2023’e hazırlanmanızı öneririm

Bu değişimi kötü niyetliler fark eder ve etkili olurlarsa, Allah muhafaza, bu bütün milletin aleyhine olur. Biz geçmişte yaşadık bunları. Merhum Özal’ın başlattığı değişimde maalesef ciddî sayıda kötü niyetli kişi etkili oldu. İyi niyetlilere kırıntıları kaldığı hâlde bile ülke çağ atladı.

2023’te o kadar çok şey olacak ki Türkiye’de etkilenmeyecek bir Allah’ın kulu olduğunu sanmıyorum. Sen de, ben de, o da, biz de, siz de, onlar da… Hâsılı hepimiz etkileneceğiz. Madem etkilenmek kaçınılmaz, öyleyse hazırlanmak akıllıca olmaz mı? “Tabiî ki olur olmasına da, neler olacak, neler yapmalıyız, işin sonunda elimize ne geçecek?” diye soruyorsanız, buyurun işte cevaplar!

Muhtemelen “kendi kendini gerçekleştiren kehanet” diye bir söz var. Tahminler, plânlar ve öngörülerin şöyle bir sorusu vardır: “Aman ona kendinizi kaptırıp boşa kürek çekmeyin!” derim. “Acaba bunlar olacaktı, biz mi doğru tahmin ettik, yoksa bunlar olacak diye düşünüp hazırlık yaptık da bu sonucun ortaya çıkmasına biz mi sebep olduk?” Ha öyle, ha böyle, ne fark eder ki? Sonunda bizim tahminimize uygun bir netice varsa ortada ve bu neticenin ortaya çıkmasına ister biz katkı yapmış olalım, ister yapmamış olalım, nihayetinde bizim aşina olduğumuz bir akıbetle karşılaştık kısacası. O yüzden tahmin edip harekete geçmeli.

Eğer Allah izin verir, bir mania çıkmazsa, olacak şeyler bangır bangır söyleniyor.

*Seçim var. Hem de öyle böyle bir seçim değil, bütün dünyanın taraf olduğu bir seçim var! “6+1” parti yıllardır hazırlanıyorlar. Ne kadar hazırlanırlarsa hazırlansınlar, karşılarında “seçim kazanma alışkanlığı” olan bir Cumhur İttifakı var. “6+1 Masa” desek de açıkça ilân edildiği üzere Joe Biden de o masayı meydana getirerek seçimde taraf olduğunu açıkladı. Harcamaları, adaylıkları, yapılacak işleri artık siz düşünün. Sadece hakarette, iftirada, yalanda mı sınır olmayacak sanıyorsunuz? Hiç bir şeyde “sı-nır ol-ma-ya-cak”!

*Yılbaşından sonra sabit gelirlilerin maaşlarında harika artışlar olacak. Temmuz’daki artışlar acayip iyi geldi. 2023’ü hayâl bile edemiyorum. Diyorum ki, “Hayâllerinize sı-nır koy-ma-yın!”. 

*TOGG yollarda. Tamam, TOGG yollarda da sizdeki hazırlıklar ne durumda? Aksesuarlarını, süslerini, mola yerlerini, servisini, yakıt doldurma yerlerini düşünsenize! Yoksa siz de mi “Hele bir çıksın, ondan sonra bakarız” diyenlerdensiniz? Evet, bazılarımız değişimin içinde olur, bazılarımız değişimi seyreder, bazılarımız da değişimi anlamaya çalışır. Hâsılı, hepimiz kendi yerimizi kendimiz tayin ediyoruz.

*Karadeniz’den doğal gaz… Lütfen “Aaa! Öyle mi? Haberimiz yoktu” falan demeyin. Bütün dünya duydu ve kendilerince “Türkiye’yi nasıl engelleriz?” çalışmaları çoktan başladı bile. O masayı niye kurdurdular sanıyorsunuz? “Siz masada çay kahve içerken, biz arkada malı götürelim” dertleri tabiî ki… Bu doğal gazın ekonomiye ve bireysel bütçelerimize katkısı ve etkisi çok yüksek olacak.

