım afişler görülmediği için mi kimse karşı çıkmadı?” der ve önümüzdeki bayramlarda daha abuk sabuk işler yapar diye korkuyorum! Taşdelen’e, “Yaptıklarını gördük, ama seni iplemiyoruz” demek için bu yazıyı yazdım…