*Nükleer santral… Alın size bir enerji açılımı daha! Bunun getirisi de elektrik üzerinden hem ülke ekonomisine, hem de bireysel ekonomilerimize etkisi ve katkısı bakımından çok yüksek olacak. Özellikle yüksek hızlı tren, elektrikli otomobil iş ve işlemlerinde maliyeti doğrudan etkileyecek. Bakarsınız, YHT özel sektöre bile açılır. O zaman şehirlerarası ulaşımın alacağı şekli düşünemiyorum. “Sı-nır yok”!

*Kışa yatıya misafirlerimiz var… Bugünlerde kış sezonu için sıcak bölgelerimizde rezervasyonların başladığı haberleri geliyor. “Başta Alman büyüklerimiz olmak üzere Avrupalı emekliler kışı Türkiye’de geçirecek” haberleri dört bir yanı sardı. Nasıl Bulgaristan’la pasaportsuz geçişler Edirne’yi uçurduysa, bu şekilde kış turizmi de farklı bir dinamizm getirecek gibi görünüyor. Bu yaz birkaç sefer Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu illerimize gitmem gerekti ve Allah sizi inandırsın, uçaklarda yer yoktu. Tüm seferler tıka basa dolu. Hep yedeklerde yer bulabildim ve uçak saatine kadar bekleyip son gelemeyenlerin yerine uçağa bindim. Bir keresinde aktarmalı uçtum. Başka bir seferinde de havaalanında bekledim, bekledim ve yer bulamayınca otobüsle İstanbul’a döndüm. 2023’ün bu konudaki hayâlini size bırakıyorum!

*100’üncü yıl kutlamaları… Cumhuriyet hepimizin, bütün milletimizin ortak değeri ve onun kuruluşunun 100’üncü yılı çok önemli. Bir devlet için 100 yıl yaşamak az buz bir olay değil. Dolayısıyla kutlamaların yanında açılışlar ve yeni icraat çok fazla olacak.

*Diğer pek çok gelişmeden de haber verelim…

350 bin konut ve iş yeri… Emlak satışını, kirasını ve sair durumu nasıl etkiler, düşünebiliyor musunuz? Buna göre pozisyon almanız neredeyse mecburi.

İhracatın zirve yapması… Ulaştırma Bakanlığımızın Türkiye’nin ekonomik anlamda en büyük şehri olan İstanbul’da açacağı metrolar, Türkiye’de açılacak yollar, köprüler, hızlı tren yolları; eğitimdeki, sağlıktaki, sosyal konulardaki açılımlar, açılışlar ve daha birçok icraat baş döndürücü biçimde 2023’ü belki de yeni bir dönemin başlangıcı yapacak.

Acizane arzum ve tavsiyem şu ki, sizin gibi değerli insanlar bu değişimden olumlu bir şekilde etkilensinler ve hatta değişimi yönetsinler. Çünkü bu değişimi kötü niyetliler fark eder ve etkili olurlarsa, Allah muhafaza, bu bütün milletin aleyhine olur. Biz geçmişte yaşadık bunları. Merhum Özal’ın başlattığı değişimde maalesef ciddî sayıda kötü niyetli kişi etkili oldu. İyi niyetlilere kırıntıları kaldığı hâlde bile ülke çağ atladı. Bir de tamamı iyi niyetli olsaydı, neticeyi siz düşünün! Bankerleri, sahte ihracatçıları bilirsiniz… Türkiye’nin daha iyiye gitmesi lâzım.

Artık geri dönüşü olmayan bir yola girdik. Ayağımız bir tökezlerse üstümüze çullanmak için bekleyen, dost gibi görünen devletler var. Ha gayret, biraz hayâl, biraz çalışma, biraz yol ve yöntemle Allah’ın izniyle bu işi başarırız.

Efendim, şimdiden kolay gelsin. Rabbim yâr ve yardımcımız olsun!